reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Nefi naprawde masz jakiegos ciaglego pecha do lekarzy i wizyt w tym szpitalu... Trzymam kciuki by to sie juz wkoncu zaczelo i skonczylo z dzidzia na raczkach:)

Kindzia bidulo ja sie tak zle czuje ogolnie, ze jakbym miala jeszcze teraz haftac to bylby juz koniec swiata przysiegam :-( Trzymaj się...jakos.. juz nie dlugo i to sobie powtarzam..

Mini ma za to humorek dobry, meza wczesniej dzis wkonuc to chociaz tyle ;-)

Nusia az mi sie wierzyc nie chce, ze ty w 40 tygodniu jestes ;-) Toz to jakas abstrakcja widziec taki suwaczek :)) I juz tak sie zapowiadalo i ustalo no oby cisza przed burza, nie daj Boze bys przenosila! Ale ty tez chyba nie starasz sie za bardzo co? Podloga wyszorowana, spacer zaliczony, goraca kapiel i maz na deser??
Ja zrobie wszystko by wywolac wczesniej, nie chce tu wywolywania :no: Ale cos zaczynam przeczuwac, ze mu tam za dobrze i sobie bedzie rosl jeszcze 3 tygodnie uparcie nie wychodzac :-(

Pinula działaj działaj to juz musi byc to ! :)

A mi zaczynaja siadac od ciezaru kolana.. Szczegolnie lewe, zaczyna mnie to martwic ten ból przy chodzeniu a nawet lezac jak nim ruszam ;-(

reklama
Angel ja robie wszystko to co proponujesz Nusi i co doopa!!! Nic a nic nie pomaga jedynie masowanie sutków goni mnie na kibelek ot co i to by było na tyle, a już bym chciała być po wszystkim w domku. Żeby dało się pominąć etap szpital to by mi się tak nie spieszyło ale perspektywa pobytu w SPA mnie dobija.

Nusia az mi sie wierzyc nie chce, ze ty w 40 tygodniu jestes ;-) Toz to jakas abstrakcja widziec taki suwaczek :)) I juz tak sie zapowiadalo i ustalo no oby cisza przed burza, nie daj Boze bys przenosila! Ale ty tez chyba nie starasz sie za bardzo co? Podloga wyszorowana, spacer zaliczony, goraca kapiel i maz na deser??
Ja zrobie wszystko by wywolac wczesniej, nie chce tu wywolywania :no: Ale cos zaczynam przeczuwac, ze mu tam za dobrze i sobie bedzie rosl jeszcze 3 tygodnie uparcie nie wychodzac :-(

(

Angel ja tez nie wierze ze to już tuż tuż. Ale w sumie na razie nic nie robie zeby przyspieszyć, może w przysżłym tyg zaczne:-) Choć dzis mam zamiar troche posprztac, łązienke umyć, posciel ubrac nową:-) ale jutro ide na 30-stkę wiec wolalabym po weekendzie urodzić jak już:-) A mąż w czasie ciąży a zwłaszcza teraz nie jest chetny na przytulanki..... Od poniedziałku bede masowała sutki, szorowała podłogi na kolanach i myła okna:-)

Angel tobie kolana, a mi dolny odcienk pleców i lewa pachwina daje znać.....oj ta konćóka ciaży to cieżka jest....

Jopal no to upartego masz tego maluszka swojego :-D Ale skurcze juz sa wiec zaczyna sie dziac :tak: I jak wy masujecie te sutki, mnie to boli :/ Wczoraj maz pomasowal na swoj sposob to nie bolalo nic a nic :zawstydzona/y: :-D

Nusia to tobie sie nie spieszy :-D No i dobrze jak przyjdzie pora to przyjdzie..
Ja jestem tak niecierpliwa... przezylam te 9 msc i teraz jak juz polozna nawet mowi, ze on duzy i gotowy do drogi to juz dla mnie za duuuuzoooo... juz niecierpliwosc moja siega zenitu :(
Maz tez wychodzi do pracy codzien i mowi, ze ma nadzieje na telefon :-D ( umowilismy sie, ze jakas zwykla sprawe bede miec to pisze sms a jak bedzie sie cos dziac to bede dzwonic - on na kuchni nie ma jak odbierac tel od tak, ale trzyma go blisko i wie, ze jak zacznie dzwonic to juz nie ma zartow :-D ) W pracy wszyscy tez nakreceni, maja bardziej pracowita chwile to kazdy sie pyta czy aby telefon nie dzwoni :evil:

A poki co dochodza dolegliwosci bolowe, a skurcze sporadyczne..eh..

K&M fajnie, zes ogarnela ten watek staraczek i wiesci od Atan ;-) Wyglada na to, ze juz sie zaczelo , powodzenia jej!

Atan kciuki mocno zacisniete ;) Amelka napewno dzisiaj juz bedzie z Toba
kurde dziewczyny tak sie zaczely sypac ze nienadanzam kto juz urodzil a kto jeszzce nie kto idzie rodzic a kto jeszzce nie i nawet nieiwem komu gratulowalam a komu nie :(0
A WIEC DLA WSZYTSKICH NOWYCH MAMUSI SERDECZNE GRATULACJE !!!!!!!!! przepraszam ze tak ogulnikowo ale mala mi dzisiaj z rak nieschodzi bo ja brzuszek boli i doslownie nienadanzam co i jak ;)
a tak wogule to witam :)

Pere jak Ty sie masz i Twoj mały chłopczyk????
Angel no serio ja juz mam dość.
Atan widać, że już coś walczy. Podobno z ta piłką to dobry patent :rolleyes2:

Kindzia współczuje tych wymiotów :frown:

Nefi
ja nie rozumiem . Po co chcą Cię kłaść do szpitala a potem zaraz wypisywać ?? Bo rozumiem że chcą coś sprawdzić - to nie mogą tego zrobić bez przyjęcia na oddział ( np Twój ginekolog w gabinecie ) chore to strasznie :eek:

Angel współczuje bóli kolan ...

Bozienka ucałuj słodki brzuszek od Cioci :-) Oby szybko przestał boleć :sorry:

A Atan moim zdaniem niepotrzebnie nakręcili z tym wcześniejszym porodem :crazy: i teraz też moim zdaniem nie potrzebnie jej dali oksy - jak miała skurcze co 17 minut i rozwarcie na palec to żadna akcja się nie zaczęła - a nawet jeśli tak to po co od razu podpinać oksy ??? :confused2:

A kroplowka z oxy dziala zupelnie inaczej jak w Anglii ten żel co smaruja co 6 godzin??

ehh dzieje sie dzieje...ciekawe kto zostanie tak na sam koniec nie zyczac nikomu :-D

reklama
nefi ja napisze tylko tyle ze Ci wspolczuje strasznie....

Angel trzymaj sie z tym kolankiem a nie mozna czyms smarowac co by tak nie bolalo???

A ja poszla do sklepu no dosc spory kawalek i ledwo zyje po pierwsze to nie ejstem przyzwyczajona do takiego chodzenia z nogi na noge po drugie bujam sie jak kaczka!!!!!!!i po trzecie chce rodzic!!!!!!!

A tak wogole to jem placki ziemniaczane:-D

Do góry