reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Ewstra , Tunia miłego urządzania :-)

Ewstra super że w końcu Ci coś pomaga :tak:
Na słodkie akurat nie mam specjalnej ochoty za to chińczyka bym zjadła :cool2::cool2::cool2:

Wyjszliśmy z Borysem na spacer bo chciał - minute później wracaliśmy do domu :-D stwierdził że za bardzo wieje :-p
M dzwonił że dziś wróci po pracy do domu :-) Ale czad :-D:-D:-D:-D

Wydrukował mi w końcu plan porodu :-)

reklama
Mini to wyszliscie i sie cofneliscie?:)u nas dzis slonecznie jak wczoraj i cieplo,nawet nie wiesz jak sie ciesze zjadlam wczoraj miske zupy-najadlam sie jak swinka i nic mi nie bylo:)
Dzis ma zadzwonic fotograf wiec jest szansa ze moze jeszcze uda sie nam ta sesje zdjeciowa zaliczyc

Ewstra tak myślałam że sie wrócimy - bo nie lubi wiatru ale przy okazji zrobiliśmy małe zakupy pod domem :-D
Zazdroszczę pogody .... :tak:

dzisiaj dalej mam lekkie skurcze.... a mały jest nad wyraz aktywny... Więc sprzątam chate, ogaraniam siebie (żeb nie jechac na porodówke z odrostami i zarośniętymi rapetkami) i czekam.... Ciekwe czy będzie tak jak piszesz Mini że ten weekend należy do mnie.....

Dodatkowo przy każdym skurczu a są narazie delikatne chce mi sie siku.... wie latam co chwile do toalety..... mój mąz ma jakąs rewolucje żołądkową (może jakąs nerwice) więc tylko sie mijamy w drzwiach od toalety...

Masakra jakas....

Do tej pory przesadziłam "kwiatki" w akwarium i zrobiłam rybkom generalne porządki, bo kto to zrobi jak ja będe na porodówce??

No a kolejny fakt przemawiający za moim porodem to to że, kończe haftowa aniołka, którego maż mi kupił jak byłam w szpitalu i mówił mi wtedy że, jak go skończe to moge rodzic.... :p

Pinula coś mi się wydaje że już niedługo będziesz miała kulkę przy sobie :-)

Lina co z Tobą ?? Nic się nie odzywasz ;-)

heyka
cała noc mnie przeczyszczało
i dwa pawie juz zaliczyłam
czuje sie fatalnie...
nie mam juz siły!!

sssiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeetttttttttttttt

widze ze sie "zagęsciło" dzieciowo
pędze pogratulować i tyle dam radę
ale mi niedobrze.
.
Kasiulka juz tuli Grzesia?
Atan, pinula, nusia, lina next ???

Pinula- kończ szybko aniołka to weekedn bedzie twoj

kindzia widze ze organizm sie juz szykuje:-)

Mnie czyscilo kilk dni temu, wczoraj wymiotowalam, ale skurczy brak jakis regularnych. nie nakrecam się. W przyszłym tyg bede wyczekiwała:-) wszyscy wroza wczesniejszy porod a jeszcze przenosze

wrzucam coś dla dziewczyn na poprawę humorku mi bardzo tym dzisiaj jedna z koleżanek poprawiła humor

Pierwsze dziecko, drugie dziecko, trzecie dziecko
Twoje ubrania
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ciuchami.
Przygotowanie do porodu
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.
Ciuszki dziecięce
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
Płacz
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.
Gdy upadnie smoczek
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
Przewijanie
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
Zajęcia
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
Twoje wyjścia
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.
W domu
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
Połknięcie monety
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wydali.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

Wnuki Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.

Weronika
.. ja to znam
bardzo życiowe
ja jestem obiema łapkami na etapie drugim ,
prawie w kazdym punkcie...
....................................................

jest mi niedobrze
i marze kiedy sie w końcu wyśpię...
za dwa czy trzy lata....

reklama
wróciłam z ktg, mała cos srednio entuzjastycznie podeszła do sprzetu. najpierw się skubana przemieszczała jak szalona, póxniej zasneła to mi ja szarpali, żeby się obudziła. oj biedna ta moja malutka, ale dramatu póki co tam nie ma. skurczy cholibka brak, juz cos tam sie działo, ale dooopa, że tak powiem. natomiast w poniedziałek tak czy siak musze iść do szpitala i głównie ze względu na hipotrofie małej. ciekawa jestem czy mnie przyjmą. normalnie zeświruje przez to wszystko. :eek::baffled::confused2:

Ostatnia edycja:
Do góry