reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Mata tatuś jest cały czas tylko że zapracowany :crazy:
ups to mi się pomyliło...
co do zapracowania - skądś to znam... a najlepsze jest to, że ostatnio po pracy jak tylko mała odpada do spania M też się kładzie i śpi jak zabity całą noc - po 8-9 h i wiecznie zmęczony jest :baffled:

ja mam skurcze....w miare regularne co 10-15 minut.... Ciekawe co sie z tego rozwinie.... Jak sie rano nie odezwe to wiecei co to oznacza....
zaciskam kciuki - coś czuje, że rano będą wieści o nowym maluszku :-) oby sprawnie poszło :tak:

Jopal to na zakończenie tak intensywnego dnia jeszcze zdałoby się z M zrelaksować ;-):rofl2:

Perelandra witajcie w domku :-)

a ja sie porelaksowałam z szydełkiem i zmykam do łóżka - zobaczymy czy ciekawe ksiązki wypozyczyłam ;-)

reklama
Dziewczyny z sali padły spia więc nie mam z kim gadac:-( a mi sie spac niechce.. no a co do liczenia to one liczą od 18 maja minus 3miesiace +7 dni choć nie kumam czemu tak ale oki.. była przed chwila polozna z rurką smieszna co sprawdza bijace serce dziecka:-) a mi sie raz mokro w majtkach zrobilo chyba coniecos pocieklo... ale za malo by wolac polozna chciałabym by chociaż wody odeszly to bylabym pewna ze w ciagu 3 dni urodze a tak czekam na lekarza rano co powie...widze ze raczej spicie eiec dobranoc

Znowu neta nie ma wsciec sie idzie.. alez.ja juz mam dość :( cos naprawdę nie czuje sie za dobrze ostatnie dni.. ile jeszcze.. ;(

Pere strasznie sie cieszę !

Łohoho pinula zaczyna sie dziać! Mocne kciuki !

Idę spać chociaż spalam wieczorem:/ nie wiem czy zasne...

Źle mi :(

Powitac porannie drogie Panie,

Co wchodze to widze newsa, że pojawił sie maluszek. Jak fajnie.
ivi, pere, miotlica witajcie w domu !!! Ciekawa jestem jak tam pierwsze wrażenia Wasze i maluszków.
Ja własnie ide sie szykowac na KTG. Także miłego dzionka dziewczyny. :-)

u mnie cisza....
skurcze pare razy obudziły mnie w nocy ale teraz to już ich nie ma.... także jeden fałszywy alarm zaliczony... ciekawe ile jeszcze...
Ale naprawdę myślałam że to już to... bo koło północy skurcze byłóy z zegarkiem w reku co 10 minut, tylko że słabe.... no i trzeba czekac dalej...

Witam!

Atan kciuki nadal zaciśnięte, co by samo się zaczęło :tak: może jakaś siostrzyczka weźmie na masażyk ;-)

Pinula szkoda, że to fałszywy alarm... trzeba było pokrętłami;-) podnosić naturalna oxytocynę, może by pomogła w rozbujaniu skurczy...

u mnie tradycyjnie wieczorem ze 2 skurcze, jeden rano, ale takie słabiutkie... pogoda sie popsuła, deszcz i wiatr, więc do łózka ciągnie jak nie wiem... ale może chociaż poprasuję to co dla maluszka zostało...

witam

ale sie mamusie sypią,sporo tych lutowo-marcowych maluszków,ciekawe ile jeszcze sie urodzi

a ja mam mega doła i zupełnie nic mi się nie chce
mam dość wszystkiego:-:)-:)-(

Atan kciuki zaciśnięte,oby się zaczęło i szybki poród był

Pinula oj teraz cisza a jak się zacznie to tak znienacka

cześć laseczki:) mała właśnie zasypia wiec mam sekundkę, to zamelduje że młody zareagował bardzo entuzjastycznie:) dzidzia dla niego to nadal czarna magia;) ale wie że dzidzia była w brzuszku a teraz jest włóżeczku, pomaga przy przewijaniu, asystował przy kąpieli, jak mała śpi to robi jej" ajka ajka" delikatnie głaszcząc po nodze, zachwyca się jak dzidzia robi AM z cyca itd...... ogólnie pełen wypas :-D No ale on jest Najważniejszym Starszym Bratem :) A jaki wielki mi się teraz wydaje!!!tożto prawie dorosły chłopak!!
mam parę super fotek z dzisiejszego poranka, ale muszę znów zgrać je z aparatu ;)

Mała noc przespała całkiem fajnie, budziła się chyba 2 razy (23, 3:30) a potem dopiero przed 7, jak młody przybiegł do nas do pokoju:)

A moje odczucia z "podwójnego" macierzyństwa - zdecydowanie inaczej, lepiej się w to wchodzi z drugim maluszkiem. Jakoś tak.. mniej przerażające jest to wszystko :) Zobaczymy jak będzie poźniej w tygodniu, gdy mąż pójdzie do pracy i od rana będę musiała ogarnąć i małą i Tymka (teraz on go zajmuje na dole gdy ja usypiam mała na piętrze) ale - damy radę :)

PS: Ciekawe która się dziś posypie? :)

reklama
Perelandra super że jesteście już w domu ... Ucz się ucz i zdawaj relację :-)

Bozienka absolutnie się nie zgadzam być lutową mamą :-D Jeszcze nie mam wyników na paciorkowca więc nie mogę jeszcze rodzić .
A jak tam calineczka ?? Unormowały jej się już fazy snu i czuwania ??

Jopal zapraszam jeszcze do mnie jak już nie masz co sprzątać :-D U mnie o dziwo zawsze się coś znajdzie :unsure:

Pinula mnie się wydaje że ten weekend będzie Twój :-)

Mata
Mój wczoraj wrócił o 1 w nocy :crazy: Zobowiązał się pomóc koledze - położyć panele , ustawić kuchnie - okazało się że jest tam nieco więcej pracy niż nam się wydawało , a że kolega musi się już jutro wprowadzić ( dostał wypowiedzenie z mieszkania ) to jeździ po pracy i robi ile może :confused2: Niby kasa z tego też będzie ale akurat w trudnym okresie się to zbiegło :-(
Jakie książki pożyczyłaś ??

Atan jak tam dzisiaj ??

nefi
oby się okazało na KTG że już rodzisz :-D &&&&&

U nas leje - ponuro - znowu będziemy się kisić w domu z Borysem i ja i on nie możemy doczekać się poniedziałku i przedszkola :-)

Do góry