reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Mata tatuś jest cały czas tylko że zapracowany :crazy:
ups to mi się pomyliło...
co do zapracowania - skądś to znam... a najlepsze jest to, że ostatnio po pracy jak tylko mała odpada do spania M też się kładzie i śpi jak zabity całą noc - po 8-9 h i wiecznie zmęczony jest :baffled:

ja mam skurcze....w miare regularne co 10-15 minut.... Ciekawe co sie z tego rozwinie.... Jak sie rano nie odezwe to wiecei co to oznacza....
zaciskam kciuki - coś czuje, że rano będą wieści o nowym maluszku :-) oby sprawnie poszło :tak:

Jopal to na zakończenie tak intensywnego dnia jeszcze zdałoby się z M zrelaksować ;-):rofl2:

Perelandra witajcie w domku :-)

a ja sie porelaksowałam z szydełkiem i zmykam do łóżka - zobaczymy czy ciekawe ksiązki wypozyczyłam ;-)

reklama
Dziewczyny z sali padły spia więc nie mam z kim gadac:-( a mi sie spac niechce.. no a co do liczenia to one liczą od 18 maja minus 3miesiace +7 dni choć nie kumam czemu tak ale oki.. była przed chwila polozna z rurką smieszna co sprawdza bijace serce dziecka:-) a mi sie raz mokro w majtkach zrobilo chyba coniecos pocieklo... ale za malo by wolac polozna chciałabym by chociaż wody odeszly to bylabym pewna ze w ciagu 3 dni urodze a tak czekam na lekarza rano co powie...widze ze raczej spicie eiec dobranoc

Znowu neta nie ma wsciec sie idzie.. alez.ja juz mam dość :( cos naprawdę nie czuje sie za dobrze ostatnie dni.. ile jeszcze.. ;(

Pere strasznie sie cieszę !

Łohoho pinula zaczyna sie dziać! Mocne kciuki !

Idę spać chociaż spalam wieczorem:/ nie wiem czy zasne...

Źle mi :(

Powitac porannie drogie Panie,

Co wchodze to widze newsa, że pojawił sie maluszek. Jak fajnie.
ivi, pere, miotlica witajcie w domu !!! Ciekawa jestem jak tam pierwsze wrażenia Wasze i maluszków.
Ja własnie ide sie szykowac na KTG. Także miłego dzionka dziewczyny. :-)

u mnie cisza....
skurcze pare razy obudziły mnie w nocy ale teraz to już ich nie ma.... także jeden fałszywy alarm zaliczony... ciekawe ile jeszcze...
Ale naprawdę myślałam że to już to... bo koło północy skurcze byłóy z zegarkiem w reku co 10 minut, tylko że słabe.... no i trzeba czekac dalej...

Witam!

Atan kciuki nadal zaciśnięte, co by samo się zaczęło :tak: może jakaś siostrzyczka weźmie na masażyk ;-)

Pinula szkoda, że to fałszywy alarm... trzeba było pokrętłami;-) podnosić naturalna oxytocynę, może by pomogła w rozbujaniu skurczy...

u mnie tradycyjnie wieczorem ze 2 skurcze, jeden rano, ale takie słabiutkie... pogoda sie popsuła, deszcz i wiatr, więc do łózka ciągnie jak nie wiem... ale może chociaż poprasuję to co dla maluszka zostało...

witam

ale sie mamusie sypią,sporo tych lutowo-marcowych maluszków,ciekawe ile jeszcze sie urodzi

a ja mam mega doła i zupełnie nic mi się nie chce
mam dość wszystkiego:-:)-:)-(

Atan kciuki zaciśnięte,oby się zaczęło i szybki poród był

Pinula oj teraz cisza a jak się zacznie to tak znienacka

cześć laseczki:) mała właśnie zasypia wiec mam sekundkę, to zamelduje że młody zareagował bardzo entuzjastycznie:) dzidzia dla niego to nadal czarna magia;) ale wie że dzidzia była w brzuszku a teraz jest włóżeczku, pomaga przy przewijaniu, asystował przy kąpieli, jak mała śpi to robi jej" ajka ajka" delikatnie głaszcząc po nodze, zachwyca się jak dzidzia robi AM z cyca itd...... ogólnie pełen wypas :-D No ale on jest Najważniejszym Starszym Bratem :) A jaki wielki mi się teraz wydaje!!!tożto prawie dorosły chłopak!!
mam parę super fotek z dzisiejszego poranka, ale muszę znów zgrać je z aparatu ;)

Mała noc przespała całkiem fajnie, budziła się chyba 2 razy (23, 3:30) a potem dopiero przed 7, jak młody przybiegł do nas do pokoju:)

A moje odczucia z "podwójnego" macierzyństwa - zdecydowanie inaczej, lepiej się w to wchodzi z drugim maluszkiem. Jakoś tak.. mniej przerażające jest to wszystko :) Zobaczymy jak będzie poźniej w tygodniu, gdy mąż pójdzie do pracy i od rana będę musiała ogarnąć i małą i Tymka (teraz on go zajmuje na dole gdy ja usypiam mała na piętrze) ale - damy radę :)

PS: Ciekawe która się dziś posypie? :)

reklama
Perelandra super że jesteście już w domu ... Ucz się ucz i zdawaj relację :-)

Bozienka absolutnie się nie zgadzam być lutową mamą :-D Jeszcze nie mam wyników na paciorkowca więc nie mogę jeszcze rodzić .
A jak tam calineczka ?? Unormowały jej się już fazy snu i czuwania ??

Jopal zapraszam jeszcze do mnie jak już nie masz co sprzątać :-D U mnie o dziwo zawsze się coś znajdzie :unsure:

Pinula mnie się wydaje że ten weekend będzie Twój :-)

Mata
Mój wczoraj wrócił o 1 w nocy :crazy: Zobowiązał się pomóc koledze - położyć panele , ustawić kuchnie - okazało się że jest tam nieco więcej pracy niż nam się wydawało , a że kolega musi się już jutro wprowadzić ( dostał wypowiedzenie z mieszkania ) to jeździ po pracy i robi ile może :confused2: Niby kasa z tego też będzie ale akurat w trudnym okresie się to zbiegło :-(
Jakie książki pożyczyłaś ??

Atan jak tam dzisiaj ??

nefi
oby się okazało na KTG że już rodzisz :-D &&&&&

U nas leje - ponuro - znowu będziemy się kisić w domu z Borysem i ja i on nie możemy doczekać się poniedziałku i przedszkola :-)

Do góry