reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Ah ivi strasznie dlugo to trwa :-( Biedna... Oby juz jutro bylo po wszystkim!!! Mocne kciuki!!

Nefi to jest najgorsze, starosc naszych zwierzaków :-( Że też one tak szybko odchodzą.. ja z moją słaba psycha nie powinnam teoretycznie miec zadnych zwierząt bo przywiazuje sie na tak wielka skale , ze potem jest tragedia :-( DO teraz jak pomysle o Arisie to wyje, skradła mi tak wielki kawał serca a była z nami tak nie długo.. ehh ;(

Kasiulka ło jej kolejne wiesci do wyczekiwania jutro!! Daj znac odrazu!!

Dobra to jeszcze raz- ból podbrzusza jak na okres to są te skurcze czy oprócz bólu jednak inaczej skurcz wygląda ?? Ja juz sama nie wiem, cos mi sie tam dzieje w podbrzuszu, czasem przychodzi taki ból jak na okres i po chwili znika, czasem jakby jajnik zakłuł , czasem w okolicach szyjki/pochwy zakluje.. Juz sama nie wiem..
Fakt faktem cala ciaze ( procz tej beznadzieji ze szpitalem ale to nie zwiazane z ciaza) nic zupelnie mi nie bylo, nic nie czulam tylko ciezar balonu, a teraz od kilku dni jednak "cos sie zaczyna dziac".. wiec ..hmm.. :confused2:

reklama
Angel no ja czasami mam takie bóle jak na okres trwajace okolo 40 sekudn- 1 min i to jak mi tłumaczono jest skurcz. Mnie czasami bardzo mocno tak az się zwijam, Ale podbno przy skurczu jeszcze brzuch twardnieje- ale u mnie nie zawsze

tylko u mnie zupelna cisza:eek:

angel- ja tez mam swirka na punkcie moich siersciuchow- ostatnio zostawialismy Here na tej cesarce (na 4h) to ryczalam, ze ona w bolu boi sie a ja ja zostawiam.... ah... strach pomyslec jak ktoremus sie cos stanie... naszczescie dopiero po 3 lata maja :happy:

widze ze wieczorna zmiana sie tu pojawila:)
Angel ja mam kazdego dnia jakies tam skurcze, ale 3 razy mialam takie ze mysalam ze rodze -nawet organizm zaczol sie oczyszczac (wizyta w kibelku)no i wiem czego moge sie spodziewac w 1 fazie porodu

No dla mnie to tez takie charakterystyczne ( z tym kibelkiem) bo na okres jak mnie bolal brzuch momentalnie do kibelka gonilo. I jakos to mam tak polaczone, ze wlasnie boli podbrzusze to odrazu do toalety :sorry:
I wlasnie od kilku dni tak miewam bol podbrzusza jak na okres, odrazu do kibelka ( a tu swoja droga nietypowo zaparcie :confused2: ) ..
No i dzis tez juz troche takich pobolewan bylo..hmmm..
Ale straszne to, ze taki ostry bol okresowy moze wystepowac jako 'normalne' przepowiadajace :szok: Mnie te pobolewania juz wprawiaja w zadume i lekkiego stresa czy sie nie zacznie cos dziac niedlugo.. :baffled:

Hehe angielska zmiana :-D

Angel spokojnie mysle ze bedziesz wiedziala ze juz rodzisz a teraz daj macicy sobie spokojnie cwiczyc:) ta moja znajoma -nie miala zadnych objawow jak zaczely jej wody leciec i tak sie sacza -do srody bedzie juz miala dzieciatko przy sobie:) moj m jest zaskoczony, ze nie znasz dnia i godziny -chyba mysal chlopina ze jak data wyznaczona to juz jeszcze godzine powinni podac haha.

heh nocna zmiana póki co nie dla mnie ale widzę, że dzielnie dyżurujecie...
ja już padam
jutro jadę do Krakowa do synka ale to dopiero wieczorem
znowu nie wiem co się u Was dzieje, poza informacjami o ivi nie jestem w stanie nic ogarnąć

heh nocna zmiana póki co nie dla mnie ale widzę, że dzielnie dyżurujecie...
ja już padam
jutro jadę do Krakowa do synka ale to dopiero wieczorem
znowu nie wiem co się u Was dzieje, poza informacjami o ivi nie jestem w stanie nic ogarnąć

Pere nie szkodzi! TRzymajcie sie dzielnie!!!

Ewstra no wiem, wiem wlasnie moj m tez w szoku na te kilka juz marcowek co poszło :-)
Nie znasz dnia ni godziny :)

reklama
Do góry