reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Znając moje szczęście to będę się gimnastykować kilkanaście godzin nawet przy tak małej dzidzi ale już się na to nastawiłam :-D:-D

nusia181 bedzie duża zdrowa dzidzia a taka niewiedza chyba czasem lepsza :tak:

I ja cos mam wrazenie ze moj Jakubek nie bedzie duzy:-)z 29 tygodnia z USG wazyl 1200g a teraz to nie mam pojecia ile wazy bo nie dostalam skierowania na usg cos mowil ze przed porodem chyba beda robic:-)

Witam się :)

Ja do szpitala miałam zgłosić się pierwotnie jutro, ale przełożyli mi na wtorek, intuicja podpowiada mi, że pewnie zrobią USG, KTG i puszczą.
Dzisiaj byliśmy na spotkaniu z moim przyjacielem jeszcze z podstawówki, akurat był przelotem w Wawie. Dostaliśmy dla Grzesia śliczny pajacyk z czapeczką

Jopal niespodzianki są super, dobrze że znajomi się wykazali :-)
Kamilka zdrówka
Ivi &&& kciuki za sprawną akcję
i wszystkim dziewczynkom, które mają nieprzyjemne dolegliwości i jest im ciężko, życzę dużo wytrwałości i radości bo to już końcóweczka

A ja mam pytanie czy ktoras rodzila cc pierwsza dziecko? A teraz ma sn? Bo mi znajoma opowiadala kilka dni temu ze bardzo ja bolalo przy skurczach blizna po 1 cc - i w sumie sobie uswiafomilam ze rzeczywiscie jedno co mnie teraz na koncowce boli to blizna a jak kaszle czy kichne to na maksa! Mysle ze przy parciu bym oszalala z bolu lub by pekla zupelnie!

zaraz bozienko rodzice beda wiec bede pozniej ale wymioty narazie spokoj brzuch sie napina.. posprzatalamw pokoju pozamiatalam babke zrobilam lozko zlozylam kurze starlam i padam ogolnie wszystko juz boli... wiec mam nadzieje ze to cos pomoze ;-)

ja wysprzatalam chatke i teraz czas na prasowanko przynajmniej troche ....

pogoda wiosenna - jest super mam nadzieje ze tak juz zostanie i ze to koniec zimy :-):-)

nusia- z tymi badaniami tu to masakra ja np. mam wizyty co 2 tyg... cisnienie, tasiemka, serducho siki i dowidzenia...:no: troche mnie to drazni... no ale coz mam nadzieje ze juz niedlugo to potrwa ... ale po tym co tu czytam i ta moja intulicja od poczatki ciazy ze przenosze, to mam wrazenie ze poczekam se do konca marca..... buuuuuuuuuuuuu:crazy:

reklama
Atan ja ostatnio nasprzatałam sie jak wariatka i nic zupełnie, nawet rozwarcia nie miałam podczas kontroli.
Mam nadzieje, że u Ciebie metoda na sprzataczke lepiej się sprawdzi. :tak::tak:

Maria28 ja generalnie spotykam się z tym, że dziewczyny jednak zwykle maja po raz dugi tez cesarki. Wiem, że lekarze maja rózne podejścia, ale z mojego otoczenia wsszytskie raczej jak jedna cesarka i jeszcze nie mineło do tego za duzo czasu to drugi poród też cesarka. Jedno co moge Ci powiedzieć tak z własnego doświadczenia ciążowego to to, że jestem po laparoskopii i miałam sporego torbiela usuniętego i własnie cała ciąże mnie bolało to miejsce i ciagneło i takie dziwne kłucia tam miałam. Także może cos w tym jest, że blizna może Cię boleć.

inamorate i tunia no ciekawa jestem ile te Wasze maluszki ważą. pewnie jeszcze sprawdzą. ja we wtorek się dowiem, wiem, że mała urosła bo czuję ja bardziej. mówiłam, Wam, że ja np. czkawki nie czułam wcale, a teraz to 2-3 razy dziennie mała czka i wszystko czuję. także po tym faszerowaniu mnie lekami na 100% sporo urosła. heheh teraz ja 5 kg. urodze :-D:-D:-D. i te wszystkie małe ciuszki to pójda na misia :-D:-D

kamila, a właśnie, a po terminie to Was nie monitoruja częściej jak wody itd????

Do góry