reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

heyka

u mnie narazie cisza
ale ja sobie odpuściłam
i nie wyczekuje "obsesyjnie" każdego skurczybyka do pierwszego marca
potem z lekka niecierpliwością do 7 marca
a jak nadal bedzie nic...
to po 7 zacznę "obsesyjne" wyczekiwanie porodu...
stanie na głowie i klaskanie uszami zeby sie zaczeło!!
to moje planisko:)

Lina
to masz bole kregosłupa od ciezaru,
jakbys miała bole krzyzowe to bys na pewno wiedziała ze to te, promienieja,
od razu boli głowa i ani siedziec, ani stac, ani lezek, i napired...
na maxa
Ivi to juz w sumie swoje "odczekałas" w tym szpitalu...
najgorzej jak jutro zamiast wywołania odeśla Cie do domu:) oby tak nie było
ale dobrze ze Ci wszytsko sparwdzaja cpr, ktg, serduszko
to czekamy... Rybki sa romantyczne:)
jopal to miałas nbardzo udana imprezke, rozerwałas sie, pojedłas pośmiałas, ładny prezent od M
Alicja i jak dzisiaj... rodzisz czy bole ustały?

a tak w ogole to co z nefi? dawno sie nie odzywała ! poszukam czy dała namiar na siebie...

a mnie "zyczliwi" w kurzaja
ja wiem ze balonik duzy, 113cm w koncu mam
ale to nie powod zeby pytac sie czy nosze blizniaki,
albo czy słyszałam historie kuzynki ktora miała urodzic dziwczunke o wyszło dwoch chłopcow
a co mnie to
niech zyje delikatnosc

Ostatnia edycja:
reklama
kindzia rybki sa bardzooooo romantyczne :-) sama rybka jestem :) ivi a mi sie cos wydaje ze urodzisz dzisiaj w nocy a i atan dolaczy dowas ehh dziewczyny kurde ale ja wam zazdroszcze tych slicznych brzuszkow i tego czekania na skurcze :)

Bozienka
a My Ci zazdrościmy ze juz masz dzieciątko przy sobie:)
i skurczybyki za soba:)
chcesz moj ponosic .........
to bardzo prosze

No to dziewczyny mnie nie nastroiłyście pozytywnie - ja już ledwo, ledwo chodzę bo kręgosłup żyć nie daje... Jejkuuu cały dzień spięty ten brzuch, twardy - już chyb a w ogóle nie mięknie jakby głaz przed sobą nosiła :-):-):-):-)

Kindzia - mnie też się pytają czy to dwoje albo czy dużo już przenoszona ciąża bo brzuch ogromny :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Bozienka ja też mogę oddać do ponoszenia brzuszek :-D:-D:-D

Oj Ivi bidulko musisz leżec w tym szpitalu... ale wody jeszcze jakieś się sączą tak? Czyli jakis płyn jeszcze jest... Teściowa miała podobnie - przy moim M wody odeszły jej 2 dni przed porodem, nie było skurczy, więc nie jechała do szpitala, potem doszły skurcze i rodziła - ciężej nieco było, bo bez odpowiedniego poślizgu, ale dała radę wypchnąć 58 cm i ponad 4 kg klocka ;-)
mam nadzieję, że dzis cos sie rozkręci, a nie będą czekać do poniedziałku :sorry: kciuki nadal zaciśnięte :tak:

Atan jak nocka, pospałaś coś? Mdłości jeszcze męczą?
Jopal u Ciebie nic się nie szykuje?Bo też wczoraj nie bardzo się czułaś...

mnie w nocy drugi skurcz krzyzowy złapał i nic - ciekawe kiedy maluch zechce wyjść... najgorsze to napieranie na szyjke, bo boli okrutnie... oby we wtorek na wizycie okazało się chociaż, że mam jakies rozwarcie :sorry:
no troszke pospalam po 1 jeszcze wymiotowalam choc juz niemam czym.. a tak to wstawalam co 2 godziny do wc..

ivi kochana wspulczuje ci strasznie wyczekasz sie na to twoja myszke i wkoncu ja przytulisz a jutro bedzie twoj lekarz to napewno inaczej beda cie traktowac ;) atan a u ciebie ??
kochana u mnie bol brzucha bol plecow narazie kombinuje jak wstac z lozka i sie pozbierac do ladu bo czuje sie jakas taka wykonczona.. i brzydka.. maz w pracy a dzis w planie mam zamiar zrobic babke bo moi rodzice sie zamna stesknili i mnie odwiedza chyba ze urodze.. wiec sie troszke poruszam i moze cos wkoncu ruszy ;-)

a co do rybki i wodnika tez chcialam rybke wiec od 17.02 mowilam sobie do 19 nie rodze ale dzis juz chce ;-) bo lubie liczbe 9 a w 19 jest liczba 9 ;-) bozienko mam nadzieje ze twoje slowa sie sprawdza ze dzis urodze ;-) ide sie ogarnac i ciekawe czy jak wstane znowu beda nudnosci..

milej niedzieli;-)

p.s skleroza Wtam was ;-) zapomniałam sie przywitac ;-)

kindzia bardzo chetnie ;) wyspala bym sie wkoncu ;) moze hehe :d eghh moze tych skurczy wam niezazdroszcze sama mialam przec caly dzien wiec podziekowal ;) ale wsyztsko inne tak :)

hej dziewczyny,
Dzieki za troske.
ja po prostu fatalnie się czuje i generalnie leżę od 2 dni, ale niestety żadnych skurczy nie mam tylko co jakis czas jakis skurczyk przeleci, ale nic takiego, do tego M dorwał się do kompa i ledwo go mozna odkleić.
będę dawać znać co jakis czas co tam u mnie no i sprawdzać jak nasze mamcie na wylocie się czują. trzymam kciukaski żeby szybko im poszło.

Ostatnia edycja:
Tak Bozienka
na pewno byś sie wyspała:)

nie wiadomo gdzie brzuch zarzucic zeby wygodnie było
a materac mam taki
ze jak wstajesz to sie odkształca na płasko
a tam gdzie brzuch "ma dołek"
dołek został.. juz nie da sie odkształcic
M mowi ze nawet materac potrafie zepsuć!!

reklama
no od dwóch dni to ledwo chodze, tak mnie szyjka napiernicza, że w nocy jak sie przekładam z boku na bok to sie budzę z bólu. do tego miałam właśnie krzyzowe, ale na szczęście tak z godzinke tylko, chociaz z krzyzowymi to kurde wieczność normalnie ta godzinka.

Do góry