reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

oj łatwo powiedzieć; ja byłam dość aktywna ale teraz mam nakaz leżenia więc nic z tego, pewnie będę tak sflaczała do porodu, że ktoś będzie musiał rodzić za mnie ;-)
co do stwierdzenia, że gdyby szkodziły to byłyby na receptę to akurat się nie zgodzę - wszystkie popularne leki przeciwbólowe są szkodliwe i jakoś nie są na receptę, można je w zwykłym kiosku kupić i jeszcze wciskają nam kit, że one są bezpieczne; pewnie jak biorę raz w miesiącu, to ok ale jak codziennie to nie bardzo; witaminy w nadmiarze też szkodzą, co jest udowodnione naukowo; żadnych tabletek nie powinno się brać "na wszelki wypadek"

Ale witamin nie bierze się na wszelki wypadek tak samo jak tabletki przeciwbólowej :eek:
Zresztą bezsensu po raz kolejny ta sama dyskuja, kazdy robi jak uwaza ;)
( chociaz nigdy wczesniej nigdzie nie slyszalam o tym by kompleks witamin dla ciezarnej byl szkodliwy i nie wskazany).

reklama
oj łatwo powiedzieć; ja byłam dość aktywna ale teraz mam nakaz leżenia więc nic z tego, pewnie będę tak sflaczała do porodu, że ktoś będzie musiał rodzić za mnie ;-)

Kochana oczywiście chodziło mi o taką sytuacje gdy niema przeciwskazań od lekarza. nie martw się. po ciązy szybko do formy wrócisz. :*

ps. Kobietki nie "kłócmy si" o witaminy. każdy robi jak uważa i jak lekarz zaleci. ale pamietajcie ze wszystko co w nadmiarze szkodzi. nawet witaminy! jak we wszystkim złoty środek trza zachowac :)

Abi ale czemu piszesz o 'nadmiarze' i 'szkodzeniu'?? Jedna tabletka witamin dziennie wedle wskazan nie ma prawa w jakikolwiek sposób zaszkodzic!

Ostatnia edycja:
Ale afera z tymi witaminami:D Mi lekarz też nakazał kupić i łykać raz dziennie femibion z dha i się go słucham:D Moja siostra w ciąży łykała przez cały czas, i w trakcie karmienia, oczywiście z zalecenia lekarza i z dzieckiem wszystko super;D Niech każda z nas słucha się zaleceń swojego doktora, bo wiadomo , że ilu lekarzy tyle szkół, i na pewno każda z nas dobrze na tym wyjdzie:)
Mam nadzieję, że ta piękna pogoda jeszcze utrzyma się trochę , bo aż przyjemnie wyjść na spacer w taki dzień jak dziś:) Szkoda, że musi być ta cholerna zima w miastach! Powinna być tylko w górach:D

WItam!

Angel jeśli zapytałam lekarza czy brać witaminy, a on powiedział, że nie to chyba znaczy że są niewskazane

masz pewnie super wyniki i lekarz założył, ze przyjmujesz z jedzeniem dużo naturalnych witaminek :tak: no i nie wszyscy lekarze wychodzą z założenia, że trzeba jeśc witaminy

znam wiele przypadków, kiedy lekarze nie zalecają tabletek, kiedy ktoś ma urozmaicona dietę, bo nadmiar witamin może kumulowac się w maluszku, a po urodzeniu, kiedy skończy się mega dostawa witamin od mamy, dziecko może mieć niedobory :tak: poza tym od mega dostaw witamin rodza sie tez spore dzieci ;-)

ale jak ktoś łyka witaminy, bo lekarz zalecił i do tego łyka z głową, to nie ma co się obawiać ;-)

Ja kolejną noc kiepsko spałam, bo mala płakała... do tego głowa mnie bolała (tym razem z mojej winy, bo tak wieczorem się grzmotnęłam czołem o szafkę, że aż gwiazdki zobczyłam :zawstydzona/y:)... Na dokładkę mam dwóch zasmarkańców w domu (M i Dobrusia)... oj wesoło będzie dzisiaj :baffled:

miłego dnia wszystkim życzę!

reklama
własnie każda zrobi tak jak uważa

Mata u mnie też wszyscy zakatarzeni ja jeszcze się jakoś trzymam,ale w tej zimnej chałupie to nie będzie długo,w tamtym roku już palili o tej porze a w tym chyba usnęli,a na dworze jest 10 stopni:szok:

nie wiem czy witaminy maja wpływ na wagę urodzeniową dzieci
ja brałam witaminy w 3 ciążach i dzieci nie są wielkoludami,jeżeli lekarz stwierdza,że brać to brać,wiadomo,że witaminy naturalne są najlepsze,ale po to one są aby były zdrowe dla nas

zapuszczam kropelki smaruję maścią daję syropek ale jak na razie nie ma poprawy,chyba jutro znowu będzie wizyta u lekarza

Do góry