reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
witam wieczorkiem

przepraszam,że Was nie doczytam i nie odniosę się do tego co napisałyście,ale padam dzisiaj,umęczyłam się przy praniu,kręgosłup mnie boli i brzuch od schylania się nad wanną,masakra to pranie w rękach,ale trzeba nie mam wyjścia
jeszcze w mieszkaniu tak zimno że tragedia
tata kąpię córkę ja ją tylko maścią wysmaruję dam krople do nosa syrop i idę odpoczywać,nasze dziecko to pewnie do 24 będzie brykać bo spała dzisiaj w dzień prawie 4 godziny:szok:

pozdrawiam

cichutko tu dzis i spokojnie ...
dziewczyny jak to jest z tymi witaminami ? ja lykalam I tyrmestr taki komplet witamin dla kobiet w ciazy plus podtrzymujace tabletki, duphason juz odstawilam od 13 tyg a co z witaminami? trzeba brac czy nie? wyniki raczej mialam dobre...(nikt nie dzwonil ze szpitala wiec tragedii nie ma na pewno)

Ja jestem zdania, że jak nie ma potrzeby, to bez sensu wrzucać w siebie sztuczności. To nie cukierki, żeby je brać ot tak. Ale ja ogólnie bardzo ostrożnie podchodzę do wszelkich leków, od witamin zaczynając, na antybiotykach kończąc.
Chociaż standardowa praktyka jest chyba taka, że na hasło "ciąża" zaczyna się faszerowanie witaminami.

Witam marcóweczki

Czuję się bardzo słabo, mimo iż tydzień zwolnienie miałam to nic to nie dało
Nadal chora, w nocy spac nie mogę, a jak juz zasnę to się co 2 godziny budzę bo katar mnie tak męczy
Ponadto ogólnie jestem przemęczona
Któraś pisała,że pracuje 57 godzin tygodniowo to ja podobnie bo 51 godzin tygodniowo. Codziennie pracuje, w ciągu msc to mam 4-5 dni wolne:(
Całe szczęście zwalniam się zaraz dosłownie i mam nadzieję,ze wypocznę i się w końcu porządnie wykuruje

Co do smarowania brzucha to ja od kąd pamiętam smaruję cale ciało po kąpieli więc robię co z przyzwyczajenia, teraz jedynie brzuszek, tyłek i piersi będę smarowała czymś typoowo ciążowym,, chyba zacznę od babydream

Co do witamin uważam,że jak nie ma potrzeby to nie brac, po co się faszerowac na zapas?
Ja witamin wcale nie brałam bo gin mówiła,że wyniki ok więc nie ma potrzeby, a od witamin to tylko z reguły się dzieci większe rodzą

Co do ruchów nie czuje jeszcze zupełnie nic, ale jakoś wcale mnie nie niepokoi, jeszcze wcześnie jest i dzidziś będzie miał wiele okazji do skopania mamusi

"hoho widze, że wszystkim zapowiada sie aktywny weekend - ale wam zazdroszczę
Bozienka odpoczywaj dziewczyno, nie chodź na żadne zakupy tylko leż; może od słoneczka trochę Cię zaćmiło
Abi czy to znaczy, że ty prowadzisz zajęcia z aerobiku w ciąży? Nie boisz się?"

jesli chodzi o moja pracę... to ta druga to praca w klubie fitness. oprócz treningów na siłowni prowadze aerobik (rózne formy)
oczywście że jak sie dowiedziałam o dzidzi to poczułam strach, obawe.....
lekarz mnie uspokoil ze nic złego się nie dzieje i moge cwiczyć. tylko juz tak bardzo sie nie przemeczam. przed ciążą miałam bardzo intensywne zajęcia (nawet po 10/12 godzin w tyg) teraz cwicze maks 4 razy w tyg i juz tak nie wariuje.
1 w tyg uprawiam tez joge (u mnie w miescie jest specjalna godzina dla babeczek w ciazy, cwicze wraz z innymi brzuchatymi te partie ktore mozna i potrzeba cwiczyc w tym czasie) joga dla kobiet w ciazy jest rewelacyjna!!!!
Kobietki - jesli bylyscie aktywne przed ciąza to dobrze byc aktywnym dalej (tylko prosze z umiarem!) jesli nie uprawiałyscie sportu tak intensywnie to lepiej postawic na basen, joge i spacery.
ps .sorki ale cos mi sie cytacik u gory zle wkleił ;)

reklama
Kobietki - jesli bylyscie aktywne przed ciąza to dobrze byc aktywnym dalej (tylko prosze z umiarem!) jesli nie uprawiałyscie sportu tak intensywnie to lepiej postawic na basen, joge i spacery.
oj łatwo powiedzieć; ja byłam dość aktywna ale teraz mam nakaz leżenia więc nic z tego, pewnie będę tak sflaczała do porodu, że ktoś będzie musiał rodzić za mnie ;-)
co do stwierdzenia, że gdyby szkodziły to byłyby na receptę to akurat się nie zgodzę - wszystkie popularne leki przeciwbólowe są szkodliwe i jakoś nie są na receptę, można je w zwykłym kiosku kupić i jeszcze wciskają nam kit, że one są bezpieczne; pewnie jak biorę raz w miesiącu, to ok ale jak codziennie to nie bardzo; witaminy w nadmiarze też szkodzą, co jest udowodnione naukowo; żadnych tabletek nie powinno się brać "na wszelki wypadek"

Ostatnia edycja:
Do góry