reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Cześć kobitki nie mam kiedy odespać a dzień mi ucieka.
Z komodą w sumie chcą mi wcisnąć tylko nowe uchwyty ale będą większe i mój się zdenerwował bo to nie będzie ta sama komoda jak by to była komoda zamówiona w sklepie to by był spokój a to była robiona na wymiar wiec ciekawe ile będe czekać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mój kupił w lidlu szafki do łazienki i teraz jedną złoży ciekawe czy jakoś będzie to wyglądać.
Zmykam na inne wątki :-)

reklama
nusia - to moze być kwestia mięśni/wiązadeł, może być kwestia maluszka wciskającego się gdzieś tam... ale przez neta nikt Ci nie pomoże tak jednoznacznie :(

A ja od wczoraj padam! Nie wiem co mi jest ale mecze sie strasznie i zasypiam na stojaco! Tak caly czas zasuwalam do pracy i po pracy w domu i do sklepow, az nagle wczoraj o 19 z sil opadlam i tak do teraz, a moj Bartek nie daje pospac ani odpoczac na kanapie chwile bo on w ogole nie chce spac w dzien a nocny sen lapie o 22!!!i wstaje o 7.30!!! Dramat!
Mnie pachwiny cholernie rozrywa i podbrzusze mnie boli jak bym kamienie nosila i bardzo mnie centymetr nad pepkiem kluje i cisnie i boli:( juz marze o porodzie!!!

Dziewczyny czy ktoras z warszawy moze mi wyjasnic czy u nas tez obowiazuje jakas polozna przed porodem? I jak sie ja zalatwia? I czy plan porodowy sie pisze? I poco? I gdzie go mozna napisac?

monika pocieszam

Maria uważam, że po prostu ZA DUŻO wszytkiego na raz - nie jesteś robotem. Zwolnij.
Co do planu porodu, to niby standard krajowy zapewniony ustawą, ale życie pokazuje, że co szpital, to ma swoje zasady, więc różnie z tym (jeszcze) bywa.
Wzory można znaleźć w necie, m.in. tutaj (wielokrotnie już podawane) - dobrze przeczytać całą "zakładkę" do tego tematu

Plan porodu - Plan Porodu - Fundacja Rodzić po Ludzku

Maria tak jak pisze Vill, plus myślę że każdy szpital i tak robi po swojemu. U mnie (Karowa) położna w sz .r. nic nie wspominała o planie porodu, ale ja nie planowałam pisać, więc i nie dopytywałam.
Przed porodem to chyba nie ma położnej...

nie wiem dziewczyny jak to jest u Was, ale jak lezałam w szpitalu to dziewczyny normalnie przed porodem dostawały plan do wypełnienia.

kangurzyca trzymaj sie i duzo sił i zdrówka dla maluszka. :tak:

Ostatnia edycja:
Hej, to mój pierwszy post tutaj, wcześniej czytałam pobieżnie ale teraz mam więcej czasu (już nie pracuje) i mam nadzieje że się zagnieżdżę. Miłego wieczoru Marcóweczki!

reklama
Do góry