reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Cześć kobitki nie mam kiedy odespać a dzień mi ucieka.
Z komodą w sumie chcą mi wcisnąć tylko nowe uchwyty ale będą większe i mój się zdenerwował bo to nie będzie ta sama komoda jak by to była komoda zamówiona w sklepie to by był spokój a to była robiona na wymiar wiec ciekawe ile będe czekać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mój kupił w lidlu szafki do łazienki i teraz jedną złoży ciekawe czy jakoś będzie to wyglądać.
Zmykam na inne wątki :-)

reklama
nusia - to moze być kwestia mięśni/wiązadeł, może być kwestia maluszka wciskającego się gdzieś tam... ale przez neta nikt Ci nie pomoże tak jednoznacznie :(

A ja od wczoraj padam! Nie wiem co mi jest ale mecze sie strasznie i zasypiam na stojaco! Tak caly czas zasuwalam do pracy i po pracy w domu i do sklepow, az nagle wczoraj o 19 z sil opadlam i tak do teraz, a moj Bartek nie daje pospac ani odpoczac na kanapie chwile bo on w ogole nie chce spac w dzien a nocny sen lapie o 22!!!i wstaje o 7.30!!! Dramat!
Mnie pachwiny cholernie rozrywa i podbrzusze mnie boli jak bym kamienie nosila i bardzo mnie centymetr nad pepkiem kluje i cisnie i boli:( juz marze o porodzie!!!

Dziewczyny czy ktoras z warszawy moze mi wyjasnic czy u nas tez obowiazuje jakas polozna przed porodem? I jak sie ja zalatwia? I czy plan porodowy sie pisze? I poco? I gdzie go mozna napisac?

monika pocieszam

Maria uważam, że po prostu ZA DUŻO wszytkiego na raz - nie jesteś robotem. Zwolnij.
Co do planu porodu, to niby standard krajowy zapewniony ustawą, ale życie pokazuje, że co szpital, to ma swoje zasady, więc różnie z tym (jeszcze) bywa.
Wzory można znaleźć w necie, m.in. tutaj (wielokrotnie już podawane) - dobrze przeczytać całą "zakładkę" do tego tematu

Plan porodu - Plan Porodu - Fundacja Rodzić po Ludzku

Maria tak jak pisze Vill, plus myślę że każdy szpital i tak robi po swojemu. U mnie (Karowa) położna w sz .r. nic nie wspominała o planie porodu, ale ja nie planowałam pisać, więc i nie dopytywałam.
Przed porodem to chyba nie ma położnej...

nie wiem dziewczyny jak to jest u Was, ale jak lezałam w szpitalu to dziewczyny normalnie przed porodem dostawały plan do wypełnienia.

kangurzyca trzymaj sie i duzo sił i zdrówka dla maluszka. :tak:

Ostatnia edycja:
Hej, to mój pierwszy post tutaj, wcześniej czytałam pobieżnie ale teraz mam więcej czasu (już nie pracuje) i mam nadzieje że się zagnieżdżę. Miłego wieczoru Marcóweczki!

reklama
Do góry