reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Ja tylko na sekundę ... chłopaki kończą malować , ja już trochę wysprzątałam i teraz się wyleguje :-).

Brzuch mnie kurcze boli - już od jakiegoś czasu mam w jednym miejscu takie uczucie jak by mi coś w środku pękało .... Ginka mówiła że pewnie to mięśnie ... no cóż ciąża to ciąża ;-)

reklama
hej dziewczyny,

powodzenia na wizytach życzę wszystkim.

jak kupujecie kosmetyki, a macie dostęp do wyprawek ze szkół rodzenia to sobie polukajcie bo tam sa kupony zniżkowe na nivea do rossmana.

Hej pytanko mam do dziewczyn z UK- właśnie zapisałam nas na PARENTCRAFT classes - jak zaleciła położna. Są one jedno razowe od 10:30 do 16.00. Czy cos o tym wiecie? Czy to przyspieszona jednorazowa szkoła rodzenia , czy o szpitalu, czy co bo wlaściwie nie moge nic znalesc o tym..

ja własnie sie chcę zaturlać do apteki kupię te wszystkie podkłady, podpachy itd no i dla małej na pupe te wszystkie wynalazki. w sumie to już będzie koniec zakupów. no i leki musze sobie kupić bo ja cały czas na tych cudach co mi wypisali w szpitalu jadę.

Ja nie wiem kiedy uda mi sie zamowienie zrobic z polskiej apteki w necie, wiec zeby juz bylo cokolwiek narazie mam J&J do kapieli i balsam, bephanten ew na pupe i suty, probke sudocremu tez w razie W na poczatek..
Podklady kupione, jakies zywkle wkladki laktacyjne tez, majtki jednorazowe paczke mialam..
Chyba wsio..
Jak zrobie zamowienie w aptece dokupie linomag, jakies kremiki na buzie bo nie mam.. A nivea to sobie zakpili w tych pl aptekach :sorry2: kosztuja od 6-8 f za butelke, a podejrzewam, ze w PL to taki drogi towar nie jest :crazy:

Ja spakowalam do szpitala dla malego te probki z J&J jest tam mleczko pielegnujace krem ochronny krem na odparzenia i zel do mycia te probki nawet pokazne wiec mysle ze na pobyt w szpitalu mi wystarcza jakos mi sie nie usmiecha czolgac tych pelno wymiarowych:-D

ja z kosmetyków dla małej to do szpitala to w sumie nic nie biorę. u nas podobno pieluszki (ale to jak ktos bardzo chce) i chusteczki nawilżajace się bierze. no i na wyjscie krem na buxkę wezme małej.

hej dziewczyny mam do was pytanko wy też tak macie że czasami( u mnie to jest czasem kilka razy dziennie) mam uczucie ucisku w przeponie,dusznosc i czuje takie uderzenie gorąca do głowy i takie jakby ciśnienie. Trwa to do 30 sekund ale bardzo męczące to jest i niewiem czy własnie normalne czy nie ?

reklama
ja juz w domku :D zaraz opisze co i jak na wizytach...

angel- ten parentcraft - to brzmi raczej jak przygotowanie do rodzicielstwa, czyli kapanie pielegnacja itp , ale o porodzie tyz pewnie bedzie choc u nas te zajecia sie inaczej nazywaja... wiec glowy nie dam za to ,

co do kosmetykow ja mam mieszane oliatum do kapieli, troche J&J, do maluczkiego tylka ten bepha... + sudocrem + JJ (wszystko po malym opakowaniu, zobaczymy co sie sprawdzi ) i ostatnio zamowilam nivea na kazda pogode ((angel- znalazlam na e-bay 6.5£ z przesylka, bo to w zasadzie jedyne czego tu nie ma...))

moderatoreczki kochane - mam prosbe o zrobienie cos z tym watkiem z fotami.... trzeba sie tyle nakopac zeby foty znalesc a to dopiero poczatek moze zrobic dwa osobne w jednym fotki a w drugim komentarze ??

Do góry