reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Angel pod reka mam zawsz baby tak czasem kupiec cos innego-ale z pl mi przysyla moja mama dziecko m-mama,twoje dziecko no i mam super ksiazke w oczekiwaniu na dziecko i 1 rok z z ycia dziecka -wiele watpliwosci rozwiala ta ksiazka wlasnie

zjadlam juz dzis 2 paczki juz nie wchodze do kuchni bo nie moge sie opamietac ech...

reklama
robicie takiego smaka na te paczki ze zwarjuje przez was i nie wytrzymam do czwartku i kupie wczesniej ;-)

dziendobry, wpadlam sie przywitac tylko :) pobierznie ogarnelam co pisalyscie a tera spadam sie szykowac bo mam spotkanie z polozna ;-)
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty dziewczyny :tak: i dozobaczenia pozniej.... :*

witam,
ja sie czuje kompletenie bez sił.....
nadal chora.... czuje sie cala napuchnieta, ledwo sie ruszam, wstawialm dzis kolejen pranie z posciela i przescieradelkiem dla Małego i kontunuowałam prasowanie ale po godzienie padlam... narazie mam uprasowane body na krótki rekaw, na długi i wszystkie bluzeczki dzis doszly spioszki i spodenki - zostaly mi pajace ale ich jest najwiecej....

Witam wszystkie przyszłe Mamy,
jestem absolwentką Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego i do pełnego zakończenia studiów brakuje mi tylko pracy magisterskiej. Serdecznie Was proszę o wypełnienie mojej ankiety na temat samoleczenia kobiet w ciąży. Ankieta jest anonimowa a zebrane dane posłużą mi jedynie w celach naukowych. Bardzo dziękuję za każdą ankietkę.
pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka dla Dzieciaczków

tu znajduje się ankieta
Samoleczenie kobiet w ciąży

Hej Wam.
W domku czas już jakiś - ależ mi się dzisiaj wampirzyca w laborce trafiła - tak się wkłuła, że cała łapka boli :-(, ale to i tak dobrze,bo babce po mnie żyłę pocharatała tak, że :szok:.

No ale cierpienia już za nami. Obiadek grzecznie zjedzony, główny doczytany...

Kasiurek bardzo miło się czyta o Was, zwłaszcza, że już możecie się zapoznać od tej strony :-)

MaMicurina nie wątpię, że taki pobyt w Karpaczu dobrze robi, dlatego korzystaj, ile się da :tak:; dla mnie to raczej strefa marzeń...

Lina aż taka desperacja by po schodach biegać? :szok: Ja tam u lekarza wolę windą wjeżdżać ( w domu też by się przydała). No i tą wagą naprawdę aż tak bym się nie przejmowała, bo sama w sobie jest nieistotna.
Mi czas ucieka jak szalony i coraz bardziej mnie to przeraża (jeszcze tyle do zrobienia, a ja w lesie co najmniej w kilku kwestiach).

Doris życzę powodzenia i dużo sił w dalszym przeprowadzaniu, ale uważaj na siebie.

Manta na pewno tak szybko o Tobie nie zapomnimy - wszytskiego dobrego ;-)

a ja leze i dalej glowkuje nad imieniem dla juniorka, rychlo wczas hehehehe

a ja sie nie moge zdecydowac, a musze cos postanowic, bo nie chce, zeby moje dziecie na zdjeciu w gazecie bylo podpisane; syn Joanny i Piotra czyli bezimienne hehehe.
ps. u nas przylazi ktos z tej gazety i robi zdjecia tym noworodkom do rubryki; witamy na swiecie.

No chociażby tu jestem w lesie :baffled:
W sobotę zaczęłam z M dyskusję, że może byśmy w końcu imię wybrali...
No i nic się nie zmieniło - jego jedyna propozycja to Anna i koniec. Ja się nie zgadzam i koniec.
Moje propozycje u niego ciągle "nie" i "nie".
Do wersji "chłopięcej" nawet nie dotarliśmy (choć tu powinno pójść łatwiej).
No bo też chciałabym swoje dziecko powitać imieniem, a nie "witaj dzidziusiu" :crazy:
No i z rubryką u nas to samo, nie mówiąc, że na rączce też bym chętniej imię widziała, a nie "syn/córka"...

Wezcie mnie w d.... kopnijcie zebym zaczela cos w domu robic bo jak zasiadlam tak siedze!!!!!!

Ja tak mam w zasadzie każdego dnia :-D:-D

moj przyszedl z pracy i sie mnie pyta gdzie Ty bylas a ja mu nigdzie mowie ze sie zebralam i nie poszlam nigdzie a on do mnie zdziczalas w tej ciazy:-D:-D:-D:-D
No i wez niech Cie facet zrozumie:-D

:-D:-D:-D

robicie takiego smaka na te paczki ze zwarjuje przez was i nie wytrzymam do czwartku i kupie wczesniej ;-)

No robicie smaki - mnie już dzisiaj wzięło i w ramach zdrowgo śniadania (po oddaniu krwi) wciągnęłam pączka i drożdżówę (tu obowiązkowy już serek)

Sąsiadka przyniosła mi fotelik do auta (który można wykorzystać jako bujaczek - choć takiej opcji nie przewiduję); idę doczytać inne wątki, wstawić fotki wózka, łóżeczka i fotelika i co tam jeszcze znajdę ;-)

Się witam dziś

My po wczorajszej szkole rodzenia bardzo zadowoleni. Faceci pielęgnowali maluszki ( lalki) kąpali, smarowali, ubierali.Mnóstwo cennych rzeczy się dowiedzieliśmy:-):-)

Dziś wybyłam do rossmana i apteki kupiłam już kosmetyki dla malucha czyli chyba wszystko już mam
Teraz tylko poprać, poprasować, spakować się i gotowa do porodu :-)

Swoją drogą kupiłam kosmetyki Nivea ( choć sama nigdy jej nie lubiłam)
Mam mydełko do mycia, krem na każdą pogodą i mleczko do ciała
w aptece dokupiłam sól fizjologiczną, octanisept i linomag
Myślicie że starczy ?

Sorry,że tak tylko o sobie ale jestem mega śpiąca bo dziś o 8 wstałam więc lecę się przekimać chwilę a potem do sis w odwiedziny

reklama
Do góry