reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

AAAAAAAAAAAAale wieści!!!!!!!! :-)
No sie nie spodziewałam Kasiurka tak nagle.. lezala sobie w SPA spokojnie i nagle SN porod takiej kluseczki :-)
Pisala, ze 35 tc to 35 czy 36?
Jezu nie chce mi sie wierzyc, ze jestem w tym samym okresie jak ona i takie duze dziecie juz naturalnie urodzone !!

Aleeee cudownie :))

Teraz 6 dni Ina, :szok: Potem Kasiulek..
A z tego pierwszego tygodnia co przetoczyła kindzia to nasze same najlepsze maja sie rozpakowac widze :-D

No aż nie wiem co dalej pisac :))

reklama
no Angel ciekawe kiedy mnie zaskoczy Amelka ;-) dzis juz po spacerku i po zakupach i zrobilam juz ciasto na racuchy czekam az wyrosnie i zrobilam panna cotte i mysle co zrobic na obiadek i pomylam naczynia i ogolnie nosi mnie zaduzo mam energi..
bo wedle @ termin mam na 21.02. ale zobaczymy ;-)

Ajako- o tym wnerwianiu przez facetów też coś wiem, też mojego rozpuściłam i teraz o nic się doprosić nie mogę, bo on wiecznie wyluzowany, zajęty itd... ;/ a ja chociaż ledwo już chodzę to dalej wszystko sama i sama w domu działam, bo jak mam się prosić to wolę zrobić i mieć spokojną głowę... Ah te chłopy!

Kindzia26a- Mnie tam na tej liście marcowej nie ma widzę :((
Mam termin na 3 marca, ale jak tak teraz patrzę to naprawdę nie wiadomo co nas czeka i która kiedy poleci następna... Najlepiej by było tak z zaskoczenia niż czekać zniecierpliwionym, a jak już nam teminy miną to dopiero będziemy się stresowały ;p

Miłej niedzieli, ja mam dziś taką ochotę na słodkie, że szok, mam nadzieję, że jak sobie na coś pozwolę to mi zbytnio cukier nie skoczy, a co tam niech się dzidzia też pocieszy kawałkiem czekoladki :-D

Ostatnia edycja:
Kamilka- wyobraz sobie jak zrobilam jazde to oczywiscie powiedzial, ze jestem histeryczka, ale jak sie wzial do sprzatania to juz sprzata ze 3 godziny :szok: ma chyba fest w***** (sorki) bo czysci wszystko łacznie z grzejnikami itd:cool:
juz prawie mam blysk w domu, nie zebym sie tak super z tym czula, ze on robi, a ja siedze i patrze (jakos nie przyzwyczajona jestem :eek:) ale niech wie ile ja sie musze narobic, bo jego wiecznie nie ma i chyba mysli, ze sie samo wszystko robi w domu.
kurde jak na zlosc wlaczylam TV a tam skoki, to sie zaraz wkurzy jak zobaczy:cool:

a ja tylko nogi z kuraka wlozylam do piekarnika i to wsio! dzis juz nic wiecej nie robie!
do tego moja marude polozylam spac, jak nigdy ostatnimi czasy, bo juz nie chciala spac w dzien, ale tez sie nakrecila chyba ta nasza awanturka i chodzila jeczaco- wkurzajaco- marudzaca, to pogonilam do wyra i mam spokoj swieeeety!!!

mini- oooooooo jak dobrze, ze Borysek lepiej!!!

laski mam fote malej-duzej Igi na telefonie, ale za ciemna jestem jak to zrobic, zeby ja tu umiescic, moze moge ktorejs podeslac, ktora ma kabla czy cus, zeby do kompa przeslac???
jak cos to dajcie namiar na priv

Kasiulka- fajnie Ci kurde z tymi imprezkami! jak foty z sesji z lubym? tez mielismy sobie dzisiaj zrobic rodzinne, no ale teraz...w tej atmosferze, nie ma szans :no:

ina- nie ma tak dobrze! COS kurde musi bolec na koniec i juz! ;-):-D

Hej Kobietki :-)
ciekawe czy jakiś pączuś przyjdzie na świat w ten czwartek :-D

Mini :-D:-D:-D:-D:-D czekamy na pączka z dobrym nadzieniem albo serduszko jakieś przy wtorku :-D:-D
coś Lina zamilkła :unsure:

Oj jak ja bym już chciała móc napisać sms z porodówki :-D:-D:tak::tak::tak: dziękuję za pamięć :-)

Mini, Mata biedne te Wasze Dzieciaczki - o by już było tylko lepiej... niech zdrowieją bo tu rodzeństwo niedługo przyjdzie:tak::tak:

KASIUREK - MEGA GRATULACJE - swoją drogą Mała pączuszek, pączuszek :-)

My po imieninach - było super, tyle, że wczoraj jakieś 13-14 godzin non stop na nogach byłam... a potem jeszcze pół nocy się w wc męczyłam :confused2: mój żołądek jest boski - jak nie wymioty to w drugą stronę problemy... :sorry:

Na całe szczęście jutro gin - może coś zaradzi... Aaaaaa i przepowiadające mnie męczą cały czas - już zaczyna to być drażniące albo by złapało porządnie a tak człowiek nie wie czy spać iść czy pod prysznic czy M budzić :sorry::sorry:

Ivi jak zdrówko???? lepiej już???

Zdjęcia mam - tylko troszku się wstydzę je wstawiać :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: jedno puszczę jutro na zamknięty a tak to Mini, Angel na pocztę do Was puszczę :-):-)

Witam!

Ale wieści - strach na dłużej nie zaglądać, bo kobitki sie sypią ;-) myślałam, że może Atan, Lina, Ivi a tu Kasiurek :-D

Angel w brzuszku mierzą od dupki do główki, bo nóżki ciężko zmierzyć ;-) a po urodzeniu lecą juz od główki, przez kręgosłup do pięty :tak:

Bozienka nie każda z nad może iśc i zostawic maluchy i się beztrosko bawić - sama jestem z tych ;-) ale psychicznie to takie wyjście duzo daje... a ja się boje tego co będzie jak na te kilka dni rozstanę sie z Dobrusią... jak o tym myslę, to gula w gradle mi rośni ei łzy napływaja do oczu... oby maluch urodził się sn i nie mial żółtaczki...

Mini po antybiotyku najpóźniej na 2 dobę powinno byc lepiej (nam raz się zdażyło, że poprawa była w 4 dobie). Najgorszy chyba ten brzuszek... a masz mozliwośc prywatnie podjechac do pediatry co ma usg? Może zdałoby się badania porobić...

Ivi mi wszyscy mówią, że brzuch mam niżej, nawet w kościele do ławki się przestaję mieścić, więc to też znak, że brzucho niżej - musze jeszcze fotke cyknąć to najlpeiej będzie porównać... no i to nie jet tak, że opadanie brzucha jest tylko w pierwszej ciąży - z tym, że u wieloródek brzuch może (a nie musi ;-)) nie opaść do samego porodu...

Ja wczoraj zamówiłam to co mi brakuje do wyprawki, kurier mam nadzieje we wtorek będzie... tak móiła, że w styczniu torbe spakuję, a ja jeszcze w proszku :eek: oj musze się zmobilizować i na dniach popakowac co trzeba... chociaz póki co nie chcę jeszcze rodzić - M nadal kaszle, leki nie pomagaja i wyganiam go do lekarza - coś mam przeczucie, że to zapalenie oskrzeli... no i takiego to mi na porodówke nie wpuszczą, a ja sama rodzić nie mam zamiaru :sorry:

Lina a ja myślałam, ze już rodzisz :-D:-D poka foty poka poka !:-D
ajako kurde a tak się cieszyłam, że elegancko sobie ciążę znoszę :wściekła/y:

Mini fajnie że z Boryskiem lepiej :tak:

Angel no ja za 6 dni, ale coś czuję, że może mnie jeszcze któraś wyprzedzić :-D:-D

Ina jutro - bo mój M znów powie, że walnięta Kobieta ze mnie ;-);-) a po co mam się z nim kłócić - potem mi nóżek nie będzie chciał masować :-D:-D:-D

reklama
ajako ech z tymi facetami to już tak jest , bez dobrej awanturki się nie domyślą :sorry:

Lina to nie wiem co Ci życzyć serduszko czy pączusia ?? :-D ( czekam na zdjęcia )

Mata
dzięki bardzo ... U nas jednak dziś poprawa więc może jutro już będzie całkiem dobrze ... ufff . A za pediatrą muszę się rozejrzeć bo do tej pory nawet nie była nam potrzebna - uszy leczyliśmy u laryngologa , a na nic innego nam nie chorował
a jak Dobrusia ??

inamorate jak się czujesz z tą myślą że już za chwileczkę będziesz mieć dzidzie przy sobie ?? :-)

Do góry