reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

ajoko ty masz takie samopoczucie po tych lekach?
ja czekam na sniadanko:zamowilam sobie twarog:) no znajoma dala mi przepis na sprawdzone paczki,wiec jak juz m sie zmobilizuje to mysle ze zrobimy

reklama
Lina będą zdjęcia :unsure:???

Nefi ja to bym nawet poprasowała ale tak mi się nie chce :-D:-D:-D

Ewstra
a dacie radę jakoś się w tym mieszkaniu urządzić z dzieckiem ?? bez sens wyszło z tym depozytem :baffled:

ajako jak tam trzęsawka ??

nusia mój dziś w pracy a po południu na fuchę jedzie - jutro też cały dzień ...
A ja już fiksuje w domu z Borysem , nawet do sklepu nie wychodzę :-(

Podobno mrozy mają być jeszcze z trzy tygodnie ... :dry: Która to mówiła że nie ma sensu kupować kombinezonu dla dziecka jak będziemy rodzić w marcu ??:rolleyes2:

Ostatnia edycja:
Mini no ciezko bedzie ale w sypialni nie zmiesci sie lozeczko bo to mala klitka jest wiec sypialnie przeniesiemy do salonu co prawda laczony jest z kuchnia ale nie mamy wyboru -mamy jeszcze jeden maly pokoik ale tam jest garderoba ze tak powiem i skladzik mojego m i jego najukochanszy rower:) no szkoda tych pieniedzy stracic tak ooo

Mini ja okrutnie nie lubie prasować :no:. juz sobie deche rozkładam i prasuje siedząc na stołeczku, kanapie, stojąc, a plecy mi pekaja. także góra rosnie, a ja cos nie moge sie zabrac.
co do kombinezonu dla dzidzi to moja mama w koncu małej kupiła w C&A. nie sa drogie bo wszystko po przecenach (ok. 60 zeta), a w sumie to tylko na chwilke starczy. ja to w ogóle chciałm wykorzystac kombinezon jaki mam po synku siostry tylko moja mama jak zawsze postanowiła, że mała będzie miała swój i ma szałowy różowy :-D. ja to juz serio zaczynam watpić w istnienie innych kolorów jak patrzę na ciuszki dla małej, które dostaję :baffled:. tylko kocyk udało mi sie żółty kupić :-D, chociaz tez była akcja, ze rózwy ładniejszy :baffled:
Ewstra u mnie tez kombinacje alpejskie są z miejscem dla małej, ale wiesz chcile sie pomeczysz i sobie zamienicie. ja tam nie wiem kiedy mieszkanię zmienię przy tym co sie dzieje na rynku:baffled:

Ostatnia edycja:
nefi jak jeszcze moglam cosik robic to prasowalam na siedzaco:) teraz to juz mam wszystko pogniecione ,co do kolorowo to prawda sporo jest rozowego ale ja mam np niebieskie dresiki lub granatowe jakos nie mam zamiaru rezygnowac z tego koloru.

Ewstra no ja na szczęscie tez niebieskie mam po synku mojej sis. juz teraz tez staram sie segregowac paczki od znajomych bo ja nie przerobię tych ciuszków, to jest awykonalne. także co fajniejsze to piore, a resztę zostawiam i tylko nie wiem gdzie to chowac bo juz pomysły na przechowanie mi sie koncza :baffled:. nawet mam juz pełno pod łóżkiem (dzieki za pojemniki z ikei te zapinane, cała mase rzeczy tam poupychałam w tym swoich w które się nie mieszczę) mój M juz nawet szafy poprzerabiał żeby miały więcej miesca, ale i tak cos mi się meble nie chca rozciagnąć.

Witajcie dziewczyny :)
Ja po 3 nie przespanych nocach dzisiaj wkońcu spałam! kilka dni chodziłam jak cień, nawet tutaj udzielać się nie miałam sił... do tego coś mi w plecach strzeliło i bardzo od 2 dni boli mnie łopatka, może źle spałam.. ;/ już mi ciąży ten mój brzuszek, ale dni szybko mijają, więc już nie długo :)
Ja dzisiaj mam w planie nic nie robić, mój na służbie, wraca jutro, więc ja idę do rodziców na obiadek i nic a nic dzisiaj nie robię... może minie mi ten ból pleców, no i nadrobię zaległości na bb :)) miłego dnia :)

Dzien dobry :happy2:

W warszawie kolejny ładny, słoneczny i mroźny dzień. Ja wyspałam się bardzo, ponad 10 h :-)
Atan, może się przyda Kalendarz ciąży: 38 tydzień ciąży - www.mamazone.pl
Mini pracusiu, a ja wczoraj kupiłam płyn do płukania z Loveli, nie wiedziałam, że coś takiego jest podobno mięciutkie są po nim ubranka
Ewstra, szkoda z tym mieszkaniem, wiadomo że dacie rade i do kwietnia, a czekanie zostanie Wam wynagrodzone jakimś super mieszkankiem
Pinula, Monika, &&& :happy2:

A ja dzisiaj w doskonałym humorze, uwielbiam weekendy jak jesteśmy we dwoje :-). Dzisiaj planujemy zrobić sobie brzuszkowe zdjęcia-sami, więc zobaczymy jak wyjdą. Jak będą ok, będę się chwalić. A wieczorkiem, mamy imprezkę u mojego brata: 30 urodziny, robi w knajpie ludzi ma być sporo, więc się cieszę baaardzo :-)

Dzien dobry kobietki:-)
villandra i ja mam tak samo z tym piciem normalnie jak bym miala kaca caly czas i pije duzo.

Ale naszczescie sliweczki zdzialaly cuda dzisiaj rano:-D:-D:-D:-D:-Daz mi lepiej:-)
Wozek juz gotowy poskladany pachnacy i wogole:-D
Noc tradycyjnie fantastyczna turlanie z boku na bok moze przespalam z jakies 4 godziny:-)mozna sie przyzwyczaic:-)
Trzymam kciuki za egzaminy dziweczynki:-)

A i zapomnialam napisac malutka mojej kolezanki ma juz 800g otwiera oczka i robi minki, pije mleczko mamusi:-D

Ostatnia edycja:
reklama
nefi jestem za tym by ktos opatentowal szafy z gumy-no my tez sporo dostalismy od znajomej ale na oko widze ze to wszystko sie nie zmiesci w tej komodzie i pewnie w torbach bezie dopuki z jednych nie wyrosnie wy wieksze tam wsadzic
kasiulka to fajna impreza sie szykuje, ja juz czekam na 40 urodziny:)
Zaraz m zabiera sie za sprzatanie, upieczemy chlebek i zawioze dla znajomej bo jedziemy na ciacho:) no i do paczkow musze powidla dokupic

Do góry