reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

mini - ja jednk wole te wykreslanki - co prawda dziecinne to jest bo latwe ale wole to ;] hahah ;]

no i Każda kobieta powinna o tym wiedzieć! - Czadowe - JaramSie.pl polecam hahha ;]dobre to jest ;] i fajny pomysl

ja jem wlsnie sałtke z pomidora i z cebuli ;] a co raz zszlec mozna hihi ty bardziej ze boje sie o braki potsu i magnezu ;> wiec jem wsyztsko co pomidorowego (oprocz soku) i magnez z wit b6
a i pijam herbatke z imbirem i cytrynka ;] dla wzmocnienia ;]

uzywa ktoras termometry bezdotykowego ? bo ja sie zastanwimm czy nie kupic bo jest u ns w aptece na probmocji ze 150 na 99 zyla MIcrolife NC100

reklama
Mini oj z czytaniem będzie problem na razie,muszę okulary sobie już sprawić,bo rok nie nosze juz bo mała mi oprawki połamała i tak albo czasu brak,albo kasy,a potrzebuję do czytania,do oglądania,do laptopa bo oczy mi się męczą

Mata ja tez tak dziergam oglądając,mój mąż zawsze mi przełączyć chce bo mówi,że robisz i nie oglądasz,a ja mówię i jedno i drugie na raz robię:-D

oj z tym długim katarem to potrzebna wizyta u lekarza,nasz Bartosz to alergik

dobra idę się wybierać bo zanim wyjdę to córka wróci ze szkoły,a ma dzisiaj tylko 3 lekcje

Kasiurek dobre ...
-Kochanie nie mam co na siebie włożyć
- masz tu koszulę zrób sobie sukienkę :-D

A jaki to jest te termometr bezdotykowy ?? Ja mam taki do ucha i czoła co mierzy w kilka sekund ale nie jest taki dokładny jak rtęciowy . Za każdym razem pokazuje inaczej i są to duuże różnice np 37,2 -38,6
ale mój syn nie da sobie rtęciowym zmierzyć więc choć orientacyjnie tym elektrycznym mierzymy

Miska dużą masz wadę ?? Ja mam okulary na gwarancji :-) Do końca roku mogę sobie wymienić na nowe ( i 70 % wartości mam refundowany ) Wzięłam sobie bo już dwa razy zmieniałam okulary przez Borysa :tak:

Ostatnia edycja:
Ja się nie obawiam tego kataru, bo jeszcze nie miała zapalenia ucha - ona nie ztych, tylko, ze łapie szybko zapalenie gardła i okrzeli - ale póki co sam katar jest. A jak to w przedszkolu - dzieci zasmarkane wszystkie... I tak chyba do lekarza podjedziemy, bo dostała jakis kropek czerwonych - możliwe, że tak reaguje na ukąszenie komara, ale lepiej to sprawdzić, bo nie chcą znikac i co jakis czas nowa sie pojawia (na nic zaraźliwego to nie wygąda na szczęście)

Miska ja już nie umiem tylko oglądać - nudze sie wtedy :sorry: ale mi nikt nic nie wyłacza, bo albo przed tv albo przed kompem robię - wymieniamy się miejscami, ewentualnie oglądamy to samo ;-)

lecę bo mnie brudne ubranka do zapierania wołają :confused2:

Kasiurek - ja mam termometr przykładany do czoła, ale nie sprawdza się. Jak trzeba, to mierzę Emilce rtęciowym - normalnie pod pachą.
Mata - kiedyś robiłam na szydełku. Babcia nauczyła mnie robienia serwetek, a oprócz tego robiłam takie kwiatki i nawet jeden sweter. Dawno już o tym zapomniałam, ale Twoje prace sprawiają, że mam chęć znowu zacząć. Szczególnie podobają mi się kolczyki :)

Ja jestem pochłaniaczką książek. Kiedyś kupowałam, ale budżet ciężko to znosi, więc teraz pożyczam z biblioteki.
Idę dzisiaj do laryngologa, bo mam takie szumy w uszach czasami i wtedy też mi jest niedobrze. Obawiam się, że moje mdłości były bardziej od uszu niż ciążowe, ale zobaczymy co powie lekarz.

Mata czasem zapalenie ucha przebiega bezobjawowo . Znajomych synek tak miał . Jednostronne zapalenie uszu którego nie wyryli bo nic go nie bolało , nie ciekło , a słabego słuchu nie zauważyli bo drugie uszko było zdrowe . Do lekarza poszli ciut za późno i ma trwale uszkodzony słuch . Ma niedosłuch na to jedno uszko .
Mój też w tamtym roku był chory ... trzy dni kataru wystarczyły żeby poszło mu na uszy i gdyby nie to że to obustronne zapalenie uszu było i zauważyłam że nie dosłyszy to nie wpadła bym na to żeby z nim pójść do laryngologa . Leczyliśmy się praktycznie pół roku .
Może jestem przewrażliwiona ale tak długo trwający katar bym zbadała :tak:
Dużo zdrówka dla Dobrusi ;-)

Mini my za każdym razem lekarz małej sprawdza uszka :tak: u nas prędzej własnie schodzi na drogi oddechowe, ale tak jak pisałam - na razie sam katar, było kilka dni kiedy prawie go nie było, ale przez ten remont łazienki jeździmy kilka razy w tyg się kąpac do teściów i wracamy wieczorem... pierwszy raz katar mala załapała własnie po takim wieczornym powrocie, a nawrót znów był po kąpieli... teraz chlapię ją w misce w domu, włosów jej nie myję - na szczęście nie przetłuszczają się jej szybko... a szyciej to nie mamy jak podjechać i tak koło sie zamyka... wykończy mnie ten remont... a do tego wszystko wygląda na to, że przeciągnie się do przyszłego tygodnia (do niedzieli może skończy się zabawa z płytkaimi na ścianach... potem podłoga i wykończenia, brrrrr mam dość

Czesc dziewczynki :)
Mini cos wymysle napewno, dzieki:)
Wiecie co i ja sie chyba wezme za ksiazki to najlepszy pomysl :)A ksiazki bardzo lubie czyta:)Wiec ide dzisiaj do biblioteki :)

Perelandra, atomówka to co ja Was będe namawiać - tego sie nie zapomina ;-)

a ja miałam szukac [pomysłu jak owieczkę robic, a ledwo BB ogarniam :-D jutro jak małą do przedszkola odstawię to się zabiorę do roboty (jak pomyslę, że niedługo czeka mnie robienie takich zabaweczek razy dwa w takim samym tempie :eek:)

ty bys sie musiala z moja mam zgrac - ona durs cos robi na szydelku - ostanie jakies slonie synowi robila, kury na wielkanoc i o swietach nie wpsomne juz w ogole cala choinke (łncuchy,bombki) wyszydełkowała!!!!!

reklama
Mini.dorisMicrolife NC 100 opinie użytkowników - Cokupic.pl o ten mi chodzi - to jest taki , ze dziala jak hmm czytnik w kasach przyklada sie do glowy i mierzy termometr, jak bylam z małym w spzitalu (zabieg na przpeukline) to wlasnie takim mieryzli tempke . Jak syn byl maleństwem i mial goracze to dawalam mu smoczek z termometrem - on mierzy tempke w ustach) ale jak byl wiekszy (od 7 miesiaca nie dostawal smoka) to musialam rteciowym lub elektornicznym i nie dalo sie bo sie wierci skacze i nie chcial ;/ i nigdy nie umialam tempki zmierzyc- i zastanwiam sie wlasnie nad tym w sumie dobre ma opinie, ja ta firme cenia- mialam termoemtr z microlife owulacyjny do npru i dzial bez zarzutu -wywalilam go bo juz mi nie potrzebny.

I tak gadalam z mezem czytalam opinie i chyba kupie przy nastepnym bedzie jak znalazl ;](wiadomo ze , baterie trzeba wymienic systematycznie bo moze przeklamywac tak samo jak to sie dzieje w aparatach do ciesnienia i glukometru)

Do góry