reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Mnie też czasem sie nudze.... chciałąbym sobie posiedziec, nic nie robic, ale jak już siąde na kanapie to sie nudze. Internet mnie już nie kręci, przeczytałam chyba cały, w tv nic nie ma. Jak tak patrze na to co robi Mata to zazdroszcze. To wszysystko jest takie piękne. Mata powiedz gdzie ty sie nauczyłas takie piene rzeczy robic?? Wiem że w ciąży z Dobrusią, ale ktos Ci pokazał jak to sie robi, z ksiązek, interetu?? też chętnie bym sie nauczyła.

dokładnie z netu - polecam na początek taka stronkę Podstawy- szyde�ko
nie miałam niestety od kogo sie uczyć, ale zapewniam, że teraz w necie jest wszystko - są filmiki na you tube - tam wszystko pięknie widac jak trzeba co robić. Ja wielu rzeczy jeszcze nie umiem, ciągle się uczę, ale zapewniam, że większość rzeczy można spokojnie zrobic znając tylko podstawy :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
IMAG0179.jpg

W odpowiednim dziale już widziałyście wieści :tak:
Do tego kupiłam sobie fajne portki ciążowe z H&M, takie czarne 3/4 ala pumpy które uwielbiam z panelem, uff jaka ulga ;-)

niby umiem coś tam szydełkować (kiedyś umiałam) i na drutach też zrobię nie tylko szalik ale mi się po prostu nie chce - taka jest prawda
muszę nadrobić zaległości w czytaniu, bo mam pełno książek zostawionych "na kiedyś..."
a tak poza tym to szczerze mówiąc mam do napisania jedną pracę zaliczeniową i pracę dyplomową na studia i tu dopiero jest problem z zebraniem się

Ja kiedyś umiałam robic na drutach ale teraz to już bym chyba nie potrafiła
ale na pewno jak już nie będę pracowałam znajdę sobie zajęcie bo teraz siedziałam tydzień i już w pewnym momencie umierał z nudów

Od teraz mam 3 dni nerwówki, mój TZ pojechał do Holandii na mecz
Strasznie sie denerwuje

Perelandra, atomówka to co ja Was będe namawiać - tego sie nie zapomina ;-)

a ja miałam szukac [pomysłu jak owieczkę robic, a ledwo BB ogarniam :-D jutro jak małą do przedszkola odstawię to się zabiorę do roboty (jak pomyslę, że niedługo czeka mnie robienie takich zabaweczek razy dwa w takim samym tempie :eek:)

Perelandra, atomówka to co ja Was będe namawiać - tego sie nie zapomina ;-)

a ja miałam szukac [pomysłu jak owieczkę robic, a ledwo BB ogarniam :-D jutro jak małą do przedszkola odstawię to się zabiorę do roboty (jak pomyslę, że niedługo czeka mnie robienie takich zabaweczek razy dwa w takim samym tempie :eek:)
ja wiem ze się nie zapomina ale się wychodzi z wprawy, może czas potrenować

witam dziewczynki

ja po śniadaniu i po kawce

wybieram się z dziećmi do lekarza z synem i najmłodszą,bo noc marna była okropnie charczała i nie mogła oddychać przez katar,a syn ma jakąś wysypkę i chcę skierowanie do alergologa,bo już dawno nie byliśmy

Mata mogę zapytać skąd bierzesz pomysły,sama czy z jakiś wzorów korzystasz,bo ja też trochę szydełkuję,tylko ja bardziej w serwetach,ale chciałabym coś innego zrobić,mojego syna nawet tym zaraziłam,bo też próbuje:-D

ja kiedyś miałam okres,że książkę 2 dziennie pochłaniałam,gdzie w szkole wcale nie chciało się czytać,teraz jakoś nie mogę się zebrać

Hej ciężarówki!

Miska przypominałaś mi, ze we wtorek skończyłam książkę i musze do biblioteki iśc po kolejne :-D
co do szydełowania to albo w necie coś podpatrzę, czasem coś ze wzoru robie, ale przede wszystkim sama kombinuję :tak: nie znosze wzrów, bo trzeba ciągle na nie patrzeć a ja lubie przy filmach dziergać :-p

Mała do przedszkola odstawiona, ale tak niepewnie ją zaprowadzałam, bo katar ma... jutro chyba przetrzymam ja w domu i wykuruje, bo bidna mi 2 tydzień z katarkiem się męczy...
U mnie dziś dzień prania - M podłączył prowizorycznie pralkę - a ostatnio prałam z 1,5 tyg temu i ubrań masa... poza tym prasowania sterta... ale przynajmniej obiad z wczoraj ;-)

reklama
hej hej
Kasiurek polecam krzyżówki z przymrużeniem oka ;-). W Empiku jest też taka książka z krzyżówkami z przekroju . Bardzo trudne ale do myślenia i jaka satysfakcja z rozwiązanego hasła :tak:

Mata
to fakt jeszcze troszkę a dziewczyny przestaną się nudzić :-D. Ja na zabicie czasu w tamtej ciąży robiłam haft krzyżykowy . Takie obrazki misie zrobiłam do pokoju Boryska ( są na zdjęciu pokoju Boryska ) . To jest proste i nawet takiemu beztalenciu jak ja wyszło bardzo ładnie :tak:
Uważaj na katar poważnie!!!! , Ja już się przekonałam jak potrafi być niebezpieczny właśnie tak długo trwający i nieleczony . I doradzam kontrolę u laryngologa nawet jak wydaję Ci się że wszystko jest ok

Angel fajne zdjęcie :-) Widzę że już masz bodziaka ;-)

Tunia a może jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży albo basen pomógł by na Twoje plecyki :tak:

Miska ja właśnie zaczęłam miedzianego jeźdźca .Nawet ciekawie się zapowiada :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry