reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

siemanko , ja dzis pół dnia przespałam bo mnie tak głowa boli :( już niewiem co mam ze soba zrobic, wzięłam procha bo juz nie mogłam wytrzymac i nie pomogło nic i męcze sie tak.
A moja mała też sie wierci tak że czasami to mnie już denerwuje bo akurat sobie wygibasy urządza wtedy kiedy ja chce isc spac :nerd:.
Ja przeciwciała na różyczke mam ale na te toxo musze uważac bo nie ma przeciwciał pewnie będzie badanko kolejne już po dwóch jestem.
Wogóle ogladam wczoraj pogode a tam babeczka gada ze do -30 ma dojsc no chyba pogrzało kogos z ta pogoda.
Ogólnie dzien bez rewelacji wczoraj wybierałam ubranka dla małej do szpitala i z tego wszystkiego nic nie zdecydowałam wybrałam kilka kompletów i teraz znowu z tego wybiore :)
W czwartek wizyta :D juz sie nie moge doczekac :) zawsze to uspokajające usłyszec że wszystko wporządku posłuchac serducha i pooglądac dzieciątko;)
ostatnio pytałam sie mojego M. czy zastanawia sie jak będzie wyglądało nasze dziecko to usłyszałam odpowiedz
"no napewno będzie ładna jak tatus i taka mądra jak tatus" :nerd:

reklama
helooo
ja tak na szybko...
nie bede miala z Wami kontaktu przez moment, bo wlasnie sie pakuje do szpitala na mam nadzieje krotkie SPA jak vill...
pisalam Wam, ze od piatku slabo czuje młodego, niby czuje jakies wypychanie, ale zero kopow, a po nocy budze sie przerazona, bo czuje sie jakbym nie miala zadnego brzucha i nie byla w ciazy! spie na brzuchu, maly mnie w ogole nie budzi, a zawsze iles tam razy w nocy mnie budzil kopami.
No wiec czekalam, lezalam, tez jadlam slodkie na chama, a tu tylko czkawka sie pojawila i takie dziwne wypychanie, ale z boku brzucha, mialam wrazenie, ze sie maly ulozyl poprzecznie, ale to chyba juz niemozliwe raczej....no nie wiem sama.
w kazdym badz razie, w srode mam wizyte, wiec jakby moj gin chcial na mnie koniecznie zarobic to nie kazalby mi dzisiaj jechac na IP, powiedzial; pani Joanna, to nie ma zartow, dzis dzidzius jest, jutro moze go juz nie byc :szok: Ewstra......
juz rano mi pisal, ze mam jechac, ale ja sie grubo zastanawialam, bo teraz ferie i Jule mam w domu, nie ma mi sie nia kto zajac, ale moj juz dzwonil do przychodni do poloznej i ta tez kazala mnie wziac pod pache i na sile zawiezc.

a u nas sie tak nie da, ze jade tylko na ktg i do domku....:wściekła/y:
kilka dni obserwacji tylko i wylacznie w szpitalu wrrrr
no, wiec jade, trzymajcie sie cieplo, uwazajcie na siebie, a ja bede w kontakcie z Kasiurkiem, to tymczasem!

ejjj ja sie gubie juz popatrzcie atan jest w 36 i pre dni wedlug mojego gina to 36 tydzien po mimo tych dni, wedlug gina atan to juz 37 ze jak urodzi w 37 i 4 dniu to bedzie jako 38 tydzien. w szpitalu gdzie lezalam poszlam w 30 tcc a oni mi wpisali 31 , u gina jak jestem to mam np 33 wedlug suwaczka i 4 dni to mam 33/34 w karcie. wiec niech mi ktos wytlumaczy!!!
jutro zaczynasz 35 tydzien a 34 masz skonczony jak jest 34 i 1 to juz 35 u mnie jutro bedzie 37 skonczony a w srode zaczne 38 a co do tego ze ci tak napisali to zalezy czy licza skonczone tygodnie czy rozpoczete tygodnie. zrozumialas ?

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie proszku J
Trochę mnie zaskoczyłyście, że pierzecie w takim normalnym, bo ja mam złe doświadczenia. Pati jest alergikiem więc muszę teraz też się nastawić, że być może dzidziuś w brzuszku może mieć, ale z tym nigdy nie wiadomo.

Mini55 też chciałam odświeżyć ściany, ale mój m skutecznie mi to odradził
Pinula30 trzymam kciuki, nie martw się na pewno zdałam
Ewstra dramat, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, współczuje z całego serca. U mnie też takie sytuacje powodują ogromny lęk o moje maleństwo.

Idę wieczorkiem na wizytę, zobaczymy co tam w brzuszku słychać.
Pojawił się temat rozstępowy J Ja mam pamiątkę po pierwszym dziecku (przytyłam wtedy ok. 30 kg i byłam mega gruba). W tej ciąży pojawił się tylko jeden malutki nad pępkiem. Pilnuję się żeby dużo nie przytyć, jak na razie 16 i jestem z siebie dumna.

reklama
Do góry