reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

moj T twierdzi ze przesadzam... ale jasnej £$%^% to nie na jego brzuchu wyskakuja jak grzyby na deszczu... a tu jeszcze przynajmniej 6 tyg :szok: i brzuchol bedzie rosl... eh ciekawe jak my sie ich pozniej pozbedziemy ?!?!:confused::confused::confused::confused:
najprawdopodobniej wogole......:no::wściekła/y::no:

reklama
Mój też tylko kręci glowa i mowi, ze przesadzam.. Dla niego to taki enaturalne , element ciazy i 'pieknego ciazowego brzusia' heh ;-) No i pewnie ma racje, trudno!

no facetom latwo powiedziec ze to piekny element ciazy bo nie oni go pozniej maja pokazywac ze strojem:tak:
ja nie mam rozstepow ale owlosienie doslownie oblesne mi w ciazy wzrosło...nie mam pojecia dlaczego i jak sie TEGO pozbede po ciazy :baffled:

Noo ja rozstępów nie mam smaruje ostro brzuch , mam nadzieje że nic nie wylezie :) ale jak już wyjdzie to zaraz po porodzie na zabiegi będe walczyc z tym :) smaruje od początku ciąży więc może sie uda :)
jakie mi sie głupoty śnią;/ co noc poród mi sie śni chyba z wrażenia że to już niedługo :-)

witam się w ten kolejny mroźny poranek, nawet termometr mi zamarzł na dworze, a drugi pokazuje ok -15

widzę że temat rozstępów, ojojojoj u mnie pupa i nogi (uda i pod pod kolanami) jak u zebry
chyba to nie ma się niczym do smarowania, bo ja się smarowałam i nic nie dało, co prawda nie kupowałam tych drogich kosmetyków nie wydawałam x00zł... ale trudno, nic nie zburzy mojej radości z posiadania brzuszka i niedługo dzidziusia, może po ciąży nie będą tak widoczne, a na udach już są mniejsze ciut więc smaruję się dalej może coś pomoże :rofl2:

a sny to mam jakieś chore od niedawna, już zaczynam przeżywać nadchodzące wydarzenia m.in. o karmieniu, o pielęgnacji i najczęściej są to horrory, że brak mi pokarmu, że z dzieckiem coś się dzieje a ja nie potrafię sobie poradzić matulu ratunku !!! :sorry2:

w ogóle to jakiś mnie ogrania wielki leń, nawet pomysłu na obiad nie mam, ktoś może pomóc plissssssssssssss :happy:

Hej Kobietki :-)

Widzę, że nie tylko ja wczoraj szalałam w wannie :-D:-D dziś wizyta - niestety dopiero o 20:00 także długo każą czekać :sorry2:nie mam weny twórczej do niczego :sorry2:

nie martwcie się rozstępami - ja mam je już jakies 10-12 lat - z okresu dojrzewania... idzie się do nich przyzwyczaić - choc w przyszłym roku pod choinkę funduje sobie zabieg usunięcia ich z biustu - niestety tego już znieść nie mogę a fajnie jest założyć bluzkę z dekoltem :-):-)a już co tam jest na tyłku, plecach i biodrach eeee tam nie zwraca się potem już na to uwagi ;-)

kadza - to chyba każdej się śnią - nie martw się to całkiem normalne - ja tez już rodziłam kilkanaście razy :-D

A ja się wczoraj rąbnełam przy wychodzeniu z wanny :sorry2: niech żyje zgrabność :dry: ale na szczęście złapałam się (jak sama nie wiem) i na brzuszek nie spadłam ;-)

Aaaaaaaaaaaaaa i idę na rekord +18 kg :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D 3 kg w 3 tygodnie :-D:-D

no facetom latwo powiedziec ze to piekny element ciazy bo nie oni go pozniej maja pokazywac ze strojem:tak:
ja nie mam rozstepow ale owlosienie doslownie oblesne mi w ciazy wzrosło...nie mam pojecia dlaczego i jak sie TEGO pozbede po ciazy :baffled:
ja też tak mam, przestałam się golić nawet tak często bo i tak co chwilę odrastają ale to po ciąży minie
co do rozstępów ja jeszcze nie mam, ale boję się z każdym dniem coraz bardziej bo miałam już malutkie fioletowe kreseczki na piersiach i jedną na brzuchu ale na szczęście zeszły, pani w aptece mówiła że jak będą czerwone to już zostaną a te fioletowe to jeszcze smarować i może zejdą, moja mama miała rozstępy ale nie po pierwszej ciąży tylko po 2 czy po 3
a mogę wam za to powiedzieć że jak np którejś po szczepieniu wyszła blizna to na bank ma taką skórę ze skłonnością do rozstępów, wiem bo uczyli nas w szkole i mój brat rzeczywiście tak ma, niby facet ćwiczy dużo ale jedna chwila zaniedbania i niestety

A witam witam.
Obudziłam się wyspana o 6:30 ( nie ma to jak wcześnie pójść spać), choć do wstawania już taka skora nie byłam.
No, ale dawno już po sniadanku, w pralce miele się już pranie, to żeby nie marnować jakiejś weny, idę zaraz działać tu i tam - rozpisałam sobie zadania na karteczkach i nie ma, że boli.

No to pędzę, a Wy się bawcie.

Wy tu o małych rozstępach a ja mam cały brzuch podziergany rozstępami jeszcze po poprzedniej ciąży istne słoneczko wkoło pępka , więc te kolejne co mi przybywają z dnia na dzień już nie robią na mnie wrażenia.

No toż samo miałam napisać - u mnie też zeberka już powyżej pępka, na pośladkach jakieś bladziochy oststnio tez mi mignęły i generalnie w nosie to mam. Takie moje ciało: modelką się nie urodziłam, walczyć z genami nie mam szans, katownie się dietami nic nigdy nie dawało, ćwiczenia dawały dobre samopoczucie, ale nigdy wymarzonej wagi czy figury. Cera zawsze pozostawiała WIELE do życzenia (wyjątek stanowi teraz) - więc co się będę zadręczać - jestem jaka jestem i skoro niewiele mogę zrobić, to po porstu kocham swoje ciało jakie jest ;-)
A od smarowania jedyne czego się dorobiłam to uczulenie :-( No taka moja uroda i cześć!

Spodziewasz się chłopca - nic dziwnego z owłosieniem. Przejdzie po ciąży, jak się hormony na powrót ustabilizują. Taka już ponoć uroda chłopców ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Oj ja z Dobrusia to mialam brzuc i piersi owłosione jak facet :baffled: ale zaraz po porodzie razem z wypadającymi włosami na głowie schodziło i futerko z ciała, więc spokojnie ;-)

rozstępy - oj temat rzeka, mnie w tej ciąży prawie omięły - kilka malutkich wyskoczyło u góry brzuszka - niżej nie wyskoczyły, bo po Dobrusi mam cały brzuch, biodra, uda w srebrnych kreskach, które mimo tych prawie 4 lat wcale mniej widoczne się nie robią... skóra pięknie popękała i juz sie pogodziłam z tym, że stroju dwuczęściowego to nie założę ;-)gorzej mi jest sie psychicznie nastawic, że pewnie teraz po 2 ciązy z brzucha będzie jeszcze większy flaczek :dry:

u mnie dzis spokojny dzień, mała w podskokach po 2 tyg. przerwy popędziła do przedszkola, jeszcze troszke kaszle, ale nie będę jej trzymac tyle w domu. Ze mną chyba ciut lepiej, rano jeszcze ciężko po nocy z katarem i kaszlem, ale potem już lepiej. Zabieram sie do pracy - musze dobrze czasem do 13 gospodarowac, żeby zrobic co zaplanowałam i jeszcze poleżeć a może i się zdrzemnąc, bo Dobrusia niepsokojnie spaął i ja usnełam przed 3 dopiero...

reklama

MaMicurina,

Witaj w klubie kudłatych, ja też zaobserwowałam, że włosy to mi rosną że hej, nie nadążam depilować;-), dobrze, że chociaż rozstępy opanowane, Mustela codziennie od począku ciąży czyni cuda, tylko jakoś ta tubka się szybko kończy tyle tego idzie na brzucho i inne tam części mego ciałka, powinnam dostać złotą kartę klienta w Musteli :-D:-D:-D.
Martwie mnie trochę moje 15kg na plusie, ale już mam plan jak zrzucić, grunt aby dzidzia donoszona i zdrowa się urodziła, potem wiosna/lato a to sprzyja zrzucaniu kg, więc dziewczyny patrzymy z optymizmem w przyszłość

Do góry