reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witam się sobotnie
Ja dziś leniu****e, dopiero po 13 się obudziłam ale to przez to że w sumie do 6 to wcale spać nie mogłam

Ja dziś miałam w planach posprzątać przedpokój ale cienko to widzę, bo zastawiony gratami jakimiś a nie ma kto wynieść tego na strych
Ehh może później jakiegoś jelenia znajdę do wynoszenia :-D:-D

Idziemy dziś wieczorkiem na urodzinki do pubu, posiedzę sobie wśród ludzi, piwo bym wypiła z chęcią ale muszę soczkiem się zadowolić

reklama
inam - no ja tez krwawie yhhh chyba skora tam gdzie swiatlo nie dochodzi wrazliwsza jest ;p nogi musialam bo jak maja pare mm to swedza mnie ;/

bozienka - zastanow sie czy malej nie dawac na noc bujtli z plekiem nan dla dzieci z niska waga urodzeniowa , to jest miedzy innymi dla wczesniakow zeby cialka nabraly - nataniel dostawal i w nocy spokojniejszy a dla tych naszych okruszkow to sen i jedzienie najwazniejsze sa ;]-mowie jako mam wczesniaka ;] a w dzien cycuj mala ;] lub co drugi trzeci raz taka butle - efekt super naprawde bo mala przybierze tobie na wadze i wypelni te 50 cm body w fajnym czasie ;]

zdjecie w cieplarce 1 doba zycia(pampers new born taki duzy ze pod pachami go zakladalismy) a dwa kolejne 3 tydzien ;] roznica kilograma

ajako - a ty leniiu fote i na brzuszkowy bo zaraz sie rozpakujesz ;p

Ostatnia edycja:
Hejo:-)
No dzisiaj juz lepiej ale szalu nie ma czy to jest depresja czy jak to nazwac inaczej?
Moge siedziec godzinami i patrzec sie w jeden punkt jakies zalamanie mam czy cos ....
Czesalam dzisiaj kolezanke na wesele i tak sobie pomyslalam ze i ja bym gdzies poszla poszalec:-)ale jak wyobrazilam sobie siebie z tym brzusiem skaczacym to jakos odeszly mi te mysli:-)
Przyjechalo drewaniane lozeczko Kubusia wiec kojec bedzie uzyty w pozniejszym czasie:-)
Plan na dzisiaj nic nie robic i sie gnoic o tak wlasnie mam zamiar to robic:-)
Mam liczyc ruchy ma byc 10 dziennie tylko to maja byc kopniaki a mojej dziecie caly czas tylko mi cos wypina przeciga sie skacze i wklada nogi pod zebra:-Dwiec jak ja mam sie doliczyc tych 10 kopniec:-)
Jem pierogi:-)no przepyszne i barszczyk bialy z chrzanikiem no zaslinilam sie tak mi sie chcialo:-D

spokojnie tutaj dzis0ja juz zupcie mam ugotowane teraz tylko drugie danie i koniec aktywnosci na dzis.Leze sobie odpoczywam i czytam ksiazke , w sumie wybralabym sie na cos do kina .
kamila jak pieski sie maja?

tunia - wypinanie itd tyż się liczy. Doktorka mi powiedziała, ze czasami ciężko na tym etapie wyłapać typowego "kopa"....a no bo miejsca mało ma dzidzia ;-))) takze ja bym smiało liczyła i wypinanie, przewalanie,ocieranie. Kazdy wyczuwalny ruch. :-) Nasza mała się non stop wypina, rzadko kopnie - z braku miejsca na "rozpęd" :p

tunia - wypinanie itd tyż się liczy. Doktorka mi powiedziała, ze czasami ciężko na tym etapie wyłapać typowego "kopa"....a no bo miejsca mało ma dzidzia ;-))) takze ja bym smiało liczyła i wypinanie, przewalanie,ocieranie. Kazdy wyczuwalny ruch. :-) Nasza mała się non stop wypina, rzadko kopnie - z braku miejsca na "rozpęd" :p

Tunia tak jak Manta pisze - liczy się wszytko oprócz czkawki. maluch ma bardzo mało miejsca i typowy kopniak to juz rzadkosc.

Ja odkurzyłam salon:-) pranie maluszka zaraz sie skończy,wiec od razu wywiesze:-) a potem chyba pojde wyprasowac zasłony.
A tak wogole nic mi sie nie chce, wiatr i zimno. Kurcze jak meza nie ma w domku to jakoś nie lubie sprztac sama. ale jeszcze 2,5 godz:-)

Nusia Ty to jakiś terminator jesteś…
Bozienka jak Kornelka w domu to na spokojnie z cyca ściągnie ile będzie potrzebowała, już niedługo butla nie będzie potrzebna; niech Mała je i rośnie

Moje Małe podczas wizyty było odwrócone głową w dół ale sądząc po aktywności po obydwu stronach brzucha chyba znów poszło na pozycję miednicową, bo chyba nie jest takie duże żeby mi nogi wypychać ponad pępkiem w pozycji do nurkowania...
idę robić spaghetti, mąż pojechał do babci :-)

Nusia Ty to jakiś terminator jesteś…
Moje Małe podczas wizyty było odwrócone głową w dół ale sądząc po aktywności po obydwu stronach brzucha chyba znów poszło na pozycję miednicową, bo chyba nie jest takie duże żeby mi nogi wypychać ponad pępkiem w pozycji do nurkowania...
idę robić spaghetti, mąż pojechał do babci :-)

Perelandra "dary" z Polski przychodzą 100 kg:-) wiec muszę zrobić miejsce żeby to gdzieś pomieścić:-)

Mi tez brzuch chodzi we wszystkich kierunkach, i myślałam ze juz zmienił pozycje, ale nadal główką w dół tylko kopie raczkami i nóżkami po bokach

No i ja tez mam spagetti. Wczoraj ugotowaalm większą ilość na dwa dni:-)

ale bym zjadla spagetti.........
ewstra- dziekuje psiaki halasuja i ciagna cyce non stop :-D
nusia- to niezla masz ta paczuszke z pl :-D
roche
ja ide jesc, jak cos znajde w lodowce ... a pozniej troche poprasowac:eek:

reklama
No wiec bede liczyc wypinania tez:-)
Mowilam mu wczoraj ze teraz to juz raczej kopniakow nie czuje tylko caly czas jak sie wypina i probuje mi cos wypchac przez pepek albo z boku brzucha a ten do mnie ze raczej to powinno sie liczyc kopniaki tak se pomyslalam ty glupku jak ja Cie kopne zaraz to zoabczysz no przeciez mowie mu ze ciezko mi teraz zlapac kopniaka a ten ze no raczej powinno sie liczyc kopniaki:-D

Do góry