reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Dzien dobry!

mini- ale sen :szok::-D
musisz duzo myslec o porodzie, ze tak Ci sie sni.

Bozienka- jak malusia w nocy? ile razy sie budzi? nie wiem czy pisalas o swoim samopoczuciu, moze na zmknietym, nie zagladalam tam juz jakis czas...
ale powiedz jak Ty sie miewasz po cesarce i ogolnie po tym wszystkim co sie wydarzylo tak szybko i nagle.
faktycznie to szok, my tu jeszcze wszystkie o dolegliwosciach ciazowych, a Ty juz o malutkiej mozesz pisac, to takie dziwne.
ale tak sie ciesze, ze wszystko dobrze z mala, jest bardzo silna, mimo, ze taka malutenka.

mnie wczoraj nie bylo caly dzien, mialam pare spraw do zalatwienia z mezem, w miedzyczasie mala nam rozwalila palec wysiadajac z auta pod sklepem, krew sie lala jak nie wiem, myslalam,ze pojedziemy na szycie, bo wygladalo to nieciekawie:-( na szczescie jakos opatrzylismy, ale mala sie cala trzesla, blada, balam sie, zeby nam nie 'zjechala' i samej mi sie udzielilo, cisnienie mialam chyba z 200, jakies zimne poty mnie oblaly...ech...szkoda gadac:-(
dzis jej nie dalam do przedszkola, bo chodzi z tym paluszkiem jak kaleka, tyle dobrze, ze dala sobie zdjac ten opatrunek, to sie szybko zagoi mam nadzieje.

aha wczoraj jeszcze bylam na wystepie w ramach dnia babci, robilam za babcie, bo moje biedne dziecko ma jedna tylko i to zagranica.

sis mi dzwoni na skypa to juz nie poczytam, to tymczasem.
milego!

reklama
Mini wow sen ekstremalny - ale za to jaki w nim poród bezbolesny :-D:-D:-D

Ajako szkoda Małej - Boże takie Malutkie paluszki... ja na Twoim miejscu nie wiem czy bym nie zjechała :sorry2:
Bozienka a pisz o Małej jak najwięcej - jak się teraz naczytam później będę wiedziała co robić :-D

ja do 4 nie umialam zasnac wstalam o 10 zjadlam i leze dalej i mi noghi spuchly komus jeszcze???????????????????????????????

bozienka hyhy pisz o kornelce bo jak zaczna sie porody to kazda o dzidziu bedzie hyhyhy ;] pisac ;]

ajako - do wesela palec sie zagoi dobrze ze nie trzeba bylo szyc - dostalas esa ode mnie?

powodzenia na wizytach!!!

dzien dobry:-) W nocy budziłam sie tylko raz bo mnie dziąsło bolalo, ale jakoś przeszło,a potem dopiero po 7 na siku, wiec nie jest źle. Ale codziennie budze sie z katarem:/ cały dzien jest spokoj tylko rano:/

Tunia powodzonka u lekarza i czekamy na wieści :-)

nefi kładz sie moze zgaga odejdzie. Albo srobuj pojesc migdały, a jak nic nie da to wez rennee

Kamilaedi- grtauluje powiekszenia rodzinki :-)

Mini cóż za sen...ale taki spokojny i bezbolesny:tak:

Bozienka super ze z kornelcia dobrze i dała ci pospac-)No my jeszcze troszkę i tez bedziemy sie dzielic naszymi wrażeniami z naszymi okruszkami:-)
Ajako- boze szkoda małej, ja bym chyba odleciała jakbym zoabczyła tyle krwi i ze córka mi cierpi, Ważne ze obyło sie ebz szycia. na pewno szybciutko sie zagoi

nooo dzieki laski, ja tam zawsze bylam twardziel, krew mnie nie rusza, wszelkie opatrunki w domu robilam ja, ale kurde jak to sie tyczy wlasnego dziecka, to juz nie jestem taka twarda, zaraz mi sie ryczec chce i bym ja tylko sciskala, zeby tak nie plakala z taka zaloscia, a tu trzeba dzialac, bo krew sie leje. ech....zobaczycie...

najgorzej, ze teraz sie bawi i znowu jej sie to otworzylo i krew leci, moze jednak powinnismy jechac na to szycie, nie wiem sama, ale nie chce jej narazac znowu na stres.

kurde laski jak Wy to ogarniacie wszystko...tzn. te watki wszystkie i jeszcze zamkniety:baffled:

ide poprasowac, zupe dokonczyc i jeszcze ta cholerna koleda dzisiaj wrrr

ahaaa atan sie odzywala cos? nie rodzi jeszcze?

Kasiurek- moze i dostalam smsa, ale nie moge go odczytac, bo przelozylam karte do swojego telefonu, a on mi sie swinia znowu zawiesil i nie chce sie wlaczyc, tzn. wlacza sie do pewnego momentu, cos chce zrobic, to sie znowu wylacza i wlacza od nowa, szlak mnie trafia! a tak nie chce go zanosic do naprawy, bo mi szkoda zdjec i filmikow, ktore tam mam:wściekła/y:

Hej kochane ja juz w domku wlasnie dzisiaj wrocilam :) mala pokazuje kazdemu ze jest w domu i marudzi roszke ;)ale nie ma sie co dziwic nowe miejsce wlasnie sie drze a wiec cyca cza wyciagnac i ja dokarmic odezwe sie zachwilke
Bożenka,

Super, że jesteście już w domku, mała CUDNA i niech zdrowo rośnie na pociechę rodzicom.
GRATULACJE!

witam was moje kochane cioteczki :)
kurde niewiem co tu napisac hehe jako jedyna mam dzidzi juz i kurde tak dziwnie mi sie pisze jak wy o swoich brzuszkach a ja o Kornelce,mala wkoncu zrobila wczoraj kupke :) i nocke mialam dosc spokojna a myslalam ze bedzie przerabane bo ja caly dzien bolal brzuszek :( ehh teraz malenstwo sobie smacznie spi najedzone :) i za 3 godzinki bedzie pobodka znowu ;) buziaki dziewczyny :) dla brzuszkow i maluszkow :)

Bożenka,

Pisz, pisz w przerwach jak mała śpi, o kupkach, o karmieniu, o wszystkim,
a ja to się gapiłam w fotkę Twej małej chyba z pół godziny, taka śliczna smerfetka:tak:
:tak::tak::tak:

hehe kochane jestescie :) ehh ale juz zaniedlygo bedziemy wszytskie pisly o aszych pociechach :) a jak narazie bede tu taka sama z dzidizusiem ;).
Ehh przedtem opisalam ajako jak tam po cesarce sie czulam tyle sie naprodukowalam opisalam kazdy szczegol i niestety komp mi sie wylaczyl i poszlo wszytsko sie .... sie zmazalo ;) a wiec wieczorkiem opisze jak t bylo wsyztsko od a do z ale moze nie tutaj tylko na watku o porodzie :) bedzie latwiej obaczyc :)
Mala nakarmiona przebrana i spi :) troszke popatrzyla kto jest w domku poogladala pokoj i poszla sobie smacznie spac :)

Eeej no dobrze jest- wczoraj w nocy nadrobiłam watku poboczne, mysle tu nawalone pewne z 50 stron, z rana dowala kolejne 20 wiec juz razem bede czytac...a tu spokoj i cisza ;)

Obudził mnie listonosz o 10 i juz wstalam :confused2: Ale cos czuje, ze za jakis czas zmule bo pogoda fatalna, pochmurno..pada..

ajako atan sie odzywala, brzuch rosnie ale wciaz 2pak ;)

Ostatnia edycja:
reklama
bylam u lekarza z mlofym no i mamy nasz pierwszy antybiotyk:( zeszlo mu na oskrzela jednak (w nocy zaniepokoiło go "charczenie" i polecialam to sprawdzic na cale szczescie)

a teraz kwitniemy w domu i czekamy na kolede

poniewaz w sobote wyprawiamy mlodemu urodzinki, nie wiem czy dam rade nadrobic wszystko:/ w kazdej chwili siedze w kuchni albo sprzatam chatke:/

Do góry