reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

o tych lekach to mozna by dyskutowac i dyskutowac... ale chyba nie ma sensu.... wazne ze sie udalo ;-)

pere - ja tez jutro wizyta, co prawda tylko cisnienie, sluchanie serduszka i macanie brzuszka ale moja polozna przychodzi do mnie do domku:-D takze nawet z chaty sie ruszac nie musze ... ja tez juz spadam choc pewnie tez dyzur nocny zalicze........

reklama
kamila pewnie że najważniejsze że się udalo :-)
co do wizyty, ja tam wolę iść do lekarza, bo jaby ktoś miałby do mnie przyjść to by szoku doznał na widok tego bajzlu :szok: :rofl2:

Perelandra - mi też tak się kojarzy że to mini dzięki.
A ja wieczór filmowy dzieciaki dzisiaj kota w butach oglądały a ja oglądam podwójną tożsamość.Całkiem całkiem
ja też jutro mam wizytę szybki przegląd mam nadzieje ze pesser trzyma.

tunia duzo zdrowia dla okruszka 26 dosc trudny bo skrajny wczesniak i moga byc dosc duze problemy ale jak lezala w szpitalu z cisnieniem to odpowiednio sie mala zajeli!!!

co do porodow wczesniaczych to sie nie dziwcie jak wizyty u wiwkszosci ginow wygladaja jak wygladaja, pobyty w szpitalu w czsie trwania ciazy tez smiechna sali ajako wie i pisala jak w naszym szpitalu to wyglada ;/

Jej wpadacie czasem na lutówki?? :-) Tam dziewczyna urodziła w 37 tc przez cc dziewczynka miała.... prawie ...4600 gram :-) :-)

I wkoncu na liczniku 3 z przodu... Ojejej... :)

Ostatnia edycja:
Hej :)

Wstałam wypoczęta :-):-)

Lina a co Tys złapała, paciorkowca? Zinnat soatłas czy inne globułki?

złapałam dokładnie Enterococcus faecalis HLAR i Eschenichia coli ESBL tak to się dokładnie nazywa - co to jest tak po ludzku nikt mi nie wytłumaczył, mimo że atakowałam ich w szpitalu, żeby mi powiedzieli. Nie ma mojego lekarza i z człowieka głupiego zrobić próbują. W sumie miałam małe przejście z praktykantką i może za to mnie tak traktowali ale to już temat na oddzielny post. Dostałam globulki, które Pani w aptece ma sama stworzyć - czekam na nie - mają być na dziś popołudniu.
Kamila ja nie twierdzę że te leki są be i w ogóle tylko badania na ich temat nie do końca są skończone ... No i do tego mam wrażenie że u nas więcej niż 50 % ciąż jest na podtrzymaniu .... To dużo , zwłaszcza że kobiet się nie bada czy rzeczywiście mają niedobór tego hormonu tylko podaje się w ciemno .
Pisałam już o koleżance która po poronieniu z automatu dostała dupaston na podtrzymanie , zrobiła sobie badania hormonów na własną rękę i okazało się że wszystko z nimi ok więc nie wykupywała leku - teraz ma trzyletnią córeczkę :tak:

Być może jest tak że te hormony działają fajnie w przypadku kiedy organizm produkuje za mało progesteronu , a co wtedy jak kobieta nie ma niedoboru ?? Może zaburza jej gospodarkę hormonalną ??
Wiecie mówcie co chcecie - ja dostałam od samego początku duphaston i ciągnę go prawie całą ciążę - miałam robione badania - troszkę za mało miałam tego progesteronu, ale za to by mieć moją Zuzankę to moja cała gospodarka hormonalna może runąć mi to absolutnie nie przeszkadza - po tym co przeżyłam w sierpniu przez te kilka chwil a potem dni czy ciąża się utrzyma współczuje z całego serca wszystkim, które przez to przechodziły :-(

Monika termometr polecała Amandla a ja go już mam ;-) mierzyłam temperaturę jak przyszedł to była podobna do rtęciowego tylko trzeba nauczyć się go dobrze "wkładać" :-D:-D

Boże w 37 tc to i moja "Kruszynka" już może być kolosem jak w pierwszym dniu 32 tc miała 2 kg :-D:-D:-D

Czesc dziewczyny!
wczoraj wieczorem chcialam cos pisac, ale tak mi forum mulilo, ze sie nie dalo, niby sie otwieraly stronki, ale puste i musialam non stop odswiezac, inne strony normalnie chodzily, to nie wiem o co caman.

laski dostalyscie na pw wiadomosc z zaproszeniem na jakies nowe forum czy cos takiego??????
ja tego nawet nie otwieralam, na wszelki wypadek jakby jakies g.... to bylo.

a ja sie tak narobilam wczoraj, dzisiaj zdycham, maz kochany sie zlitowal i odwiozl mala do przedszkola i powiedzial, ze do tej 14 mam tylko lezec.
ale faktycznie za duzo jak na jeden raz, chcialam wszystko zrobic i to bylo przegiecie; ale mam torbe wyprana, troche prania wyprane, poprasowane, dom wysprzatany, lozeczko rozlozone uffff

vill- monika mi podpowiedziala gdzie szukac fotek Twoich mebli, znalazlam, poogladalam; baaaardzo ladne! faktycznie przyszlosciowe, ale to dobrze, bo ten czas na serio tak szybko leci, ze szok.
moja mala tez nie ma typowo dzieciecych mebli w pokoju.
cos czuje, ze teraz to Cie tu bedzie malo, jak maz w domu;-)

co to ja mialam jeszcze hm....

aaaa
tunia- ja pierdykam, szok!! taki maluszek, strasznie wspolczuje tej kolezance i trzymam kciuki za malenka! dluga droga przed nimi....w wakacje urodzila kuzynka mojej kolezanki z pracy tez w 26 tc, ciagle byly w kontakcie, to mialysmy wiesci na biezaco, ale to byla straszna walka o ta mala, pozniej wyszli do domu dopiero w listopadzie :)szok:) i za kilka dni juz wrocili do szpitala, masakra!

ogladam DDtvn o mamie z chin, ciekawe to....

WItam z rana!

U nas chyba angina sie wykluwa - czekam tylko na gorączkę i będziemy chyba do lekarza leciec wieczorem...

Ajako ale poszalałaś! Dzis lenistwo zalecane ;-)

A ja dziś zaczynam 34 tydzień :szok: ale ten czas leci... a z przygotowań to w ciemnym lesie jestem... w tym tygodniu musze torbe spakowac, niech czeka spokojnie na swoja porę...

miłego dni - zmykam do marudki!

reklama
Jak się człowiek porządnie wyśpi, to ranek rzeczywiście przepiękny :-)
Witam Was i ten prószący za oknem delikatnie śnieg...
Śniadanie zjedzone, pranie wstawione - dziś działamy, zanim nam czas ucieknie i trzeba będzie się zbierać ;-)
Zresztą ten tydzień i tak dosyć intensywny będzie, bo jutro USG (możliwe że M zdecyduje się pójść ze mną...), w pt gin... W sumie tylko w środę nigdzie się nie ruszam.
Więc może mnie być mniej :tak:

Życzę dużo zdrówka dla Tymka i Dobrusi - szkoda ferii na chorowanie - i przesyłam extra uśmiech :-):-):-)

monika ja mam zapisane Braun irt 4520 - jak mnie skleroza nie myli, to zapisywałam właśnie z tych, co dziewczyny polecały...

Miłego dnia kobietki, aktywności w brzuszkach i duuuużo energii, ale korzystajcie z niej z umiarem i się nie przemęczać proszę ;-)

laski dostalyscie na pw wiadomosc z zaproszeniem na jakies nowe forum czy cos takiego??????[/I]
ja tego nawet nie otwieralam, na wszelki wypadek jakby jakies g.... to bylo.

Do mnie nic nie przyszło :no: Też bym to zignorowała:tak:

Do góry