reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

A co do infekcji - dziewczyny róbcie wymaz jak najszybciej - mnie delikatnie raz na jakiś czas swędziało i sie okazało, że bakterie złapałam - zbadali mnie w szpitalu na wszystko - i już mam globulki włączone :sorry::sorry::sorry: do porodu muszę to wyleczyć :sorry::sorry: podobno 50% dziewczyn przed porodem to łapie i najlepiej jakby było zaleczone - inaczej trzeba przed lub w trakcie porodu jakąś kroplówkę przyjąć....:sorry:

reklama
Tunia duzo suł i wytrwałasi dla kolezanki i jej coreczki, 600g jak malutko,
zeby sie udało zyć i przezyc malutkiej...

Lina a co Tys złapała, paciorkowca? Zinnat soatłas czy inne globułki?
mi ostatnio pobrał wymaz, takze po niedzieli powinny byc wyniki,
jakbym sie nie upomniała to bym tego nie zrobił,
takze trzeba pilowac i upominac sie o to co sie nalezy,
...............i tak bym zrobiła ten wymaz... 70 zeta kosztuje u mnie juz patrzyłam..

tunia to mnie zaskonczylas jakie malenstwo i w 26 tyg jestem w szoku
Dziewczyny zabieram sie za obiad przegadalam z moja mama 4h pomine poranna rozmowe:) ale w tym czasie sprzatnelam kuchnie popralam i poprasowalam wiec nie mam wyzutow sumienia ze nic sie nie dzialo,teraz mama rozmawia z tesciowa a wieczorem pewnie ja zadzwonie do niej.

Amandla jak się czujesz po tych sterydach ?? Wpływa to jakoś na samopoczucie ??
Mini nic a nic ie ma różnicy w samopoczuciu, chwilę po podaniu straszliwie piecze skóra, ale poza tym oki.

Dziękuje jeszcze raz za miłe słowa , jutro mam miec usg, więc zobaczymy co się objawi na ekranie;-), przepraszam, że rzadko wchodzę na forum, ale mąż mnie zarzucił książkami, więc czytam:tak:

u mnie dzien totalnego lenistwa... wciaz w szlafroku biegam :sorry: ale co tam niedziela jest nawet obiadu sobie nie zrobilam... moze chociaz troche poprasuje....

tunia- duzo zdrowka i sily zycze dla malutkiej...
mini- wysoki procent wczesniakow w pl bo sporo ciaz na podtrzymaniu jest.... a w wielu krajach tego poprostu nie robia, wiec i wczesniakow mniej...
angel- super fotki
lina- duzo odpoczywaj - bierz przyklad z mojego lenistwa jest 100%:-)

Kamila jakie fotki?:>
Masz racje, skoro sie nie podaje lutein.duphastonow i sie roni.. to i mniej wczesniejszych porodów.. A chyba kazda by wolala lezec na podtrzymaniu nawet i 7-8 msc i urodzic wczesniej jak ronic 3 razy zanim cos z tym robia :(
Przyznam szczerze, to nie na moje nerwy. Jakbym stracila to dziecko.. juz nigdy bym nie probowala wiecej.
Dobra dosc ciezkich gadek.
Tunia faktycznie przykre tak wczesnie.. no i mala chyba dosc mała jak na ten wiek bidulka :( Duzo wytrwalosci!

Mój mąż jest nie do podrobienia..
Uśmiałam sie do łez własnie ;)))
Gadałam z nim jak wyszedł z pracy- poprosilam by wstapil do malego tesco po owoce.. i mowie wez jakies gotowe dania mikrofalowo/piekarnikowe. Ok napisz mi jeszcze w sms wszystko. Napisałam.
I czekam, mowie jak znam mojego meza, oddam wszystko, ze bedzie telefon z tesco, sprzed półki "Misiu, no ale ja nie wiem co dokladnie wziac..". Mija czas, kurde nie dzwoni.
ALe nagle jest telefon, juz zaczynam sie smiac w duszy, odbieram "No Misiu, nie wiem co tu do tego jedzona wziac".. Jak zaczelam sie smiac, tak mija pol minuty a on konsternacja :-D :-D

reklama
Kamila ale liczba poronień w Polsce nie jest mniejsza niż w innych krajach więc raczej to nie ta kwestia . Zwłaszcza że któraś z dziewczyn pisała że w niektórych krajach nie stosuje sie tych środków bo badania nie potwierdziły ich skuteczności :sorry:

Do góry