reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

cos tam mialam jeszcze pisac......dżizassss od maciczne zwiotczenie mozgu, serio!:-D

To ja w piątek stałam na skrzyżowaniu w mieście i się zastanawiałam, w którą stronę targowisko :confused::eek::unsure::oo: No jak matce wczoraj o tym opowiadałm, to nieźle się uśmiałyśmy - miasto, które znam jak własną kieszeń, a tu taka zaćma :-D

A mebelki są, są - na kącikowym :tak:

Angel- no wiec.... eee 10 kg na plusie, to luzzzzz, niech sie goni ta baba!
ja mam w srode wizyte,do tego czasu wole sie nie wazyc.

U mnie + 12 kg i jak na razie od jakiegoś miesiąca na wadze niby nie przybywa (domowej oczywiście), ale na szerokości jakby jednak coraaz więcej. Hmmm - jakieś fotki bębenka też przydałoby się znowu zrobić :eek: Czy ktoś mam patent na wydłużenie doby? ;-)
No i oczywiście spodziewam się, że wskazówka wagi jeszcze pójdzie w górę - nie ma innej opcji :-D

nefi spokojnie - damy radę urodzic SN - tak nas natura stworzyła ;-) Spore znaczenie ma nasze podejście i nastawienie. A plan - wiadomo - ZAWSZE może ulec zmianie w zależności od zaistniałej sytuacji, więc fakt - nie należy się nastawiać na jego realizację w 100%, ale wziąć pod uwagę, że może pójść zupełnie inaczej. Najważniejsze, żeby dzieciątka przyszły na świat całe, zdrowe i bezpiecznie - także dla nas.

No widzę, że następny tydzień będzie u wielu z nas mocno remontowy - nusia, monika trzymam kciuki, co byśmy już za tydzień większość bałaganu miały za sobą

Angel
na razie M wziął tydzień wolnego - zaległego; następne wolne planuje na przełomie marca i kwietnia (mam nadzieję, że się rozpakuję w tym czasie, a nie PO jego urlopie). A do ostrej pracy to nawet już się wziął :-D:happy: i zaczyna coś tam gładzić, żeby mogło białe tatałajstwo zwane gładzią schnąć...

Ewstra a Ty zmykaj najlepiej do łózia, albo przynajmniej pod jakiś ciepły kocyk i kuruj się moja droga, co by infekcja została bez szans

reklama
U mnie trzy i pół roku temu nie dawali pampersów tylko tetrę :sorry:
Ubranka niby dawali ale kosmetyki i pieluchy musiałam mieć swoje ... Ciekawe jak to teraz wygląda ... Muszę siostry zapytać ...

Ja też ostatnio zaobserwowałam zaćmienia umysłu :unsure:

Kindzia
fajny nowy avatarek :tak:

Nefi
właśnie czytałam kiedyś że plan porodu dotyczy tylko fizjologicznego , przechodząc na znieczulenie przechodzisz też pod opiekę lekarza i on decyduje o porodzie . Ale chyba dotyczy to tylko znieczulenia tego w kręgosłup ...

Hej Kobietki :-):-)

Wróciłam ze szkoły... ledwo żywa...

Amandla to mnie zaskoczyłaś - grzecznie nóżki zaciskać i czekamy jeszcze za wcześnie na te nasze Skarby :-) trzymam kciuki co by Cię jak najszybciej wypuścili :-)

Angel bardzo fajny klip - super wyglądałaś na ślubie no i kamera to Cie musi lubić :-)

Kindzia awatarek pierwsza klasa :-)

Widzę, że nam wszystkim na wspomnienia ślubne jakoś naszło :-D:-D

Hejo:-)
Straszna cisza dzisiaj tu, ale jak to Angel napisala dobrze ze nie piszecie bo mozna Was nadrobic:-)
Koloezanka dzisiaj do mnie zadzwonila ze urodzila byla w 26 tygodniu.Mala wazy 620g Wczesniej lezala na nadcisnienie w szpitalu no i jakies komplikacje wyszly i o ma juz malutka...
Zeby kobieta nie mogla donosic te 9 miesiecy na spokojnie tylko jak nie cukrzyca to nadcisnienie a to jeszcze cos innego i tak w kolko.
A dzien jest jakis na nic nic mi sie nie chce jutro zaczne cos robic bo mozna zwariowac dzisiaj jeszcze powsiakam w lozko.

Amandla trzymam kciuki za Was bedzie wszytsko dobrze:-)

Tunia ostatnio w DDtvn mówili że u nas w Polsce strasznie dużo wcześniaków się rodzi 7% chyba a w innych krajach europejskich tylko 2% .
Ciekawe dlaczego tak sie dzieje ??

Lina tak jak narazie nic sie nie dzieje, daja jej leki.
mini tez to ogladalam i sama sie nad tym zastanawialam dlaczego tak sie dzieje.

witam się i ja
Tunia no niezły szok, mam nadzieję że z tą Małą wszystko ok
nusia u nas tez remontowo, co prawda tylko jeden pokój ale to drapanie ścian jest wnerwiające - do drapali się do pierwszej farby z przed 40 lat, a jak zaczną kłaść gładź to chyba będę musiała maseczkę ochronną kupić
oj kiepsko się dziś czuję, chyba wczorajszy dzień tak dał mi w d...,że dzisiaj tylko stacjonarne zajęcia
na dodatek przyplątała mi się jakaś infekcja, swędzi jak cholera :no:
z dobrych wieści - łóżeczko już skręcone :tak:, a w nim leży wanienka przewijak i inne duperele leżą

oby wszystko było dobrze z Kruszynką.... Moje drogie Kobietki zmykam do łóżka po całym dniu siedzenia w szkole ledwo co na oczy patrze a i kręgosłup napierdziela jak ta lala :sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

nie piszcie za dużo a jutro będę nadrabiać wszystkie wątki :-):-):-)

reklama
Do góry