reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Ajako ustawiamy nową-marcową modę - do pępka Martini ze spritem ( ze sprytem mógłby być nadmiar % naet do pępka) i niech nas lekarze i położne pocałują w nos

Mini z czasem i osiągnięciami – do pępka spirytus, ew. fiolecik, do kąpania: pieluchy tetrowe do wanienki poza tym krochmal, parafina i mydło bobas, a na pupę tetra i oczywiście będą kąpać co dzień, bo jednak dzidzia przez skórę oddycha w dużym stopniu i trzeba pory oczyszczać…

Villandra mnie też mleko ciepłe pomagało na zgagę ale teraz tylko rennie… zapas na 2 tygodnie

Miałam koszmarną noc, nie spałam prawie wcale, rzucałam się po łóżku brzuch mnie bolał jak na okres, do tego jak leżałam na boku to miałam uczucie jakby mi się bęben miał urwać. W ogóle cały czas odczuwam ucisk jakby na żołądek i kłucie takie…. Czy Wy też tak macie?
W poniedziałek mam wizytę u gina i zastanawiam się czy o tym wspomnieć, boje się że mnie uziemi w szpitalu.
Poza tym od dzisiaj mam równo 2 miesiące do terminu :szok: i mówię sobie - bez paniki

Mój brat dziś zaczął remont w jednym pokoju, będą gładzie i panele, jak nie zdąży do porodu to pogryzę

reklama
ja tu siedzę bezczynnie, a mnie okazje uciekają z przed nosa! oj, oj. idę polować na coś. powrócę:D
dbajcie o siebie.;-)

Ajako ustawiamy nową-marcową modę - do pępka Martini ze spritem ( ze sprytem mógłby być nadmiar % naet do pępka) i niech nas lekarze i położne pocałują w nos

Poza tym od dzisiaj mam równo 2 miesiące do terminu :szok: i mówię sobie - bez paniki
ja mam juz prawie wypukly pepek wiec znow mnie impra ominie !!!!!!

ja mam 2 miechy i 1 dzien!

Kasiurek no to tez będziesz miała bal z remontem. Chociaz powiem Ci, że u nas po ocieplaniu nic się nie posypało. Jedno co to oczywiście wszedzie było siwo od pyłu i fruwał styropian, ale to taki standardzik ociepleniowy :tak:.

Perelandra obudziłaś we mnie pragnienie martini z wódeczka i cytynka i zmrożone ehhhhhhhhhh, oczywiście wstrząśniete niemieszane :-D:-D:-D:-D:-D. matko kiedy to ja spełnię to marzenie.

co do terminu porodu to ja nawet panikowac nie mam co bo nie wiem na kiedy mam termin :baffled::baffled::baffled::baffled:
pewnie zaczne panikowac w lutym tak na zapas :-p:baffled:

Ostatnia edycja:
Ajako - ja miałam ból kręgosłupa kilka miesięcy po porodzie, ale to przez noszenie Emilki na ramieniu do odbijania - a u w tej kwestii też jest nowa moda - już nie trzeba dziecka nosić do odbijania.
Mini - ja raczej będę co dziennie kąpać - podobno też ważne są codzienne rytuały dla spokoju dziecka.
Inamorate - ja przed Emilką też nie miałam kontaktu z małymi dziećmi. Co więcej brzydziło mnie, jak widziałam jak dziecku cieknie ślina, jak u mojej koleżanki niemowlę przy mnie zrobiło kupę, to mało nie zwymiotowałam. Nigdy też nie zachwycałam się bobasami, jak inne dziewczyny - ale przy własnym dziecku jest zupełnie inaczej.

A ja dzisiaj miałam wizytę i dostałam kwalifikację na cesarskie cięcie i kartę ze szpitala do wypełnienia. Mam się jeszcze umówić na konsultację anestezjologiczną w szpitalu. Wstępny termin na cięcie mam na 12-tego marca. Ojej - takie to wszystko realnie bliskie się zrobiło, a ja jeszcze nie mam zrobionej nawet listy wyprawkowej...

Witam sie grzecznie dziewczyny ;) całe rano w kuchni ;( podobno urodziny mam dziś i sie znajomi zapowiedzieli ze wpadną , No to trzeba było coś przygotować , zrobiłam kilka sałatek, jakieś chrupkie zakaski i ciasto ;)
Ładne wyszło to sie pochwałę - ciasto diabelek

Witam sie grzecznie dziewczyny ;) całe rano w kuchni ;( podobno urodziny mam dziś i sie znajomi zapowiedzieli ze wpadną , No to trzeba było coś przygotować , zrobiłam kilka sałatek, jakieś chrupkie zakaski i ciasto ;)
Ładne wyszło to sie pochwałę - ciasto diabelek

No to sto lat sto lat no i przede wszystkim szybkiego porodu i zdrowego, spokojnego dzidzi zyczę :tak::tak::tak:

a ciacho superaśne :-p i pewnie przepyszne.

Pelandra-to kłucie to ja miałam ale męczyło mnie wcześniej pytałam 2 lekarzy i ginekologa i mówią to samo że dziecko uciska że taka zgaga tylko w żołądku.
A ja dzisiaj wstałam o 13 heh normalnie cud:-)Zdążyłam się zdenerwować na gościa od komody barany jedne nic nie wiedzą kurde dobrą zniżkę powinnam tam dostać za takie zlewanie klienta :wściekła/y:.Ale polepszyłam sobie nastrój bo zadzwoniłam dpo szkoły rodzenia żeby sie co nieco dowiedzieć i bez problemu każdy może przyjść pani nawet do mnie żebym koleżankę wzięła hehe tylko żadnej w ciąży nie mam :-DA idę nie będę chodzić na ćwiczenia i tyle jak będe źle się czuła to nie będzie szkoda nie być bo darmowa.A w sobotę jest zwiedzanie porodówki a ja w szkole trudno za 2 tygodnie znowu może jakoś mi zajęcia dopasują i będę :-):-)Niech mój się szkoli w końcu to jego pierwsze :-)No ile można gnić w tym domu może sobie znajdę koleżankę jakąś i będę miała z kim na spacerki latać:-)
Agusia- wszystkiego najlepszego :-)

Ostatnia edycja:
Doris to jednak cesarka ,ten czas szybko leci jak dla mnie w expresowym tempie, a tu jeszcze trzeba przyotowac sie i zakupy jakies zrobic dla siebie.
Ja sie wlasnie umowilam na sesje zdjeciowa:)fajnie ze dziewczyna ma pomysly i moje jej sie tez spodobaly wiec chyba sie dogadamy teraz tylko czekam na poczatek marca

reklama
Do góry