Dziewczyny co Wy wszystkie z tymi ruchami??!
13, 14, 15 tc (nawet 16, 17 i dalej...)a Wy chcecie juz czuc ruchy?? tzn, to zrozumiale, ze chcecie, ale bez przesady, na wszystko przyjdzie czas i pora, zwlaszcza dla pierworodek, spokojnie, bo te dzieci biedne zestresowane beda, ze musza machac i skakac jak oszalale, zeby mamusie zadowolic;-)
ja mysle, ze ten temat to powienien byc walkowany wtedy kiedy to juz trzeba bedzie liczyc ruchy w ciagu dnia i je monitorowac
a kłucie, ciagniecie (zwlaszcza przy gwaltownych ruchach czy zmianie pozycji) to tez normalne, chyba kazda z nas to czuje, przeciez nie ma szans, zeby nie czuc nic, jesli w nas, w srodku sie dzieją takie CUDA! Przeciez ta "fabryka" pracuje teraz pelna para dzien i noc!
Pinula- a Ty sie nie zamartwiaj, sama piszesz ile robisz w ciagu dnia i do tego chodzisz do pracy, pewnie mniej sie (tu sie wygwiazdkuje heheh) wsłu****esz w swoje cialo i nie rejestrujesz pewnych symptomow, ze JEDNAK jestes w ciazy!!
co do usg....ja mialam na kazdej wizycie w pierwszej ciazy i bylo i jest z corcia wszystko ok! a czasem sa wskazania i tyle! a czasem ratuje zycie! a jesli nie robia zwlaszcza panstwowo to ja bym raczej nie podejrzewala, ze to z powodu bezpieczenstwa plodu i takiej cudnej przezornosci a raczej z oszczednosci i tyle!
wiecie ile kosztuje taki sprzet do USG??? najprostsze okolo sto tysiecy zl, a pozniej juz tylko wzwyz!
a ta pielegniarka to jakas stuknieta!madrzejsza od lekarza chciala chyba byc!
ja to bym z taka podyskutowala chetnie, jakbym uslyszala takie komentarze
dobra ide sobie, bo mam jakiegos wnerwa...sorry..