reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Kasiurek no właśnie sobie tak pomyślałam że nie potrzebuję super gina bo mam dość dobrze przebiegającą ciąże więc może szkoda kasy.... Choć jak sobie pomyślę że moja państwowa do tej pory nie potwierdziła ciąży ( ani przez USG ani poprzez badanie , lub choćby HSG) to trochę kiepsko to wygląda ...

reklama
kasiurek ja niestosuje rad superniania bo umnie nieskkutkuja ale widze ze mamy ten sam postrach hehe"worek na smieci" umnie tez jak niechce sprzatac zabawek to ide po worek :) ni odrazu pokuj lsni.Co do zostawiania samego dziecka w pokoju moj ma takie kary idze do pokoju siada na luzku i dopuki sie nieuspokoi i niezawola mnie to niemoze opuscic pokoju poplacze z 5 minut czasami dluzej i sie uspokaja a jak bym miala siedziec przynim tlumaczyc mu to by jeszcze wiekszy ryk byl a takto sie uspokoi zawalo przeprosi za swoje zle zachowanie i tyle :) ale i tak potrafi czlowieka wyprowadzic z rownowagi ehhh ale co bysmy zrobily bez naszych pociech :) dzisiaj synek wstal po 7 i mnie budzi i mowi "mamo moge wyjsc" a ja sie go pytam czemu sie pyta a on domnie zebys znowu mnie nieszukala jak pujde bajke ogladacx heheh urwis jeden

A ja wczoraj spędziłam super dzień
Pogoda dopisywala to poszliśmy na zoo z moim P. nałaziłaliśmy się jak czuby ale ja kocham zwierzaki
Ledwo przebierałam nogami jak wracaliśmy ale było warto bo dzień był super udany :)

Co do bóli jak też je mam więc to normalka raczej

Przed wczoraj w sb pierwszy raz mnie mega mdliło, myślalam,że czas wymiotów już minąl a tu psikus
Nie mogłam zasnąc, kręciłam się i w końcu poszłam powisiec nad kibelkiem
Ale mam nadzieję,że ro jednorazowy incydent

Siedzę w domu jeszcze do środy, infekcja chyba wcale nie przechodzi
Lekarz mówil,że w razie czego jak nie przejdzie to w pon po antybiotyk mam iśc, ale chyba poczekam na jutra
W czwartek mam wrócic do pracy a tak mi się nie chce,ze masakra
Z chęcią bym sie zwolniła tym bardziej,że i tak tylko do końca wrześnie będe pracowała, więc te pare dni nie zrobi dla nich różnicy

atomowka oni cie niemoga zwolnic jestes chroniona ja na twoim miejscu bym chorobowe pociagla :) zawsze to troche gotowki wpadnie chyba ze jestes przyjeta na innym dziwnych zasadach ;)

Bozienka ja pracuję na umowę zlecenie, teraz siedzę na chorobowym i kasy nie mam żadnej
Oni nie chcą mnie zwolnic, ja sama się zwalniam i tylko do końca września będę pracowała, więc z chęcią już teraz bym tą pracę rzuciła

Atomówko aleś my podobne :)
Szczyt szczescia to zoo heh albo w PL wizyta u znajomego na jego rancho ehh
Jak bylismy na urlopie w PL w zakopcu, specjalnie zerwalismy sie nad ranem by podjechac do Warszawy i zwiedzic zoo :-) Potem jeszcze po raz enty nasze Oliwskie po powrocie ;-)

mimi - to idz do innego gina panstwowo ??

bozienka - incydent z workiem byl raz i wiecej chyba nie musze ;] czasem m mlody kare jak jest bardzo niegrzeczny i wtedy m szlban na zbawki lub tv bajki chodz i tak malo je oglad ;] ale ogolnie kazda metoda poz biciem jest dobra na posluch hyhy

Witam dziewuszki
Ja klikam z pracy, mam dziś takiego lenia, że jak przyjde to klade sie na kanape i bede mecz oglądac. mięsko na obiad mam z wczoraj, mąz ma ugotowac ziemniaczki a surówke kupiłam (leniasto bez miary). Jak tak Was czytam to sie zastanawiam czy ja wogóle jestem w ciąży. Schudłam, brzuch stoi w miejscu, nie wstaje w nocy do sikania, nie mdli mnie już, energi mnie roznowsi zazwyczaj (dziś jakis wyjątek), Cera taka jak zawsze, włosy też bez zmian. Nie mam smaków (poza sokiem pomarańczowym, który zawsze lubiam, a teraz dzien bez soku dniem straconym), od żadnych potraw mnie nie odrzuca, nie boli mnie brzuch, nie kłuje, nie bolą mnie już piersi. Całkowicie bezobjawowa ciąza...

Poza tym to już się siłą powstrzymuje żeby czegoś maluszkowi nie kupic, ale jeszcze poczekam, żeby później Emilka nie musiała w niebieskich spiszkach z samochodami spac jak by się jednak dziewuszka udała :D

A teraz byle do 18 i do domu...

dziewczyny czy czujecie swoj brzuch w sensie czy wam czasem dokucza ? nie wiem kluje gdzies cos pulsuje itd bo ja tak mam czasem mnie ciagnie czy kluje i panikuje - tak jakby to byla moj pierwsza ciąża

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry