reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

hej, wlasnie zjadlam obiad w pracy makaron i tak mi zle po nim teraz ze az kupilam sobie coca cole i popijam teraz bo nie moge wysiedziec....
weekend uplynal cieplutko i milutko na dzialce u rodzicow, a wieczorem kino. Chyba brzuszek zaczyna rosnac bo swedzi mnie caly tak ze szok :)

reklama
Kasiurek ja chyba też porzucę mojego prywatnego lekarza . W sumie państwowa też jest ok :tak:

Ivi oj , doskonale wiem co przechodzisz . Mój też przy mnie nie usypiał :-D Zresztą do dziś tak ma że prawie że siłą go zmuszam do tego żeby się położył do łóżka .
Dobrze że chodzi do przedszkola to tam sie wyśpi :-)

Oglądam Mentaliste . Nic dziś nie robię tylko oglądam ten serial ... :tak::-)

kasiurek - teraz przy Rybce tak bym chciała wytrwać.. czyli cyc, przebranie, buzi i do łóżeczka.. Tymka usypiałam na rękach, potem zasypiał przy mnie na łóżku.. w Boże Narodzenie się wkurzyłam i była akcja oduczania zasypiania "z ręką" (moją) - dwa tygodnie horroru, ale był spokój a dziecko zasypiało w 5 min. Potem pryszły zęby i trochę się pogorszyło, ale ogólnei nie jest źle.. Tylko że cały czas byliśmy w pokoju, bo panikował jak nas nie widział. Ale koniec dobrego, teraz będzie akcja oduczaniaa zasypiania z mamą z pokoju... ehh

chciałam zrobić brownies a nie mam jajek w domu :(((((((((((((((((((( dołł................

Ivi współczuję walki z usypianiem - ja do 1,5 roku miałam derilkę jak zbliżała się pora spania - przerobiłam wszystkie ksiązkowe porady i nic. Z czasem było lepiej, bo w dzień sama padała ze zmęczenia, a potem przestała sypiac w dzień. A na noc obowiązkowo mama bajeczki musi czytać, ewentualnie tata może bajki na dvd puścić :sorry: w nocy tylko ja moge do niej chodzić - z tym to musimy walczyć, żeby mała szoku nie dostała jak mnie nie będzie w domu...

K&M mnie brzuszek tez coraz częściej swędzi - musze poszukać czegoś do natłuszczania, to będzie lepiej ;-)

Tak sie cieszyłam, ze dziś do dentysty pójdę, a okazało się, że mój dentysta do 19 wrzesnia na urlopie :baffled: chyba będę czekać, w międzyczasie poszukam jakiegoś innego jakby było juz bardzo źle... ale tak się na prywatnych dentystach sparzyłam, a do tego mam pełne zaufanie...

mata-kow ale ja sie staram smarowac 2 razyt dziennie... kupilam krem dla kobiet w ciazy i do kapieli wieczorem dolewam sobie oliwki ale i tak swedzi... a najbardziej tak wysoko pod piersiami... i na samym dole chyba dzidzia szykuje sobie domek wiekszy wkoncu :)

ja chyba tez bede mial dziouszke bo wygaldam jakby mi na twarzy( to w sumie nie twarz juz )wybuchł wulkan !!! nie mowie juz o plecach i dekoldzie bo te czesci cila da rade sie ukryc gorzej z twarza . Zdziwie sie jk bedzie drugi syn bo z pierwsyzm takich "doswiadczen" twarzowch nie mialam !! i fajnie miec parke ;]

My szamamy zupe warzywna - jezu jak mi jej brakowalo !!! potem syn uspac bede szla

Jakby pod tym kątem zaufać przesądom to też się kwalifikuje :-D

Zaczynam 13 tc :) Waga lekko drga na -0,5 kg nawet..
Mdli dalej z rana, do lustra wogóle nie zagladam, a pozatym jest ok ;-)

Ja mam balsam z rossmanna babydream i jest super nic nie swedzi i fajnie nawilża:)

Zobacz załącznik 390020

no ja uzywam oliwki niebieskiej dla dzieci tez super ;] w ogole babydrem jest super seria ;]

mini - wiesz co ja niegdy nie chodzilam prytwanie bo dl amnie to strata kasy jak lekarz i tak jest super, badania mam z free porady i wsyztsko. A tak czy siak bede miala problem i duza batalie stocze z ginem o porod cc ;>

ivi - no ja wlasnie nauczona doswidczeniem innych mm od poczatku malego krmilm kładlam itd, jak zeby wychodizli bylo gorzej ale dostawal OSANIT i bylo lepiej, jak mial ponad połtorej roku to z sypialni i łzoeczka przeszedl na łozko dla dzieci tzn takie normlane podwojne kiedys link wyslalam KLUPŚ Łóżko podwójne MARTA - młodzieżowe | Łóżka młodzieżowe | Meble | More4kids bedzie jak drugie sie urodzi i jeden zakup jeden klopot z glowy ;]
to smao ze smikiem smokowi powiedzielismy "papa" jak juz mial 7 miesiecy byl zbedny dla niego bo tylko go w buzi trzymal na nic wiecej nie pomagal bo malo plakal wiec tez smoka wywalilismy wsyztskie ;] dwie nocki bylo ssnie takiej mskotki przytulanki i tyle

Jakby pod tym kątem zaufać przesądom to też się kwalifikuje :-D

Zaczynam 13 tc :) Waga lekko drga na -0,5 kg nawet..
Mdli dalej z rana, do lustra wogóle nie zagladam, a pozatym jest ok ;-)

no tylko ze jak mam patrzec n pierwsz ciaze to byla zupłnie inna nie mialam takich wypryskow - wiec moze ?dziouszka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ivi hehe tez tak mam mi siedzi zazwyczaj po lewej stronie (synek tez po tej wiekszosc czasu spedzal) a rano to mam pukanie stukanie przeplywanie i brzuszek sie juz unosi przy kopniaczkach maz juz zdazyl poczuc a synka co zawolam to dzidizol sie uspokaja ;) ehh tez czuje raz mocniej raz slabiej raz nieczuje caly dzien dopiero wieczorem albo na drogi dzien rano.Eh tez chcialam synka wychowac tak jak radzi superniania ale niestety sie niedalo on jest party jak osiol umnie ze spaniem jest tak ze idzie sam nieraz wola tylko na buziaka zebym mu dala i tyle,ivi rozumie cie z tym wrzeszczeniem tez jestem jakos mniej cierpliwa do niego wogule rozdrazniona jestem ostatnio strasznie wczoraj na meza wyjechalam jak niewiem asz mi sie go przykro zrobilo dzisiaj na moja mame :( ehhh ta sa gormonki chyba tak sie to nazywa ;) hehe

reklama
dziewczyny czy czujecie swoj brzuch w sensie czy wam czasem dokucza ? nie wiem kluje gdzies cos pulsuje itd bo ja tak mam czasem mnie ciagnie czy kluje i panikuje - tak jakby to byla moj pierwsza ciąża

Bozienk.ivi - a moze olejcie nianie cio ? nie lepiej tak jk instykt podpowida ? moze wystrczy dziecku wytlumaczyc kochne- j jkos nigdy tej niani nie lubilam nie rozumiem fenomenu kanrnego dywanika. U mnie raz poskutkowalo jk syn nie chcial sprztac swoich zabawek - wyciagnelam nowy worek do smieci wzielam te zabawki do tego worka i powiedzialm ze skoro ich nie sprzata to ich nie chce - wiec zaniose innym dzieciom. Byl ryk j wynioslam na jego oczach za drzwi wejsciowe worek - i poszedl obrazony byl ale od tej pory jak mowie sprzatamy zabawki to od razu to robi ...... (tamte zabawki wniosl maz jak przyszedl z spem z dworu ;]

z jedzeniem np - wylaczony telewizor i jest tekst ze wlacze jak zje - i zamiast syzbko ;]

Ostatnia edycja:
Do góry