reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Tak to jest z tymi tapetami tutaj, ze naprawde w marketach budowlanych nie ma czego szukac. Chcialam jakies delikatne , nie zbyt agresywne, to znalazlam jakies od 50 eur za rolke w gore. No nie upadlam jeszcze na glowe.
A tutaj poszperalam cos w necie i znalazlam cudne tapety w polsce, wlasnie takie jakie jakich szukam, tyle ze takie tu kosztuja 80 eur
:szok:

Tapeta dziecięca RASCH 135107 Bambino 2013 - Studio Rasch

mysle o takiej, ale generalnie sporo innych jest w tej serii bambino 2013, ktore tez mi sie podobaja. Tez zamowie w PL, bo co zrobie. :crazy: lyso tak w tym pokoju jak jest tylko pomalowane.

Madzia a ile rolek zuzylas? Ja sie zupelnie nie znam na metrach i ciezko mi wykalkulowac, ale mysle, ze w holenderskich standardach nie ma zbyt wiele rozbieznosci :D

reklama
Morgen:)
Czekam na sniadanie,obchod,i werdykt ;)
Skurcze troche odpuscily,ale za to mala sie leni od 3 dni..pan maz stwierdzil ze za nim teskni ;) cFaniak. Chyba Kausar nie lubi szpitali jak mama..
Robili mi KTG i USG,wiec chyba wszystko gra...
Jak Boga kocham-osiwieje do porodu! :mad:

MADZIU pieeeekny pokoik!! Szybko sie uwineliscie :)

Iskierko mam nadzieje ze odstapie Ci pierwszenstwo w porodzie ;)

Ayni my kupilismy taka pozytywe. Naczytalam sie ze dzieci nie widza pastelowych kolorow wiec :rolleyes:

A pytanko mam,widzialam ze Madzia i Ayni maja osobne pokoiki dla oseskow,bedziecie tam laski od poczatku kladly dzieci??
My mamy oddzielny pokoik,ale o przeprowadzce Malej myslimy dopiero okolo 6msc..
Nie wyobrazam sobie wstawac co 3 godz i latac obok :cool: wygodna jestem ;)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    10,9 KB · Wyświetleń: 27
Ostatnia edycja:
Ayni kochana rolki holenderskie i polskie są takie same :) ja zuzyłam tylko 4 rolki tych misi bo ja tapetowałam pól pokoiku czyli tylko 2 sciany, a drugie pól pokoiku bedzi epomalowane na kolor kawy z mleczkiem :)
za dużo byłoby naciapane zeby cały pokój w misie robic :) a ta firma rasch to własnie z niej mam te tapety ;)

mgd na początku napewno łozeczko małej bedzie stało w sypialni bo wiadomo karmienie co 3 godziny to mija sie z cele latanie do drugiego pokoiku cała noc :) ale tak po 3 miesiacach mam nadzieje kłasc ja w swoim pokoiku ;)

Witam się jeszcze w piżamie...
Najpierw nie chcialo mi sie wstawac, ale potem jak zgłodnialam to musialam szybciutko na dół:-). Teraz dogryzam śniadanko i wędruję pod prysznic. Włosy musze umyć, bo wyglądaja jakby piorun du***ł w szczypiorek:-D
Dziewczyny, wczoraj w LIDL-u kupilam super piżamkę - szeroka koszulka i szorty do kolan. Super się śpi, spodenki sa na gumeczce i dodatkowo maja tasiemki do wiązania. jak dla kobiety w ciązy idealna sprawa. Ja się troche za bardzo wczulam i kupilam największy rozmiar (XXL), ale tylko dlatego, żeby mi te gacie na tyłek weszly. Okazalo sie że spokojnie moglam kupic XL:-D:-D:-D
No ale jak juz kupilam to zwracać nie będę, najwyzej potem teściowej sprezentuję.
Madziula piekny pokoik wam wyszedł.
Ja jak szukalam tapet 4 lata temu to były piękne z misiami a teraz masakra. Dlatego kupilam jednokolorową i do tego bordiurę
Iskierko mam nadzieje ze odstapie Ci pierwszenstwo w porodzie ;)
No myslę;-). Na ciebie za wcześnie jeszcze;-).
Ok, znikam pod prysznic - zajrzę potem

Melduje sie domu :) jeaaah!

Powodow do radosci nie wiele,bo szyjka troche sie skrocila,ale nie tragicznie.
Za tydz kontrola,i bezwzgledny nakaz lezenia..ale wazne ze juz w swoim lozku :D

reklama
Czesc dziewczynky ;0

Piekna pogoda dzis, zeby mi sie jeszcze chcialo cos w domu zrobic, to by bylo pieknie :D
Trudno, poczeka do jutra ;D
Dzis wybieramy sie na porodowke na informatieavond voor aanstande ouders na 19.00 i pewnie wroce pozniejszym wieczorem, bo spotkanie do 22.00 prawie a jeszcze trzeba wrocic. M pojdzie pozniej spokojnie ze szpitala na nocke.

MGD w naszej sypialni jest duze lozko wodne zabudowane z szafkami, za cholere nie sa sie go ruszyc, trzeba by bylo spuscic wode. Jak sobie wstawie dziecko do pokoju, to juz nie otworze zadnej z szaf . Na szczescie sypialnia malego jest w pokoju obok wiec nie bede musiala jakos specjalnie lazic. M jeszcze sie ze mna spiera zeby malego brac do nas do lozka , pomiedzy nas, ale ja bym sie troche bala chyba, ze mu cos zrobie albo go przytlocze :D nie wiem, wyjdzie w praktyce , kazde dziecko jest inne i nie do kazdego trzeba co chwile wstawac, wiec po prostu zamiast sie zastanawiac nad tym co i jak zobaczymy jak Adas bedzie spal, w ostatecznosci wezmie sie go do lozka. Skoro siercia nie uszkodzilam, to dziecka chyba tez nie ?
:-D

I tak to prawda, noworodki nie maja wyksztalconego w pelni zmyslu widzenia, dlatego widza tylko obrazki o silnie kontrastowych kolorach i do tego w odleglosci okolo 8-10 od twarzy... Wiec jakos kolory nie przekonywaly mnie akurat do wyboru pozytywki ,bo i tak nie zobaczy co tam wisi, pewnie na poczatku tylko cos mu bedzie merdac :D

Sencilla kiedys wspominala, zrobila ladna ksiazeczke dla swojej malej gdzie byly rozne rysukny black and white, tanio , praktycznie, kazdy sam moze w domu zrobic, aby dac dziecku troche nadosci.
Czarno-białe obrazki dla noworodka | Rozmowy o Dzieciach

Tymczasem my znikamy , moze sie jeszcze pozniej pojawie na przeszpiegi :)

groetjes :***************

Do góry