reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ok pisze szybko gdzie kupuje bob :D haha co prawda sloikowy, bo nie swiezy, ale wiesz , mieszkajac na wsi z 1 lidlem i 1 sparem nie wybrzydzam w asortymencie. Bob napewno widzialas, tylko moze nie zwrocilas na niego uwagi. Tuinbonen w sloiku kupuje w szparze :D tzn w SPAR :p
554405.jpg
A w Albert Heijnie jest tylko mrozony. Nie wiem natomiast jak sie ma sprawa ze swiezym, bo nie pamietam, abym widziala takowy na targu, moze i jest ?

Ja troche buszuje po marktplaats i tak jakos leci ;D

reklama
Ayni nie przejmuj sie bo tak jak mowi Mgd winne sa ciastka:)
Co do meczu to bez rewelacji, niestety chyba Holandia wraca do domu, bo 2-1 dla Niemców.
Cos tam ciekawego znalazla na martkplaats?
:D

Mgd obys jak najdluzej przetrzymala swojego skarba w sobie... wspolczuje Ci tego lezenia:(
Ja dzisiaj po wizycie prawie caly dzien przelezalam, tak jakos slabo sie czuje...

Ostatnia edycja:
MGD ja w 35 tyg mialam juz regularne skurcze rozwarcie na 2 cm i tak sie chyba wystraszylam jak mi powiedzieli ze rodze iz ponosilam Tymka jeszcze pare dni i urodzil sie w 36 :-)Moj maz tez sie spisal kupil malusie ubranka wypral ,wyprasowal i koszule dla mnie ,kochany chlop.Bedzie dobrze ,trzymaj sie :-)

No dziewczynki chyba macie racje, bo wlasnie robilam ostatni pomiar i wyszlo mi 3,9 tak jak na czczo. Faktycznie te ciastka musialy tak podniesc, slodkie cholerstwo, ale ja od orzechowo-czekoladowych rzeczy nie moge sie odpedzic, dobrze ze sie na 3 zatrzymalam, bo skali by braklo :D Nutelli nawet nie kupuje, ostatnio chcialam kupic , to M tylko zobaczyl moj wzrok na sloiku i powiedzial, zebym nawet o tym nie myslala :D pewnie opedzlowalabym lyzeczka :D

Ayni nie przejmuj sie bo tak jak mowi Mgd winne sa ciastka:)
Co do meczu to bez rewelacji, niestety chyba Holandia wraca do domu, bo 2-1 dla Niemców.
Cos tam ciekawego znalazla na martkplaats?
:D

Mgd obys jak najdluzej przetrzymala swojego skarba w sobie... wspolczuje Ci tego lezenia:(
Ja dzisiaj po wizycie prawie caly dzien przelezalam, tak jakos slabo sie czuje...

A tak wszystko po troche, szukalam troche takiego jakby okrycia, kocyka do maxi cosi z wypustkami na pasy. My nie mamy autka i pewnie maly nie bedzie tego duzo uzywal, wiec jak zwykle stawiam na tweede hands ;)
No i jeszcze przy okazji szukam pozytywki do lozeczka , czyli tradycyjne buszowanie :D zawsze cos wynajde :D
Moje nowe hobby :D
A Holandia faktycznie, kto by pomyslal, ze tak dadza ciala? Te mistrzostwa sa faktycznie nieprzewidywalne, dziwne rzeczy sie dzieja. Dziw i szok, ze Polacy jak narazie zremisowali, czyzby przeszli przez rachunek sumienia i stwierdzili, ze czas zaczac grac lepiej ? Wczoraj bialo-czerwoni naprawde mnie zadziwili, bo widac, ze sie starali.
A wy co robicie babeczki wieczorowa pora ?

Witam wieczorową porą. Nie popisali się Holendrzy:no:
Ja tak na szybciaka meldunek. Zyjemy. I jeszcze w dwupaku. Dzisiaj zrobili usg i mala juz prawie gotowa do wyjscia...
Jutro usg szyjki i werdykt.

Tutaj do sciagniecia wrzucam "Jezyk niemowlat" :)
Download Hogg Tracy - Język niemowląt - Zaklinaczka dzieci.pdf from Sendspace.com - send big files the easy way
MGD - urodzisz wcześniej niż ja... Trzymaj sie cieplutko.
Aaa, link mi się nie otwiera....

Sluchajcie mam taki dylemat. Robilam rano ten tosc na czczo i wyszlo mi 3,9. Potem kazala mi zrobic 1,5 po sniadaniu , a ja sie zagapilam i jakis czas po sniadaniu zrobilamilam sobie herbatke wchlonelam 3 czeko-nugatowe waflo-ciastka czyli nie zachowalam tego 1,5 godzinnego odstepu , wyszlo mi 8,5
:baffled:
ona mi mowila, ze wszystko do 7,5 jest w normie, wiec u mnie to wyglada jakbym miala wiecej. Tak sie teraz zastanawiam czy to przez te ciastka, czy faktycznie cos jest na rzeczy
Ayni, mój mąż jest cukrzykiem i też ma ten aparacik do pomiaru cukru. Lekarka nam tlumaczyła, że rano na czczo powinno być
od 4 do 6 a w ciągu dnia od 7 do 10 i to jest norma. I pomiar robi się przed posiłkiem oraz 2h po posiłku.
Oczywiscie jak się najesz słodkiego w międzyczasie to i wynik będzie zakłamany.
Kobiety w ciąży maja normy tekie same - wiem bo pytalam i lekarz też robił mi pomiar tym aparacikiem.
Ja myślę, że nie masz żadnej cukrzycy. Po prostu za dużo slodkiego;-)

Ja dziś wybralam się z córka na zakupy i mam lodówkę i zamrażarke w miare pełną. Na jakiś czas wystarczy - mam nadzieję:-D:-D:-D:-D

my konczymy tapetowanie, został najgorszy kawałek , wycinanka kolo okna, ale mój uparł sie ze chce to dzisiaj skonczyć ;) ale misie są piekne, nie moge sie napatrzec :)

miałam nadzieje ze Holadnia chociaz wyrówna , ale niestety...:)

Ayni zawsze lepiej poszukac czegos z drugiej reki za polowe ceny niz przeplacac, skoro co jest w dobrym stanie:)
Zainteresowalas mnie tymi pozytywkami do luzeczka:) moglabys napisac jak to tutaj sie zwie?:)

Ja dzisiaj mialam zaplanowane wieksze zakupy ale nic z tego nie wyszo... poryczalam sie przed sklepem sama niewiem z jakiego powodu i zaraz wydarłam sie na mojego B... tragedia jakas dzisiaj ze mna.
Wrocilismy do domu a ja do niego z ryjem ze nie bedzie dzisiaj obiadu i nie bede sprzatac niech sam sie wkoncu soba zajmie i znowu w ryk...;/ on na mnie oczy o co mi chodzi i czego znowu placze, z tego sama niewiem o co mi chodzi...
Jak ja dziekuje ze on ma do mnie taka cierpliwosc:)

Madzilula wstaw jakies fotki i pochwal sie pokoikiem:)

reklama
Do góry