reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Tak to jest z tymi tapetami tutaj, ze naprawde w marketach budowlanych nie ma czego szukac. Chcialam jakies delikatne , nie zbyt agresywne, to znalazlam jakies od 50 eur za rolke w gore. No nie upadlam jeszcze na glowe.
A tutaj poszperalam cos w necie i znalazlam cudne tapety w polsce, wlasnie takie jakie jakich szukam, tyle ze takie tu kosztuja 80 eur
:szok:

Tapeta dziecięca RASCH 135107 Bambino 2013 - Studio Rasch

mysle o takiej, ale generalnie sporo innych jest w tej serii bambino 2013, ktore tez mi sie podobaja. Tez zamowie w PL, bo co zrobie. :crazy: lyso tak w tym pokoju jak jest tylko pomalowane.

Madzia a ile rolek zuzylas? Ja sie zupelnie nie znam na metrach i ciezko mi wykalkulowac, ale mysle, ze w holenderskich standardach nie ma zbyt wiele rozbieznosci :D

reklama
Morgen:)
Czekam na sniadanie,obchod,i werdykt ;)
Skurcze troche odpuscily,ale za to mala sie leni od 3 dni..pan maz stwierdzil ze za nim teskni ;) cFaniak. Chyba Kausar nie lubi szpitali jak mama..
Robili mi KTG i USG,wiec chyba wszystko gra...
Jak Boga kocham-osiwieje do porodu! :mad:

MADZIU pieeeekny pokoik!! Szybko sie uwineliscie :)

Iskierko mam nadzieje ze odstapie Ci pierwszenstwo w porodzie ;)

Ayni my kupilismy taka pozytywe. Naczytalam sie ze dzieci nie widza pastelowych kolorow wiec :rolleyes:

A pytanko mam,widzialam ze Madzia i Ayni maja osobne pokoiki dla oseskow,bedziecie tam laski od poczatku kladly dzieci??
My mamy oddzielny pokoik,ale o przeprowadzce Malej myslimy dopiero okolo 6msc..
Nie wyobrazam sobie wstawac co 3 godz i latac obok :cool: wygodna jestem ;)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    10,9 KB · Wyświetleń: 30
Ostatnia edycja:
Ayni kochana rolki holenderskie i polskie są takie same :) ja zuzyłam tylko 4 rolki tych misi bo ja tapetowałam pól pokoiku czyli tylko 2 sciany, a drugie pól pokoiku bedzi epomalowane na kolor kawy z mleczkiem :)
za dużo byłoby naciapane zeby cały pokój w misie robic :) a ta firma rasch to własnie z niej mam te tapety ;)

mgd na początku napewno łozeczko małej bedzie stało w sypialni bo wiadomo karmienie co 3 godziny to mija sie z cele latanie do drugiego pokoiku cała noc :) ale tak po 3 miesiacach mam nadzieje kłasc ja w swoim pokoiku ;)

Witam się jeszcze w piżamie...
Najpierw nie chcialo mi sie wstawac, ale potem jak zgłodnialam to musialam szybciutko na dół:-). Teraz dogryzam śniadanko i wędruję pod prysznic. Włosy musze umyć, bo wyglądaja jakby piorun du***ł w szczypiorek:-D
Dziewczyny, wczoraj w LIDL-u kupilam super piżamkę - szeroka koszulka i szorty do kolan. Super się śpi, spodenki sa na gumeczce i dodatkowo maja tasiemki do wiązania. jak dla kobiety w ciązy idealna sprawa. Ja się troche za bardzo wczulam i kupilam największy rozmiar (XXL), ale tylko dlatego, żeby mi te gacie na tyłek weszly. Okazalo sie że spokojnie moglam kupic XL:-D:-D:-D
No ale jak juz kupilam to zwracać nie będę, najwyzej potem teściowej sprezentuję.
Madziula piekny pokoik wam wyszedł.
Ja jak szukalam tapet 4 lata temu to były piękne z misiami a teraz masakra. Dlatego kupilam jednokolorową i do tego bordiurę
Iskierko mam nadzieje ze odstapie Ci pierwszenstwo w porodzie ;)
No myslę;-). Na ciebie za wcześnie jeszcze;-).
Ok, znikam pod prysznic - zajrzę potem

Melduje sie domu :) jeaaah!

Powodow do radosci nie wiele,bo szyjka troche sie skrocila,ale nie tragicznie.
Za tydz kontrola,i bezwzgledny nakaz lezenia..ale wazne ze juz w swoim lozku :D

reklama
Czesc dziewczynky ;0

Piekna pogoda dzis, zeby mi sie jeszcze chcialo cos w domu zrobic, to by bylo pieknie :D
Trudno, poczeka do jutra ;D
Dzis wybieramy sie na porodowke na informatieavond voor aanstande ouders na 19.00 i pewnie wroce pozniejszym wieczorem, bo spotkanie do 22.00 prawie a jeszcze trzeba wrocic. M pojdzie pozniej spokojnie ze szpitala na nocke.

MGD w naszej sypialni jest duze lozko wodne zabudowane z szafkami, za cholere nie sa sie go ruszyc, trzeba by bylo spuscic wode. Jak sobie wstawie dziecko do pokoju, to juz nie otworze zadnej z szaf . Na szczescie sypialnia malego jest w pokoju obok wiec nie bede musiala jakos specjalnie lazic. M jeszcze sie ze mna spiera zeby malego brac do nas do lozka , pomiedzy nas, ale ja bym sie troche bala chyba, ze mu cos zrobie albo go przytlocze :D nie wiem, wyjdzie w praktyce , kazde dziecko jest inne i nie do kazdego trzeba co chwile wstawac, wiec po prostu zamiast sie zastanawiac nad tym co i jak zobaczymy jak Adas bedzie spal, w ostatecznosci wezmie sie go do lozka. Skoro siercia nie uszkodzilam, to dziecka chyba tez nie ?
:-D

I tak to prawda, noworodki nie maja wyksztalconego w pelni zmyslu widzenia, dlatego widza tylko obrazki o silnie kontrastowych kolorach i do tego w odleglosci okolo 8-10 od twarzy... Wiec jakos kolory nie przekonywaly mnie akurat do wyboru pozytywki ,bo i tak nie zobaczy co tam wisi, pewnie na poczatku tylko cos mu bedzie merdac :D

Sencilla kiedys wspominala, zrobila ladna ksiazeczke dla swojej malej gdzie byly rozne rysukny black and white, tanio , praktycznie, kazdy sam moze w domu zrobic, aby dac dziecku troche nadosci.
Czarno-białe obrazki dla noworodka | Rozmowy o Dzieciach

Tymczasem my znikamy , moze sie jeszcze pozniej pojawie na przeszpiegi :)

groetjes :***************

Do góry