reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Oh Bernadettka nie przejmuj sie , kazdej z nas sie to zdarza, mi sie czasem tez nie chce sprzatac, czy ugotowac i M sobie sam robi cos na szybko, nawet nic nie mowi, bo na poczatku ciazy mialam lenia nieuleczalnego, za co bym sie nie chciala wziac , to po prostu az mnie odrzucalo, wiec powiedzialam mu, zeby sie nie wkrecal w to, i ze teraz bedzie mi troche odbijac i prawdopodobnie za jakis czas wroce do siebie :D raz w niego rzucilam nawet telefonem, ale on juz sie w sumie z tego smieje ;) pogadajcie sobie szczerze, ze bedzie Ci odbijac teraz i pozniej tez i ze liczysz na jego wyrozumialosc . Mysle,ze mu to ulatwi sprawe, bo mezczyzni nie sa domyslni i nie wiedza co sie dzieje :D

A pozytywka to mobiel albo babymobiel :) naprawde ladne sa , poluje na ta : Marktplaats.nl > NIJNTJE: Muziekmobiel grijs/wit NIEUW - Kinderen en Baby's - Speelgoed | Babyspeelgoed

Iskierka widzisz, a mi mowila , ze 7,5 to jest norma, to faktycznie mnie uspokoilas :) juz mialam czarna wizje cukrzycy ciazowej , ostatnio wlasnie o tym czytalam, ze wtedy gorna czesc dziecka jest powiekszona i utrudnia to porod i trzeba sie poddac leczeniu ...

Madzia a gdzie kupiliscie tapety ? w KLB ? Zastanawiam sie czy sa jakies polskie sklepy , gdzie w internecie mozna zobaczyc tapety ?

reklama
Hej dziewczynki
Przeczytala ostatnia strone jedynie i widze,ze mowa o bobie.a wiec takowy jest u turka ;) jak zreszta wszystko.hihi. Ayni,a ten ze sloika jak przyrzadzasz?

Oh Ayni staram sie z nim rozmawiac ale strasznie mnie wszystko denerwuje;p gorzej ze mna niz z malym dzieckiem:D
Ladna ta pozytywka:)

Moj maly tak sie dzisiaj rozpycha ze kazde przeciagniecie konczy sie lzami...
brzuch zamiast okragly robi sie kwadratowy:D

The Hague, slyszalam, ze gra dosc subtelnie, prawda to? Jest jakas regulacja? Nie chce zeby wylo zbyt glosno.

Sencilla tego bobu uzywam do salatek ; dzis jadlam salatke z kalarepka i z bobem, kalarepka musi byc gotowana w mleku z lyzka masla, mieszam bob i ugotowana kalarepke, wyciskam zabek czosnku, wyciskam troszke cytryny, oliwa, zielona cebulka i swieza pietruszka, do lodowki na przezarcie smaku i schlodzenie.
Robimy z bobem jeszcze tajine , generalnie roztrzepujesz jajka i wrzucasz co chcesz, przyprawiasz, potem do formy i do pieca , taki jakby omlet , tu masz przykladowy przepis , ale my wrzucamy co jest pod reka i dosc spontanicznie .
http://tamarindandthyme.wordpress.com/2008/08/07/a-breakfast-tagine-for-dinner
A Breakfast Tagine for Dinner

Bernadetkka, moze to juz stres przedporodowy ? Zrob sobie liste rzeczy, ktore Cie denerwuja, posmiejesz sie po porodzie :D ja zaluje troche, ze nie zaczelam pisac pamietnika po zajsciu w ciaze bo tez bym sie troche posmiala :D

macie dwa zdjęcia na smaczka, własnie skonczylismy, jutro musze posprzątać, jeszcze jedna sciana bedzie malowana ale to jak tapety powysychają dobrze :) bo misie beda tylko na połowie pokoiku :)

Ayni tapety z misiami zamawiałam z praktikera :) jak byłam w klb , bo u nas to nie ma , dopiero w opolu ;)

Ayni no gra tak do spanka akurat.. ale sa rozne pozytywki do karuzel, nie wiem na jaka Ty trafisz, ja poluje jeszcze na inne melodie, ale poki co Tomek jeszcze ja uwielbia, a najbardziej czerwonego nijntje :-D

omg madziula, slicznie to wyglada, jeeeeeju juz sie nie moge doczekac jaki bedzie efekt koncowy calego pokoiku. Faktycznie tapeta wiele zmienia, bo pokoj wyglada teraz tak cieplo. Dobra robota i czekamy na wiecej fotek jutro. Ja chyba tez przywioze tapety z PL bo tu te ladniejsze to jakies dizajnerskie po 80 euro za rolke :/ superrrr!!!!!!

reklama
Ayni w budowlanych marketach tapety ze wzorkami kosztuja od 15 e wzwyz za rolke ale te wzory to o tyłek rozstrzaść, zwłaszcza do dzieciecych pokoikow ;) ja za rolke tej z misiami płaciłam bodajze 23 zł :) no wiec roznica ogromna :)

tak , teraz pokoik cieplutki sie zrobił :) sama jestem ciekawa jak wyjdzie całosc :)

Do góry