a niby dlaczego za wcześnie?? pora dobra, jak każda inna :-)Dziewczyny mam pytanie . Kiedy zaierzacie chrzcić swoje pociechy. My postanowiliśmy, ze mała ochrzcimy 29 marca. bedzie miała juz skończone 2 miesiace. Tesciowa twierdzi, ze za bardzo sie spieszymy, ze ona jeszcze taka mała. Ale ja nie chce czekać, bo po co:-)
reklama
Ewelinka:)
jesteśmy rodzicami:)
my planujemy chrzciny na 19 kwietnia..w Święta z doświadczenia radzę nie robić
Ślub mieliśmy w Boże Narodzenie..wszystko trzy razy droższe
A chrzest w knajpce zrobic musimy bo gości dużo się zapowiada

No wlasnie tescie truli m,i ze jak juz chcemy teraz mała chrzcic to zebysmy na swieta chrzest zrobili. A ja nie chce. Na swieta to by mi sie zwalili na kilka dni, bo jest wolne, a tak to przyjada w sobote i w niedziele do domku;-)Martwi mnie tylko to , ze u nas w kosciele jest bardzo zimno i nie wiem jak mała ubrac, ale cos wymysle.
szczęśliwa1
Fanka BB :)
my tez zamierzamy chrzcic w swieta
A u nas nocka minęła super (tfu oby nie zapeszyć) Cyprianek po kapieli chodzi spać wczoraj już o 19:30 spał i wstał o 24:00 pocyckał 10 min i wstał o 3:00 potem obudził się o 4:30 pomarudził godzinkę bo go przebierałam i trochę się rozbudził ale jak usnął to pospał do 7:30 potem się pobawiliśmy i teraz od 20 min znowu śpi. potem wstanie pobawimy się trochę jak nie będzie padac to na spacerek pójdziemy i jeszcze się zdrzemnie a potem tak od 16 to on już spi po 20 30 min no ale za to nocki są super.
i nie męczył się z brzuszkiem tylko ładnie kupkę zrobił a najadłam się wczoraj kalfiorka od mamusi:-):-)
i nie męczył się z brzuszkiem tylko ładnie kupkę zrobił a najadłam się wczoraj kalfiorka od mamusi:-):-)
czarnamegi
Zaciekawiona BB
Moj Oli tez ma te nieszczesne kolki od 3 tyg :-(
A my jeszcze chrztu nie planujemy. Franka ze względu na teściową chrzciliśmy jak miał z 3 m-ce. A teraz pewnie później, chociażby ze względu na dziurę budżetową w domu. Ogólnie pieniądze na chrzciny na razie przeznaczyliśmy na wakacje w czerwcu.
A moja mała na razie ładnie śpi. W nocy ją karmiłam po 23, potem po 4 i spała do 9. Na razie w ogóle zmęczona nie jestem, ale cały czas boję się, że to się szybko skończy i nie chcę zapeszać.
A moja mała na razie ładnie śpi. W nocy ją karmiłam po 23, potem po 4 i spała do 9. Na razie w ogóle zmęczona nie jestem, ale cały czas boję się, że to się szybko skończy i nie chcę zapeszać.
reklama
Hejka,
Nas niestety też problemy brzuszkowe nie omijają. Na szczęście nie są to kolki, ale te wzdęcia też są uciążliwe. Wercia przebudza się, zrywa z krzykiem, strasznie się pręży by wydusić choć jednego bączka. A dajecie coś na te problemy swoim szkrabom?
Aga a jakie mleko podajesz Jurandowi? My dajemy Bebilon Comfort - dla dzieci z tendencją do kolek i zaparć. Ale ostatnio poprawiło mi się z pokarmem i więcej karmię piersią. Mała dostaje 1 - 2 butelki sztucznego w ciągu dnia. A poza tym jak czytam Twoje wpisy, to jakbym widziała swoją córcię. Ona też uwielbia pozycję brzuszek do brzuszka i jak poczuje materac w łóżeczku, od razu się budzi. Choć ostatnio zaczyna się to powoli zmieniać i mogę nawet obiad zrobić - na raty, ale zawsze ;-)
Nocki mamy ustabilizowane. Mała inaczej niż większość dzieci nie zasypia po kąpieli i jedzonku - wtedy to jest najlepszy czas na poznawanie otoczenia
Zasypia około 22. Pierwsza pobudka jest 1.30 - 2.00, kolejna 4.30 - 5 i śniadanko jemy około 8, ale jeszcze możemy pospać do 10 - oczywiście tu już musimy być wtulone i cycuś cały czas w buzi ;-)
A chrzest też planujemy na Wielkanoc, tylko musimy się w końcu do księdza wybrać.
Nas niestety też problemy brzuszkowe nie omijają. Na szczęście nie są to kolki, ale te wzdęcia też są uciążliwe. Wercia przebudza się, zrywa z krzykiem, strasznie się pręży by wydusić choć jednego bączka. A dajecie coś na te problemy swoim szkrabom?
Aga a jakie mleko podajesz Jurandowi? My dajemy Bebilon Comfort - dla dzieci z tendencją do kolek i zaparć. Ale ostatnio poprawiło mi się z pokarmem i więcej karmię piersią. Mała dostaje 1 - 2 butelki sztucznego w ciągu dnia. A poza tym jak czytam Twoje wpisy, to jakbym widziała swoją córcię. Ona też uwielbia pozycję brzuszek do brzuszka i jak poczuje materac w łóżeczku, od razu się budzi. Choć ostatnio zaczyna się to powoli zmieniać i mogę nawet obiad zrobić - na raty, ale zawsze ;-)
Nocki mamy ustabilizowane. Mała inaczej niż większość dzieci nie zasypia po kąpieli i jedzonku - wtedy to jest najlepszy czas na poznawanie otoczenia

A chrzest też planujemy na Wielkanoc, tylko musimy się w końcu do księdza wybrać.