reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Dziewczyny mam pytanie . Kiedy zaierzacie chrzcić swoje pociechy. My postanowiliśmy, ze mała ochrzcimy 29 marca. bedzie miała juz skończone 2 miesiace. Tesciowa twierdzi, ze za bardzo sie spieszymy, ze ona jeszcze taka mała. Ale ja nie chce czekać, bo po co:-)
a niby dlaczego za wcześnie?? pora dobra, jak każda inna :-)

reklama
my planujemy chrzciny na 19 kwietnia..w Święta z doświadczenia radzę nie robić:sorry2: Ślub mieliśmy w Boże Narodzenie..wszystko trzy razy droższe:sorry2:A chrzest w knajpce zrobic musimy bo gości dużo się zapowiada:)

No wlasnie tescie truli m,i ze jak juz chcemy teraz mała chrzcic to zebysmy na swieta chrzest zrobili. A ja nie chce. Na swieta to by mi sie zwalili na kilka dni, bo jest wolne, a tak to przyjada w sobote i w niedziele do domku;-)Martwi mnie tylko to , ze u nas w kosciele jest bardzo zimno i nie wiem jak mała ubrac, ale cos wymysle.

A u nas nocka minęła super (tfu oby nie zapeszyć) Cyprianek po kapieli chodzi spać wczoraj już o 19:30 spał i wstał o 24:00 pocyckał 10 min i wstał o 3:00 potem obudził się o 4:30 pomarudził godzinkę bo go przebierałam i trochę się rozbudził ale jak usnął to pospał do 7:30 potem się pobawiliśmy i teraz od 20 min znowu śpi. potem wstanie pobawimy się trochę jak nie będzie padac to na spacerek pójdziemy i jeszcze się zdrzemnie a potem tak od 16 to on już spi po 20 30 min no ale za to nocki są super.

i nie męczył się z brzuszkiem tylko ładnie kupkę zrobił a najadłam się wczoraj kalfiorka od mamusi:-):-)

A my jeszcze chrztu nie planujemy. Franka ze względu na teściową chrzciliśmy jak miał z 3 m-ce. A teraz pewnie później, chociażby ze względu na dziurę budżetową w domu. Ogólnie pieniądze na chrzciny na razie przeznaczyliśmy na wakacje w czerwcu.
A moja mała na razie ładnie śpi. W nocy ją karmiłam po 23, potem po 4 i spała do 9. Na razie w ogóle zmęczona nie jestem, ale cały czas boję się, że to się szybko skończy i nie chcę zapeszać.

reklama
Hejka,
Nas niestety też problemy brzuszkowe nie omijają. Na szczęście nie są to kolki, ale te wzdęcia też są uciążliwe. Wercia przebudza się, zrywa z krzykiem, strasznie się pręży by wydusić choć jednego bączka. A dajecie coś na te problemy swoim szkrabom?
Aga a jakie mleko podajesz Jurandowi? My dajemy Bebilon Comfort - dla dzieci z tendencją do kolek i zaparć. Ale ostatnio poprawiło mi się z pokarmem i więcej karmię piersią. Mała dostaje 1 - 2 butelki sztucznego w ciągu dnia. A poza tym jak czytam Twoje wpisy, to jakbym widziała swoją córcię. Ona też uwielbia pozycję brzuszek do brzuszka i jak poczuje materac w łóżeczku, od razu się budzi. Choć ostatnio zaczyna się to powoli zmieniać i mogę nawet obiad zrobić - na raty, ale zawsze ;-)
Nocki mamy ustabilizowane. Mała inaczej niż większość dzieci nie zasypia po kąpieli i jedzonku - wtedy to jest najlepszy czas na poznawanie otoczenia :tak: Zasypia około 22. Pierwsza pobudka jest 1.30 - 2.00, kolejna 4.30 - 5 i śniadanko jemy około 8, ale jeszcze możemy pospać do 10 - oczywiście tu już musimy być wtulone i cycuś cały czas w buzi ;-):-D
A chrzest też planujemy na Wielkanoc, tylko musimy się w końcu do księdza wybrać.

Do góry