reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarczyca -wyniki

Ja biore mama dha. W domu mam jonizator powietrza ale od pol roku jesteśmy na delegacji. I kurcze teraz mi to wpadlo do glowy - zupelnie zapomnialam o tym. Chyba skocze kupic najwyzej bede miec dwa
Wróć! Jednak jest jod w pregnie

reklama
A tak z innej beczki. Wiecie jakie są normy OB w ciąży? Zrobiłam od razu wczoraj bo mam tez borelioze ( nabyta przed ciążą, ale już zaleczona) i nie mogę znaleźć info, wiem tylko że w ciąży może być wyższe.

Lecę kupić jakiś dobry jod bo tego też oczywiście nikt mi nie zalecił ;/ a biorę pregna plus i dha i tam nie ma...

Kup sobie prenatal duo tam masz najważniejsze witaminy dla kobiet w ciąży, ja biorę od początku ciazy te witaminy i wszystko jest w porządku . Zależna dodatkowo zakup żelaza bo ja mam poniżej normy i tera biorę wlasnie.

Ja biorę pregna plus od początku i tak jest jod ;)
Z tą tarczycą to jest u mnie ta niedoczynność z usg u endo na szczęście wszystko ok. Dała mi Letrox 3x 75 i ,4x 50.. zastanawia mnie tylko czemu dała mi kolejną wizytę na połowę września. Nie trochę za późno?
Martwiąc się o tarczyce doszła jeszcze cukrzyca. Jestem na granicy normy na krzywej ,albo minimalnie ponad... ,diete trzymam i męczy mnie ona strasznie ,ale za to wyniki cukru ok. Wziełam glukometr z przychodni ,bo diabetyka mam 15 ,a ,że ja niecierpliwa to poszłam do rodzinnego :p
Było fakt jedno czy dwa przekroczenia bo miałam urodzinki 4 i sobie pofoglowałam heh :D
,ale teraz już będę uważać. ;)
Ob. nie wiem ja wyników nie widzę zazwyczaj bo od raz idą do mojego i tylko mówi czy dobrze,czy żle. Bolerioza to cholerstwo moja ciocia się z tym użera, a dziecią robię co rok bo tu gdzie jeszcze chwilowo mieszkam to kleszcze są wszędzie.

Ja biorę pregna plus od początku i tak jest jod ;)
Z tą tarczycą to jest u mnie ta niedoczynność z usg u endo na szczęście wszystko ok. Dała mi Letrox 3x 75 i ,4x 50.. zastanawia mnie tylko czemu dała mi kolejną wizytę na połowę września. Nie trochę za późno?
Martwiąc się o tarczyce doszła jeszcze cukrzyca. Jestem na granicy normy na krzywej ,albo minimalnie ponad... ,diete trzymam i męczy mnie ona strasznie ,ale za to wyniki cukru ok. Wziełam glukometr z przychodni ,bo diabetyka mam 15 ,a ,że ja niecierpliwa to poszłam do rodzinnego :p
Było fakt jedno czy dwa przekroczenia bo miałam urodzinki 4 i sobie pofoglowałam heh :D
,ale teraz już będę uważać. ;)
Ob. nie wiem ja wyników nie widzę zazwyczaj bo od raz idą do mojego i tylko mówi czy dobrze,czy żle. Bolerioza to cholerstwo moja ciocia się z tym użera, a dziecią robię co rok bo tu gdzie jeszcze chwilowo mieszkam to kleszcze są wszędzie.
Mamy my się w tych ciążach. Jeśli chodzi o mnie to ja mogę cierpieć, chorować na wszystko, ale od kiedy tam mieszka ta mała kruszynka to te wszystkie zle wyniki strasznie mnie martwią :/.

Hej dziewczyny, byłam dziś u lekarki i zaleciła mi brać letrox 50 pół tabletki czyli 25 jednostek. Z tego co piszecie macie dużo większe dawki, myślicie ze lepiej pójść do kogoś innego?[emoji37]

reklama
Do góry