reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Martussa no jak narazie aktualne i nic nie wskazuje by miało zacząc sie coś szybciej :) Fajnie, ze juz wróciłyście no i ciesze się, że z Hanią wszystko dobrze :) a tak nawiasem mówiąc wiedzialam, ze na marzec zostanę...

reklama
pbg ja mam tak od około tygodnia, spacery nam się udają, ale dziś marudził troszkę. Do sklepu nie idę jeszcze z Jurandem bo nie chcę aby miał kontakt z dużą ilością ludzi, żeby nie załapał jakiegoś choróbska.
AgniesiaP
widzę, że nasze dzieci można wrzucić do jednego wora. Mogę ci podpowiedzieć, że dziś Jurand śpi na brzuszku, boje się tej pozycji i ciągle sprawdzam czy oddycha, ale ta pozycja pozwala mu na kilkanaście minut spokojnego snu. Moja ciotka doradziła mi krople na te wzdęcia Esputicon. Dziś dostał pierwsze 2 kropelki, śpi teraz grzecznie, ale popołudniami zawsze spał grzecznie. Zobaczymy jaki jutrzejszy dzień będzie. Ja daje Jurandowi mleko Bebiko, po wizycie położnej która wypytała o alergie u mnie i u męża zaczynam wprowadzać Bebiko HA ale jakoś poprawy nie widzę. No i daje Jurandowi herbatkę rumiankową i z kopru włoskiego. Gdyby nie te herbatki, musiałby dostawać czopka na kupkę.
martuś wy już w domku, jak ten czas szybko płynie. Moje gratulacje!!!!

Martussa, witajcie z powrotem !!!
aga, u nas herbatki też się sprawdzają. Mam nadzieję, że Jurand będzie kupciał dobrze po nich:-)

Jak ja wam zazdroszczę spacerków...

aga a pytałaś pediatrę o rumianek ? Bo ja dziewczynom też dawałam a teraz rozmawiałam z 3 różnymi lekarzami + okulista i wszyscy psy na rumianku wieszają i mówią że nie wolno !!! Jak już coś to HIPP z kopru lub PLANTEX (podobno najlepszy)

Ja mam herbatke z herbapolu - mix kopru wloskiego, kminku i anyzku dla kobiet karmiacych... ponoc ma pomagac na wzdecia u dzieci:baffled: zobaczymy czy bedzie efekt. Mialam tez zwykly koper wloski do zaparzania ale ponoc jego mozna podawac dopiero od 1 miesiaca zycia dziecka - jednak ja chcialabym uniknac podawania czegos dziecku bezposrednio.
Nie wiem jednak czy picie przezemnie takich herbatek bedzie mialo na niego jakikolwiek wplyw :dry:

Ja mam herbatke z herbapolu - mix kopru wloskiego, kminku i anyzku dla kobiet karmiacych... ponoc ma pomagac na wzdecia u dzieci:baffled: zobaczymy czy bedzie efekt. Mialam tez zwykly koper wloski do zaparzania ale ponoc jego mozna podawac dopiero od 1 miesiaca zycia dziecka - jednak ja chcialabym uniknac podawania czegos dziecku bezposrednio.
Nie wiem jednak czy picie przezemnie takich herbatek bedzie mialo na niego jakikolwiek wplyw :dry:

Też piję właśnie tą herbatkę- mała nie ma kolek ani wzdęć..
Acha i ja do wszystkich mięs, sosów itp (gotowanych dla mnie) mam dodawany kminek, koper i majeranek:tak: Nie wiem czy u wszystkich dzieci da to jakiś efekt, ale u mojej młodej się sprawdza:rofl2:

aga a pytałaś pediatrę o rumianek ? Bo ja dziewczynom też dawałam a teraz rozmawiałam z 3 różnymi lekarzami + okulista i wszyscy psy na rumianku wieszają i mówią że nie wolno !!! Jak już coś to HIPP z kopru lub PLANTEX (podobno najlepszy)
mi powiedziano że mogę dawać, każdy lekarz ma swoje podejście i swoje teorie:-):-):-). Ja Jurandowi daje, bo mu pomaga.

reklama
Do góry