reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

widzę, że dzisiaj znowu nie próżnujecie:) fajnie przynajmniej mam co czytac ;-) współczuje wszystkim dolegliwości..mnie tylko pozostały poranne nudności..w poniedziałek zamówiłam to urządzenie z allegro do słuchania serduszka dzidziusia..dzisiaj kurier przywiózł..działa dopiero od 5tego miesiąca ciąży..więc już niedługo:) a kupiłam bo była wakacyjna promocja:-D

reklama
wiem u mnie tez tak pokazywal jestem w 18 pokazjue 17 a w ogole jakos ale mniejsza o to co do tego urzadzenia to daj znac jakie efekty czy warto kupic;)))

Trzymam kciuki za wszystkie mamuśki które mają dziś wizyty :tak: dajcie znać co i jak po
Ja dziś po kolejnej wizycie u lekarza diabetologa i kolejne zalecenia :
1. konsultacja w poradni patologii ciąży na Kopernika w Krakowie
2. konsultacja u okulisty
3. konsultacja u kardiologa
4. 16 wrzesień wizyta u ginekologa + cytologia
5. 29 wrzesień wizyta u diabetologa w Krakowie + badania z krwi w kierunku cukrzycy
6. comiesięczne badanie morfologia+mocz
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Przyznacie że sporo tego ?
Proszę Boga o to żeby moje dziecko było zdrowe , szczęśliwie przyszło na ten świat ,żeby ten cały kołowrót miał sens . Niech wszystkie nasze dzieci zdrowe i szczęśliwie zawitają na ten świat !!!

Asus nasza bidulko trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twoja Dzidzie. Musi byc dobrze, to wszystko po to, by nic sie Dzidzi nie stalo. Wiem, nie napawa to optymizmem, ale lepsze to, niz gdyby nic nie robiono.

Powiedzcie mi dziewczyny jak jest z tym usg polowkowym. Ja sie wczesniej zapisalam na 17 wrzesnia (19t5d) a dzisiaj dzwonia i mowia, ze musze przesunac, bo doktorek idzie na urlop. Czy 22t3d to nie za pozno?

Asus dasz radę i urodzisz śliczne zdrowe dzieciątko :tak:. W sumie to może lepiej że masz tyle zaleceń, zawsze to lepiej wszystko sprawdzić czy jest ok. Powiedz mi jak Ci się w ogóle współpracuje z ludźmi z kopernika? Ja miałam przyjemność być tam kilka razy, ostatnio jakiś miesiąc temu i prawdę mówiąc opinię mam już wyrobioną, niestety raczej negatywną:no:.

Yawla niestety nie mam pojęcia :-(.

ardzesh dobrze, że wszystko się wyjaśniło z bólem i że to nic złego.
Yawla myślę, że te kilka dni nie zrobi różnicy, bo tak naprawdę Twoja ciąża przecież określona jest według om, a zapłodnienie nie wiadomo kiedy dokładnie nastąpiło (chyba, że wiesz).
asus współczuje tego wszystkiego, a przede wszystkim myśli jak to wpływa na dzidzię (bo na pewno takie są).

Ja dziś nadrobiłam spanie w obudziłam się koło 12. Muszę znaleźć jakieś filmy na noc, bo murowane wojowanie do 2-3 wnocy:-).

Dziewczyny ale naprodukowałyście zaniedbałam Was troszkę ale jestem tak przejęta tym że moje dziecko chodzi do przedszkola że zapomniałam o całym Bożym świecie ale na szczęscie kacperuś jest zadowolony grzeczny i oby tak dalej.

antar ja biorę nospę dwa razy dziennie weź też przez kilka dni tak żeby było regularnie a nie tylko wtedy gdy cię zaboli musisz wyciszyć macice a nerwy na pewno odegrały tu swoją rolę. poza tym jak leżysz to połóż pod nogi coś żeby były wyżej niż reszta tułowia i jak najczęściej leż na lewym boku wtedy jest lepsze ułożenie dzidzi i nie ciśnie. i oszczędzaj się jak najwięcej a będzie dobrze. ja też w pierwsze ciąży strasznie panikowałam i leżałam prawie bez przerwy zwykłe wyjście do toalety kończyło się twardnieniem brzucha musiałam brać silniejsze leki niż nospa i... organizm się wyciszył i urodziłam dwa dni po terminie zdrowego synusia więc na pewno wszystko będzie dobrze.:-):tak: na nudę wykupowałam wszystkie gazetki w kiosku o dzieciach i ciąży i tak mijały miesiące

asus na pewno dzidzia będzie zdrowa a może tak nie tyjesz przez tą dietę i nerwy odpuść troszkę a zobaczysz jak wszystko pięknie się ułoży.

ekamemek
też oglądałam te spodnie jak już przymierzysz to daj znać czy sa tak fajne jak wyglądają

ewelinka
egzamin na pewno będzie zdany to prawda że jest to stresujące ale jak bedziesz z brzuszkiem to może inaczej spojrzą.

Do szkoły rodzenia nie bedę chodzić (brak czasu i raczej niewskazany jakikolwiek wysiłek bądź ćwiczenia)

Wizytę mam 22 września ale teraz nie będziemy oglądać dzidzi zbadamy szyjkę i całą resztę
dziewczyny w karcie ciąży macie taki oznaczenie np. 3-0-0 i to pierwsze to jest właśnie szyjkę jak wymiar się zmniejsza to szyjka się skraca ja mam już 2,5-0-0 ale to jest jeszcze bardzo dobry wynik tylko muszę już uważać na siebie

pozdrawiam was wszystkie

Acha ja już też poczułam moją dzidzię i jej delikatne ruchy ( mam nadzieję że mi się nie zdawało i że dobrze odebrałam sygnały):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

jezyk, ja mam napisane 2-0-0. To znaczy, że szyjka jest za krótka??? Już się wystraszyłam. Ostatnią wizytę miałam 27 sierpnia i lekarz mówił, że wszystko ok...

reklama
Ja w mojej karcie nie widze tego oznaczenia :< w ogóle "badanie usg" mam czyste... bez wpisów.
Może gin prowadzi u siebie na karcie pacjentki...
Wpisy w karcie mam co najwyżej dotyczące badania krwi i moczu.

Do góry