reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Ale mi przypomniałaś, byłam dziś u doktorka i miałam się go o to zapytać. Doszły mnie słuchy, że niektóre oddziały każą przy porodzie rodzinnym okazać się dowodem ukończeniem szkoły rodzenia. A mój M chce być przy porodzie, i nawet się z tego bardzo cieszę, nie musiałam nawet go pytać, sam oświadczył, że będziemy razem w tym momencie:-).
Ewelinka ja to mojej siostrze odradziłam praw jazdy w ciąży. Pamiętam swój egzamin i to był jedyny raz w życiu kiedy się tak bardzo denerwowałam, że sama siebie nie poznała. Zawsze do wszystkich stresujących sytuacji podchodzę ma luzaku, a na studiach wszyscy pytali czy biorę jakiś tabletki.

co do ubrań to ja wchodzę tylko w jakieś sukienki, które nie posiadają pasa, ostatnio szłam na ślub koleżanki i doznałam szoku, bo w nic sie nie zmieściłam. W jedną spódnicę się zapiełam, ale wyglądałam jak wieloryb i poszłam w dżinsach, które kupiłam gdzieś w 3 miesiącu ciąży najwiękasze jakie były w sklepie, jak narazie jeszcze dobre są (rozmiar 31)

Ostatnia edycja:
reklama
aga221122 z moim prawem jazdy to dłuuuuga historia..miałam już trzy egzaminy, ale ostatni w lutym 2007 hehe..takie było moje założenie, że jak nie zdam za trzecim to rezygnuje..a teraz żałuje..mąż za granicą, samochód w garażu a ja autobusami się tłuczę..wcale się tym nie stresuje..zdam to zdam nie to nie..a kobiety w ciąży mają chyba łatwiej hehe:) trzeba więc to wykorzystac..

Ewelinka ;)) wykorzystaj sytuacje :) no i powodzenia na egzaminie zycze. Dzidzia na pewno Ci pomoze.

Co do szkoly rodzenia..ja sie jeszcze nie orientowalam..kurcze..musze popytac..nie wiem jak Wy, ale ja mam normalnie zacmienia mozgu, wszystko powinnam zapisywac na kartce i wieszac ja w widocznym miejscu, bo glowe to mam w chmurach non stop.

Ja sie jeszcze dopytam ginki dla pewnosci co i jak z tym piwem (o ile nie zapomne z wrazenia).

Na razie chodze w ostatnich spodniach, w ktore sie mieszcze, juz zaczynaja byc za ciasne. W domu i tak przebieram sie w dresy, bo najwygodniej. Z zakupow to dwie pary ciazowych juz mam (dobrze, ze jest allegro, ceny w sklepach sa powalajace) na razie sie susza, bo wczoraj w akcie desperacji i wizji rychlego nie dopiecia sie wypralam.

no nie dziwie sie skad humor;) zawsze to lzej jakos prawda? co do szkoly rodzenia to nie zamierzam chodzic z porodem sobie poradze bo nie mam innego wyjscia ;)) a z opieka ad malenstwem tymbardziej bojak mailam 16 l to mi rodzice zafundowali niezle przygotowanie do roi mamy- rodzina nam sie wtedy powiekszyla i na dzisiejszy dzien mam 4,5 letniego brata;))) a ze fajnie bylo i duzo sie zajmowalam nim od poczatku takze z tym problemu tez nie bede miec co do ciuchow to COZ trudno taki juz nasz los;)))

co do prawka to trzeba sprobowac a jak bedziesz sie aa bradzo denerwqowala zawsze ozesz zrezygnowaca wracajac jeszcze do tego piwa to jesli pare lykow nezalkoholowego ma sie konczyc wyrzutami sumienia to moze lepiej je zamienic na sok albo nektar jaikis przeciez to nie jest rzecz bez ktorej nie mozna sie obejsc a ja jak jestem na jakims spotkaniu ze znajomymi i wszyscy wz trunkami a ja z butla soku to staje sie centrum bo rozne smieszne sytuacje sie z tym wiaza zarty i w ogole ;))) takze dziewczyny soki w dlonie ;)

Czesc Mamuski;-)
Ja tez juz dawno nie mieszcze sie w 'przedciazowe' ciuchy, tzn. mialam 2 pary takich przyszlosciwowych spodni (na ewentualnosc ciazy:-D) i teraz sa jak znalazl, a wczesniej wisialy mi na tylku tak, ze zakamuflowalam je gleboko w szafie.:-D Kupilam na allegro bardzo fajne i tanie dzinsy z pasem, sa cieniutkie i bardzo wygodne SPODNIE CIĄŻOWE JEANS L *wysyłka gratis* (429775135) - Aukcje internetowe Allegro:tak: Polecam! No i zamowilam sobie tez pasy ciazowe.:happy:

Ewelinka, podziwiam Cie i zycze, bys jak najszybciej miala juz egzamin za soba! Ja swoj, a wlasciwie swoje:baffled: bardzo przezylam, o wiele gorzej niz pozniejsza mature i egzaminy na studiach;-) Trzymam kciuki, zeby dla mamusi mieli litosc i zeby nie meczyli Cie za bardzo:*

emkamek rzeczywiscie swietne spodnie dziex za link zaczyna sie do tej pory to jsakos sobie radzilam w dotychczasowych ubraniach z niejakim trudem ale nposilam normalnire jedynie dokupilam ze trzy dluzsze bluzki ale teraz to juz koniec kompletny koniec na zakupy powazne czas wyruszyc

Mnie nurtuje pytanie, czy jak zjawie się w szkole rodzenia - to czy można zacząć z dnia na dzień kurs, czy trzeba np kilka miesięcy wcześniej zapisać się na listę osób oczekujących. Żeby później nie było, że chce a nie mogę... bo za późno się tym zainteresowałam. Tego się boję.
Obiecałam sobie, że na dniach pojadę i popytam się, jak to u mnie wygląda.

reklama
aj widzisz bywa mnie to juz zaczelo wkurzac co zrobic zeby wejsc i jeszcze wyg;adac wiec moje nerwy sie wyczerpaly i zaciagam mojego kochanego dzisiaj do sklepow w ogole musze porzadek zrobic ze soba wlosy wreszcie pofarbowac bo czekalam ile sie dalo zeby jak najpozniejw ciazy je pofarbowac ale mam juz takie odrosty ze szok.. poza tym nowe kosmetyki i bede jak nowo narodzona bo sie chyba troszke zapuscilam a tak niewiwle tzreba zeby dobrze wygladac;)

Do góry