reklama
Pleśniawka to taki biały nalot dość duży na języczku, który utrudnia ssanie maluszkowi.Smarować można moczem, a od lekarza dostaniesz aphini lub piochtanine.
pleśniawki są na języku?

moja mała cały język ma biały, a ja nie wiedziałam czemu. myślałam, że od mleczka

larkaa
Fanka BB :)
moja mała dziś pierwszy raz przespała w nocy jedno karmienie i obudziła się dopiero na następne (od 19 do 2:00) :O ale to chyba dlatego, że mało spała w dzień i taka zmęczona była.
Za to ja pierwszy raz od miesiąca - jestem wyspana! Hurra!
Co do pleśniawek to ja słyszałam, że jak jest biały nalot i się go potrze to leci krew - wtedy do niby jest to. Pozostałe to osad po mleku.
Za to ja pierwszy raz od miesiąca - jestem wyspana! Hurra!
Co do pleśniawek to ja słyszałam, że jak jest biały nalot i się go potrze to leci krew - wtedy do niby jest to. Pozostałe to osad po mleku.
Zuzia24
Fanka BB :)
Maja tez ma bialy nalot na jezyczku i tez mi sie wydaje ze to od mleczka bo prawie caly czas ma cyca w buzi wiec jak by moglo byc inaczej 

Ewelinka:)
jesteśmy rodzicami:)
Blanka też ma taki nalot na języku..nawet nie pomyślałabym, że to plesniawki..ale koleżanka, która ma 9miesięcznego synka nastraszyła mnie, że to pleśniawki
jednak zapytałam położna i zaprzeczyła..to nalot od mleczka tak jak piszecie

aga221122
mama Jurandzika :))
U nas biały jęzor też jest, ale to od jedzenia. Jurand nie je cały czas i po jakimś czasie po jedzeniu nalot znika.
reklama
Ano nasza Łucja przesypia już w nocy 6 godzi bez przerwy...sama jestem zaskoczona, a budzi się jak w zegarku po 6 godzinach:-) za to w dzień potrafi jeść cycka co dwie godziny.
Co do pleśniawek to nie ma nic na języku, tylko dwie małe, białe kropeczki na dząsłach, nie wiem czy to to.
Fajnie ;-) Mackowi raz sie zdarzylo spac 6 h, na szczescie zazwyczaj spi po 4-5h w nocy, a w dzien spi tylko 1-2h

Takie kropeczki to moga byc plesniawki... Moj maly ich nie ma, ale ja sama sie z nimi kiedys meczylam