reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

A co do nocnego przewijania - na szkole rodzenia położne mówiły, że nie ma takiej potrzeby, żeby zmieniać pieluchy przy nocnym karmieniu.
Z początku zmieniałam bo ciągle kupy były, a teraz są rzadziej. No i zawsze rozbudzałam niuńkę zmianą pieluch. Teraz tylko wstaję na karmienie i odbicie. (chociaż wcale nie odbija, nie ulewa, czasem tylko pierdzi!)

reklama
Nie ma za co:-) Pamiętajcie, że już po macierzyńskim możecie wykorzystać 2 dni opieki nad dzieckiem, przysługuje co roku, wykorzystuje mama lub tata:tak:

Cześć kochane;-)
Jestem sobie juz ...nie miałam zbytnio czasu ...bo sa u mnie teście ..ale dziś już wyjeżdżają :-D..mamuśka zostaje do 28.III... a potem Jestem już sama z moją kochaną dwójeczką dzieciaczków :-):-):-)

U nas w porządku ...wczoraj była u mnie pielęgniarka...i mała waży już 4600:szok:
Przybrała mi 750g. w ciągu 2 tyg. chyba mam dobre mleczko :-D
W nocy spi dobrze ...budzi mi się dwa razy na karmienie ...pieluszke też jej zmieniam jeden raz w nocy ...chyba że czasami zrobi kupke do tego to musze zmienic dwa razy :sorry2:
Teraz własnie śpi i zaczęła mi brac smoka :-)...bardzo mnie to cieszy bo w dzień jest dosyć absorbująca ...wczoraj płakała mi dośc długo i podałam jej pierwszy raz espumisan ..po godzinie niby lepiej ...sama nie wiem do końca co jej było :confused:
Nie wygladało mi to na kolkę ..ale jednak była śpiąca ,a nie mogła zasnąć ...zobaczymy jak będzie dzisiaj :confused:

Ja diety na razie nie stosuję ..ale chudne i tak powoli i bez niej ...bo wiadomo nie je sie tak jak w ciąży :tak:... jak skończę karmic ...to pomyślę nad dietką :tak:
Golimek dziękuje za pamięć ;-)
Całuski dla was ...napisze cos później

hej, hej!

Jestem i ja...;-) Czasami podczytuje, co piszecie, ale nie mam szans, zeby cos naskrobac, bo moj maly mezczyzna w dzien jest bardzo aktywny, no i pojawila sie kolka:wściekła/y: Za to nocki przesypia w miare normalnie, tzn. ma swoje stale pory na karmienie. Wieczorem padam razem z Nim, a tatus niepocieszony.:-p

Teraz nastal jakis cud i spi juz ponad godz. W tym czasie zdazylam przygotowac obiad, rozwiesilam pranie, wyprasowalam ciuszki Malego, pozmywalam... Jestem w szoku, ze zrobilam to wszystko w ciagu godziny...:szok: Wczoraj nawet nie mialam kiedy zjesc;-)

Od poczatku radzimy sobie z Z sami, pierwsze dwa tyg. byly koszmarne, prawie nie spalam, pozniej doszlo zapalenie piersi (matko, nikomu tego nie zycze!:no:), a z kazdym dniem jest lepiej, Adas jest coraz bardziej komunikatywny. Ma taki zwyczaj przy cycusiu, ze kiedy sie juz naje, to pieknie sie usmiecha, w polsnie oczywiscie, ale sprawia mi tym taka radosc!:-):-):-)

I tak bym mogla pisac i pisac... ale lece, moze zdaze jeszcze ogarnac lazienke.:-)

Buziaki dla Was Mamuski i dla Dzieciaczkow!:*:*

My nocki też mamy ładne, z tym że jak wstaje około 4 to potem często zostaje z nami w łóżku, bo trudno ją ululać ;-) Przewijamy też przed każdym karmieniem czyli 2 razy. Za to dzień jest gorszy. Spanie dłuższe niż 10 minut zdarza się strasznie rzadko...
Właśnie wróciłyśmy od ortopedy - pogoda straszna ale trzeba było iść. Wszystko w porządku, tylko jest asymetria fałdek. Kontrola za miesiąc - mam nadzieję, że wtedy nie będzie cały czas lać...

U mnie tez ciezko z czasem mnalutki wczoraj taki marudny byl caly dzien biedactwo brzuszek go bolal :baffled:
A mnie dodatkowo od wczoraj strasznie piersi kluja niewiem dlaczego czy to poczatke zapalenia piersi czy zastoju ?Mam nadzieje ze nie bo niewiem co robic :szok:

reklama
tez czasem czuje takie klucie w piersi.. mam nadzieje ze sie nic z tego nie rozwinie...

Maciek coraz bardziej marudny - czasem mam wrazenie ze go w ogole nie rozumiem :baffled: placze... wiec karmie, przewijam, nosze, masuje brzuch, zabawiam itp... a on nagle zasypia :confused: jak gdyby nigdy nic... a najszybciej zasypia przy tacie ;-)

Szkoda ze tata do niego w nocy nie wstaje, bo mnie akrmienie nocne zajmuje przeszlo godzine :zawstydzona/y: moze jemu poszloby szybciej

Do góry