reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

j jeżeli mogę doradzić to na bólgardła proponuję płukankę
1 szkl wody letniej 4 łyżki octu i 2 łyżki soli kilka razy dziennie płukać gardło. Ochyda ale pomaga na drugi dzień już jest lepiej . Ja to nawet stosowałam dzieciom. polecam
aga a ty jak chcesz to spróbuj przepłukać szałwią lub rumiankiem łagodzi poparzenia

reklama
nimfii aaa mieszkanie spółdzielcze ?? no to wiele wyjaśnia. Panie siedzą za biurkami i nic nie potrafią wymyślić.Bo zamiast pracować piją kawę i opowiadają jakie to przeżycia miały poprzedniego dnia. Ja to bym takie tam zadymy robiła, że by coś wymyślili :-D:-D:-D. Domofon za kratami można zamknąć.
jolek dziękuje za informację

aga221122 zwlaszcza ze teraz robia inne domofony niz te 15 lat temu ;-) wiem ze jak by sie postarali to by na pewno cos wymyslili, bo przeciez inne bloki naokolo naja je i jest dobrze :tak: panie urzedniczki.... taaaak to prawda ze siedza i nic nie robia :-D mialam praktyki w urzedzie miasta :-D to panie urzedniczki w godzinach pracy siedzialy przy kompie przy kawce i strony erotyczne ogladaly :-):-):-) wybieraly sobie mlodych mezczyzn ze zdjec z "kaloryferkiem" na brzuszku :rofl2: az sie dziwie ze sobie urzedu nie obkleily zdjeciami tych panow - zaoszczedzilyby czasu na szukanie ich w internecie

j - kiedyś już pisałam :) mam maszynkę do chlebka. Wrzucam mąkę, wlewam wodę i 3 g drożdży i wciskam start. To trwa ok 3 minut a po 3 godzinach cudny zapach chlebka, a smak jeszcze lepszy! A mąkę kupuję przez internet :) przynajmniej nie muszę dźwigać hehe, bo przychodzi do domku samo. To takie gotowe mieszanki różnych mąk. Codziennie inny chlebcio! <mniam> :-)
nimfii - w rodzinnym bloku miałam to samo. Domofon kilka razy rozwalony więc w końcu go nie było wcale, a później przesiadywanie meneli i spanie bezdomnych na wycieraczkach! masakra. I jedna koleżanka jak wstała rano i zobaczyła na swojej wycieraczce bezdomnego - to był koniec :) sama chodziła od sąsiada do sąsiada i podpisywali zgodę na zrobienie domofonu. Niechętnie to robili, bo myśleli, że znowu rozwalą. Ale trzyma się już jakies 4 lata więc wyszło na "lepiej" :)
Zajmij się tym sama, to może uda Ci się wszystko dograć.
aga - to po co pchasz wrzącego grzyba do gardła?! zwariowałaś? :-p;-)

ardzesh a jestes zadowolona z tej maszyny i jaka masz konkretnie? bo ja sie przymierzam do zakupu ale sie zastanawiam czy np po miesiacu mi nie przejdzie zapal.
marzy mi sie taki chlebek codziennie swiezutki i pachnacy mniam mniam:blink:

kurde maszynka do chleba fajna rzecz, ja mam Termomixa to tez z tego chlebki wychodzą niezmieskie, ale jakoś nie ma kto w domu jeść tego chleba, więc może jak córka zacznie wcinać to i będzie dla kogo go robić :)

zjadłam rosołek u mamusi i Kalina odzyskała siły, robi taki rozpieprz brzucha już 2 godzinę, że chyba zaraz wyjdzie pępkiem :D

nooo w końcu moja koleżanka się rozpakowała :-D:-D:-D
Pojechała ( przeterminowana ponad tydzień) na wywoływanie wczoraj na 19-stą
Urodziła przed ósmą rano :baffled: ...i niestety skończyło sie CC...nawet epidural przestał działać u niej ...ale jaja :szok: namęczyła się bidulka ..ale mały dostał 10pkt. i to najważniejsze .... Aaaaa i tutaj tylko ważą dzieci ...:wściekła/y: wezmę sobie z domu centymetr chyba:confused: żeby zrobić poźniej pomiar malucha ...:dry: co za ludzieeee ;-):-)

Ardzesh ...czy kupowałąś przez Nata tą maszynkę ? Kurde ale jazda się zrobiła na zwykły chleb :blink:..JA TEŻ CHCĘĘĘĘE :-D:-D:-D

panie urzedniczki.... taaaak to prawda ze siedza i nic nie robia :-D mialam praktyki w urzedzie miasta :-D to panie urzedniczki w godzinach pracy siedzialy przy kompie przy kawce i strony erotyczne ogladaly :-):-):-) wybieraly sobie mlodych mezczyzn ze zdjec z "kaloryferkiem" na brzuszku :rofl2: az sie dziwie ze sobie urzedu nie obkleily zdjeciami tych panow - zaoszczedzilyby czasu na szukanie ich w internecie

:-D:-D dołączam się, że w niektórych urzędach tak to właśnie wygląda :-D:-D miesiąc praktyk w GUSie nauczył mnie "tak symulować by się broń Boże nie przepracować" :-D a te spółdzielnie i zarządy wspólnot to jkieś dziwne twory gdzie nie wiadomo do kogo się o cokolwiek zwrócić:dry:

Oj też wiem jak w urzędach pracują, byłam ponad 3 m-ce na stażu w Urzędzie Miasta i akkurat ja się napracowałam, bo robiłam to co powinny robić te panie.
Ardzesh mi tez smaka tym chlebkiem narobiłaś. Droga taka maszynka???

reklama
Kurde ale jazda się zrobiła na zwykły chleb :blink:..JA TEŻ CHCĘĘĘĘE :-D:-D:-D

bo zwykły chleb dzisiaj kupić to wyczyn. Ja znalazłam piekarnie w której mają mega zajepyszny chleb, ale to ode mnie 20 min tramwajem. A tak w okolicy to wszystko sztucznie świeże. Też jak ardzesh mówiła o tym na początku, to się zaczęłam zastanawiać nad tą maszyną. Ale obawiam się słomianego zapału, jak już tu któraś wspomniała:-D:-D:-D. Mam to samo, więc koło takich zakupów nauczyłam się "chodzić" troszkę i myśleć.

Do góry