reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

ardzesh taka maszynka do chleba to swietna rzecz ;-) sama bym kupila ale nie mam gdzie trzymac juz nowych sprzetow AGD :-p po weselu zostaly mi jeszcze dwa blendery ktorych nie uzywam i leza w piwnicy
a kiedys taki chlebek jadlam na wsi u rodziny - prosto z pieca, cieplutki i pachnacy, mniam :-D

pbg nauczylam sie na praktykach tylko jak dobrze pażyć herbatke i obslugiwac ksero:-D wynudzilam sie straszliwie w ciagu miesiaca praktyk - ale za to juz mnie nie dziwi to ze na wydanie dowodu czeka sie miesiac ;-) jak praca urzedu w takim leniwym tempie sie rozwija :-)

reklama
-j- Zosia a nie Zuzia, bo antar wróci i Cie zbije :D
aj , bo myślałam nad fotami Zuzi. Ciiii, juz poprawiłam.:-);-)Może nikt się nie kapnie.

jolek dzięki za rady.:tak: Płukam , płukam ale wodą z solą.:-)

ardzesh no właśnie coś mi gdzieś świtało , że ktoś gdzieś coś pisał o tej maszynce. Ale myślałam , że nie na tym wątku. Starość nie radość, skleroza nie boli.;-):-)

Aga no takim pazernym być na grzyby...No wiesz.....:-D:-D:-D;-)

No kochane narobiłam się to teraz idę poleżeć. Zupka pomidorowa ugotowana, bułeczki i pierogi zrobione... Żyć nie umierać. Skąd ja w sobie tyle werby mam?:confused:

rany dziewczyny już przestańcie smaka robić na te wypieki.... u mnie to nawet na osiedlu pożądnej piekarni nie ma :-( więc aga zgadzam się z tobą w 100% - teraz się nie kupuje chleba tylko jakąś upieczoną mieszankę mąki i wody :dry:

o jaaaa :) narobiłam smaka chlebkiem? :)))
ceny są różne tych automatów. My zażyczyliśmy sobie jako prezent ślubny i wybraliśmy też model (bo robi trzy różne wielkości chlebka). Mamy dokładnie taki sprzęcior:
MOULINEX Home Bread XXL OW5000 (539804588) - Aukcje internetowe Allegro
ale kupowany nie przez neta tylko osobiście w sklepie :)
a chlebki zamawiam dokładnie od tej osoby:
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
wypróbowałam kilka firm oferujących mieszanki chlebowe i ten okazał się być strzałem w 10! :tak::-)
a dla dziewczyn które boją się, że zapał im przejdzie - to jest 2,5 minuty roboty!! :) a do sklepu po świeże pieczywo idziecie znacznie dłużej :p więc to tylko pozwoli Wam na oszczędność czasu :)
a te mąki które pokazałam - przeczytajcie ich skład :> żadnej sztucznej chemii i konserwantów. A wy jecie chlebki ze spulchniaczami, konserwantami i nie wiadomo z czym jeszcze :)
A ja też kiedyś miałam mieszane uczucia co do tej maszynki. Ale na prezent może być (tak stwierdziliśmy) a teraz od ślubu (tj lipiec 2007) raczej nie chodzę do piekarni! Chyba, że mam ochotę na bułeczkę :p (chociaż bułki też można zrobić tą maszynką, ale to już trwałoby dłużej a ja jestem leń!) Ja szczerze polecam :tak::-)

Witam w południe :)
nimifi współczuję klatkowych współlokatorów. U moich rodziców też kiedyś tak było, ale na szczęście domofon naprawili i skończyło się. A tak w ogóle to nie rozumiem odmowy założenia Wam domofonu :szok: To może Wy odmówcie płacenia części czynszu...
Ja piekę chlebek normalnie w piekarniku, ale jest on na zakwasie. Oj, pychota niesamowita :-p

ardzesh a powiedz mi jak smakuje taki chlebek z maszynki na drugi dzień?
Bo tak jak mówię, u mnie nie ma kto tego jeść, 2 kromki pójdą max na dzień.
A jak sama robię w termomixie (tam najpierw sie mieli przenice z ziarnami, dodaje potem reszte składników, potem sie daje do blaszki ciasto do wyrośnięcia i potem na 45 minut do piekarnika) to on wychodzi BOSKI, ale na nastepny dzień to nie nadaje się do niczego innego jak do kubła, taki jest twardy ;/

chlebuś...mniam ja piekłam jak się Kuba urodził w piekarniku, ale nie na zakwasie tylko na drożdżach, nie ma wcale dużo roboty - do wyrośnięcia zaczyn dawałam na 50 st do piekarnika a składniki mieszałam w mikserze -piekłam od razu po 2 ..3 i mroziłam po kawałku.
Teraz mąż kupuje 2 x na tydz świeży chlebuś ziarnisty po 2- 3 foremki i też mrozimy :-)

AgniesiaP pasowaloby jakis maly protest zgloscic do spoldzielni ;-)
Zajelabym sie petycjami i nachodzeniem spoldzielni w celu zamontowania domofonow, ale na razie nie mam do tego glowy... Pocieszajacy jest fakt ze bezdomni tylko w zimie takie akcje wyprawiaja :tak: ale obiecalam sobie ze jak sie juz dzidzia urodzi a oni nadal beda nam robic śmietnik na schodach to wezme sprawy w swoje rece :tak: Nie pozwole zeby mi sie dziecko w takich warunkach wychowywalo...

reklama
Do góry