reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Witam lutowe mamusie!!!
Wszystkim NOWYM mamom lutowym - jak zawsze z całego serca - życzę spokojnych 8-9 miesięcy w błogim stanie jakim jest ciąża :-)
Oby wszystkie obawy i rozterki związane z każdym "objawem" ciąży były jak najszybciej racjonalnie wytłumaczone i obyście chodziły do lekarzy tylko po to aby słyszeć i widzieć coraz to większe dzieciątka na monitorze USG a potem... za pare miesięcy tuliły je do swojej piersi i cieszyły się z przyjścia na świat!!!!

Pozdrawiam i rozsyłajcie fluidki dla "starających się"
Buziale

reklama
Witam wszystkie lutowe mamusie po weekendzie :-)
Jak tak czytam o tych waszych usg to mnie smutki łapią . Mój lekarz powiedział mi że mnie zrobi usg w 10 tygodniu :-( To dopiero za miesiąc :wściekła/y: Ciekawe od czego to zależy że jedni robią a inni nie . ....

ano właśnie od kasy zależy, ja teraz idę prywatnie i płacę sama.
bezpłatne będę miała ok 11-12 tygodnia dopiero.

Witajcie asus i słodziutka. Słodziutka właśnie, zapisałaś się na listę staraczek 2008? Robisz badania, żeby sprawdzić? I czy w ogóle to wszystko już za Tobą, bo poprzednio mówiłaś że jeszcze nie. Pozdrawiam Cię serdecznie
Asus to super że plamienia się skończyły, może i Ty opowiesz jak te plamienia u Ciebie wyglądają. Zapytałam się mamy i ona powiedziała że plamienie to kropelki krwi.

plamienie pokazało się popołudniu, ale dziś rano nie głupieję, czekam na usg w środę.
elwis....wiem, że BHCG wyszło ok, ale coś jest jednak nie tak skoro plamię..........wciąż jestem cierpliwa, dzięki za wsparcie!!!

asus, ja też mam luteinę, i poniej mam brązowe plamienie ale wieczorem dopada mnie z krewką, ale musimy być silne bądź dzielna i nie zamartwiaj się, ja wierzę że będzie dobrze

dziewczyny ja również trzymam kciuki za wasze fasoleczki

asus
ale dziwnie u ciebie z tym usg ja też chodzę prywatnie I mam już usg. według mnie powinno się sprawdzić na samym początku czy wszystko jest ok tym bardziej że masz lekkie plamienia.
a ufasz temu lekarzowi czy po prostu pierwszy raz się do niego wybrałaś?

larka jest spora szansa, ale jak nie usłyszysz to spokojnie w tym dniu nie zawsze już słychać u mnie za pierwszym razem było tylko widać że coś tak pika, widział to gin i ja mój mąż mówi że mam bujną wyobraźnię, dopiero tydzień później zobaczył tylko że wtedy było też słychać :-)
słodziutka trzymam kciuki

Nie wiem jak u Was ale mi lekarz kazał plackiem leżeć jak dostałam plamień, może zapytajcie lekarza...

Już jestem po wizycie u innego gin :tak: wymiary się zgadzają i wszystko jest ok. Bardzo się cieszę że poszłam, przynajmniej się uspokoiłam. Nie rozumiem tylko jak ten pierwszy mógł tak nastraszyć kobietę w ciąży kiedy wiadomo że nerwy wcale nie pomagają.
Maluszek ma już 9,33mm, później wkleję foto.

Odnośnie torbieli: jeśli się nie powiększa nie stanowi zagrożenia

A tak na marginesie lekarz mi powiedział że zdrowa ciąża się przeważnie utrzymuje i nie wiem czy chciał pocieszyć czy co ale powiedział że "dzięki" temu że poroniłam mam w domu zdrowe dziecko a nie kalekę i że matka natura wie co robi...

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny:) Ja właśnie dzwoniłam do mojej ginekolog. Umówiłyśmy się na środę :-) Pytałam czy jeszcze nie za wcześnie ale mówiła, że w sam raz :happy: Już nie mogę się doczekac:) Buziaki dla Was :blink:

Do góry