reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Dorotko masz rację mogła owulacja być później, jednak wciąż plamię a leżę, zdrowo się odżywiam, przestałam totalnie palić, kawy nie piję, a brzuch pobolewa wciąż, boję się, ale cierpliwie czekam do środowego usg. W badaniu BHCG wyszła mi wartość 5760U/ml, ale nie wiem co oznacza

wynik BHCG wyszedł dobry :-)
myślę, że to jest odpowiedni poziom dla tego tygodnia ciąży :-)
u mnie jakiś 1,5 tyg temu był ponad 4000, więc ok. zobacz...

Tygodnie ciąży poziom beta hcg

3 tydzien ciazy 5-50 mIU/ml

4 tydzien ciazy 5-430 mIU/ml

5 tydzien ciazy 19-7340 mIU/ml

6 tydzien ciazy 1000-56000 mIU/ml

reklama
Hooba a to 4 cm na 4 cm to faktycznie spora, ja mam swoje malutkie, bez porównania.

Jeju nie wiem jak Wy, ale ja ciągle jestem głodna :o

Hej, torbielami się nie przejmujcie.Moja ginekolog że w ciąży to normalne i powinny się wchłonąć. Ja też mam, 4,5 na 4 i zapisała mi duphaston żeby się nie powiększał. Co do tych upławów Kingab to jeszcze muszę się zapytać ( ja po prostu nie wiem co to jest to okropne plamienie)czy u Ciebie to wygląda jak taka grubsza wydzielina, coś jak zabarwione masło? Czy płyn który wsiąka i widać że jest zabarwiony. Bo ja się nie przejmowałam, bo to takie typowe ciemne upławy, choć dzisiaj mam już klasyczny śluz, bez brązowego, o jak ja mam dość obserwowania tej swojej bielizny.

Ja właśnie też pewnie dostanę duphaston i będzie dobrze :happy:. A odnośnie objawów, to jak na razie to ani szczególnie głodna nie chodzę, mdłości też nie mam, jedynie co mnie męczy to wzdęcia non stop i przez to mój brzuch wygląda jakbym była w ciąży:-D, no i senność jeszcze, ale to chyba bardziej przez tą pogodę. Jeszcze mnie brzucho boli w okolicach jajników i krzyże. A tak w ogóle to wg obliczeń suwaczka to jestem dopiero w 4 tygodniu, a licząc na baby boom 5. No i komu tu wierzyć:baffled:?

elwis będę musiała wstawić jeszcze raz suwaczek nie wiem czemu tak wylicza:baffled:

Dziewczyny odnośnie upławów to JEST TO NORMALNE wzmożone upławy są w I i III trymestrze i nie ma powodów do niepokoju dopóki nie swędzą i nie mają brzydkiego zapachu no i oczywiście dopóki nie ma krwi. poza tym plamienia mogą się pojawić w tym czasie w którym powinna przypadać miesiączka (gdyby nie ciąża) i to też jest normalne oczywiście trzeba każde plamienie skonsulatować z lekarzem ale plamienie nie zawsze oznacza najgorsze.:-):-)
Chociaz rozumiem wasz strach i też latam sparwdzać bieliznę jak jakaś nawiedzona ale nie martwcie się dziewczyny na zapas.
acha jeśli w czasie plamienia z domieszką krwi macie wrażenie że "ciągnie wam brzuch na dół" to zasuwać do lekarza natychmiast. tylko dziewczyny nie chce siać naprawdę paniki ja też mam bóle brzucha codziennie i upławy prawie przezroczyate ale mogą być nawet żółtawe i to też nie jest tragedia. po prostu są dwa rodzaje bólu brzucha jedne przechodzą i pojawiają się a te drugie są stałe i właśnie takie ciągnące ku dołowi.

elwis
a jak po wizycie byłaś wczoraj? czy coś pomyliłam

Jeżyk, nie , nie byłam wczoraj u lekarza :-)
byłam w srodę , ale bez usg.
idę na usg we czwartek :-) i mam nadzieję, że wszystko będzie super z fasolką.

reklama
Do góry