reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Dziewczyny ja też trzymam kciuki za fasolki. Musi być dobrze. :)
Ja też się umówiłam do gina ale dopiero na piątek, także jeszcze kilka dni przede mną.

reklama
asus, kingab wszystko będzie dobrze. Dużo dziewczyn plami i krwawi a potem rodzą zdrowe piękne dzieci, tyle że ciąża troszkę więcej zmartwień przysparza. Moja ginekolog też twierdzi że zdrowa ciąża się sama utrzyma pomimo różnych dolegliwości, a jak jest "patologiczna"to nic się nie poradzi. Dorotka Twoja fasolka jest już wielka, można ją spokojnie sobie poogląda na monitorze. Ile zarodek musi mie milimetrów żeby serduszko dało radę zobaczyc?

Ile musi mieć nie wiem ale u mnie miał 3,4mm i było widać pojawiającą się i znikającą plamkę :-)

Otworzyłam wątek tylko ze zdjęciami usg i brzuchami. Nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam oglądać takie zdjęcia a przekopywanie sie przez całe strony komentarzy i innych zdjęć jest... mało ciekawe ;-)

I już się pochwaliłam moją kropeczką

Ostatnia edycja:
Hej ja tak się nieśmiało zapisuje na luty, chociaż jeszcze nie wiem jak to się skończy, bo jestem po 2 poronieniach.:-(Ze znajomych tu znam tylko JEZYKA, która zaprosiła mnie na lutoweczki.:happy:

Dzięki dziewczyny za uspokojenie, generalnie leżę, wstaję na siusiu, jedzenie i w ciągu dnia z 5 minutek komputer.
Czy ktoś kto plamił w ciąży może mi powiedzić czy to cały czas ciągiem plami czy o określonych porach?
Ja do południa nawet do 15, nie plamię ani brzuch mnie nie boli, a potem zaczyna się ten koszmar???

anesto witaj na lutoweczkach :happy:. Wiem że nie jest to proste ale trzeba myśleć pozytywnie, a wszystko będzie dobrze :tak:.

_Dorotka_ Twój bąbelek przepiękny :-)

Hej dziewczyny!

Dzis bylam u lekarza i potwierdzil, ze jestem w ciazy i ze wszystko wyglada OK. :-) Oby tak dalej pozostalo. Sadzac z wielkosci pecherzyka to ciaza ma ok. 5 tygodni. To sie mniej wiecej zgada z moimi wyliczeniami (od miesiaczki 6 tydz. 5 dni).
Niestety, gin nie zmierzyl zarodka, twierdzac, ze jest jeszcze za maly. Serduszka tez nie widzialam z tego samego wzgledu. Mam przyjsc za jakies 4 tygodnie to wtedy zobaczymy. Szkoda, a taka mialam nadzieje, ze juz dzis cos wiecej sie dowiem. :zawstydzona/y:
Coz, nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie odliczac dni.
Jako ze niedawno poronilam, przepisal mi progesteron dopochwowo. Wlasnie wlozylam sobie pierwsza globulke i musze powiedziec, ze zglupialam, gdy przeczytalam ulotke. Tu pisza tylko o stosowaniu doustnym :szok: A moze znacie ten lek, nazywa sie Utrogest? Czy moze ktoras tez go bierze?

anesto witaj i gratuluję :-)
mamaflavii nie brałam akurat tego leku ale brałam luteinę dopochwowo a też była doustna, lekarz mi mówił że 4 razy tańsza a działanie to samo, więc pewnie tu jest podobnie ;-) a tak w ogóle to gratuluję widoku fasolki :-)

reklama
Do góry