reklama
lajfik
Kuba i Kaja;*
lajfik lekarze liczą w taki sposób do daty ostatniej miesiączki dodają 7 dni i do tego 9 miesięcy czyli u ciebie wychodzi 15 luty:-):-) jak pójdziesz do ginekologa to też ci tak wyliczy.
Dziękuję bardzo ;-)
Nathalie
Fan(ka)
Jeżyk ja nie zmieniam kosmetyków, chyba nie ma takiej potrzeby, A skoro już mowa o zelu do higieny intymnej to polecam Sorayę z wyciągiem z kory dębu, jest super, zwłaszcza tuż po porodzie, świetnie łagodzi rany.
Co do kawki to ja jestem prawdziwym nałogiem! Potrafię wypić nawet 5 mocnych kaw dziennie. Oczywiście odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży przerzuciłam się na Anatola, a kawę prawdziwą piję może raz na 3 dni, i juz dużo słabszą.
Lajfik, Hooba witam serdecznie nowe foremki!
Ewelinka z tym porodem w wodzie to podobno nie jest takie hop siup. Jest dużo warunków, które trzeba spełnić, a słyszałam, że nawet wtedy możesz nie trafić z finałem na pobyt w wodzie, bo jesteś trochę w wannie, a trochę na zewnątrz... Jeszcze dużo czasu do porodu, wiec na pewno zdążysz się wszystkiego dowiedziec na ten temat. ;-)
Iza też nieco schudłam, a najsmieszniejsze jest to, że dziś nie weszłam w swoje dżinsy! Tzn weszłam, ale były mocno za ciasne.
Dorotko kurcze, to nieciekawie u Ciebie. Też na Twoim miejscu poszłabym się skonsultować do innego lekarza. Postaraj sie nie zamartwiać na zapas.
Matko, jak ja się dziś fatalnie czułam... spałam 3 godziny w ciągu dnia i nadal byłam zmęczona... Do tego te bóle brzucha... Przynajmniej czuję, że jestem w ciąży
Co do kawki to ja jestem prawdziwym nałogiem! Potrafię wypić nawet 5 mocnych kaw dziennie. Oczywiście odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży przerzuciłam się na Anatola, a kawę prawdziwą piję może raz na 3 dni, i juz dużo słabszą.
Lajfik, Hooba witam serdecznie nowe foremki!
Ewelinka z tym porodem w wodzie to podobno nie jest takie hop siup. Jest dużo warunków, które trzeba spełnić, a słyszałam, że nawet wtedy możesz nie trafić z finałem na pobyt w wodzie, bo jesteś trochę w wannie, a trochę na zewnątrz... Jeszcze dużo czasu do porodu, wiec na pewno zdążysz się wszystkiego dowiedziec na ten temat. ;-)
Iza też nieco schudłam, a najsmieszniejsze jest to, że dziś nie weszłam w swoje dżinsy! Tzn weszłam, ale były mocno za ciasne.
Dorotko kurcze, to nieciekawie u Ciebie. Też na Twoim miejscu poszłabym się skonsultować do innego lekarza. Postaraj sie nie zamartwiać na zapas.
Matko, jak ja się dziś fatalnie czułam... spałam 3 godziny w ciągu dnia i nadal byłam zmęczona... Do tego te bóle brzucha... Przynajmniej czuję, że jestem w ciąży
nathalie ze spaniem mam tak jak Ty i bóle brzuszka też mam ja jak najczęściej układam się z nogami w górze i tak sobie odpoczywam nawet w nocy tak śpię z poduszkami pod nogami.
ewelinka jak rodziłam kacperka to też nasłuchałam się o porodach w wodzie i ogólnie jestem przeciw. taj jak pisała Natahlie możesz nie trafić na poród akurat w wodzie poza tym ciąza musi byc idealna bez żadnych zsatrzeżen ale masz jeszcze naprawdę dużo czasu żeby dikładnie samej wszystko zobaczyć
ewelinka jak rodziłam kacperka to też nasłuchałam się o porodach w wodzie i ogólnie jestem przeciw. taj jak pisała Natahlie możesz nie trafić na poród akurat w wodzie poza tym ciąza musi byc idealna bez żadnych zsatrzeżen ale masz jeszcze naprawdę dużo czasu żeby dikładnie samej wszystko zobaczyć
larkaa
Fanka BB :)
Nie wiedziałam, że torbiele w ciąży to problem.
Piszę tak dlatego, ponieważ mam wielotorbielowatość jajników i mam około 8 torbieli (miałam problemy z zajściem w ciąże) i kilku lekarzy mi mówiło, że najlepszy sposób na to żeby znikneły to ciąża.
Piszę tak dlatego, ponieważ mam wielotorbielowatość jajników i mam około 8 torbieli (miałam problemy z zajściem w ciąże) i kilku lekarzy mi mówiło, że najlepszy sposób na to żeby znikneły to ciąża.
Dorotko masz rację mogła owulacja być później, jednak wciąż plamię a leżę, zdrowo się odżywiam, przestałam totalnie palić, kawy nie piję, a brzuch pobolewa wciąż, boję się, ale cierpliwie czekam do środowego usg. W badaniu BHCG wyszła mi wartość 5760U/ml, ale nie wiem co oznacza
Kingab jak to Twoje plamienie wygląda? Kolorowe upławy, czy śluz z domieszką krwi? Ja mam od trzech dni takie mocno żółte upławy, nawet przechodzące w brunatny czy brązowy, o mocnym zapachu. Ale dzwoniłam do Pani ginekolog i ona powiedziała żeby to obserwować, bo to jeszcze skoro nie ma krwi to nie plamienie, a jak macica się rozpulchnia to śluz może przybierać różne formy.
Zmiennie, na początku brązowawe, taka kawa z mlekiem, po tem przez 2-3 dni z domieszką krwi, dziś rano prawie nic, delikatniutko, ale po południu pewnie znowu się zacznie, czekam i wierzę.
Odnośnie ciebie, to twoja ginekolog ma rację, musisz pędzić, jak będzie choćby kapka krwi, lub jęsli te twoje upławy będą trwać dość długo, bo tego też właściwie być nie powinno, ale u ciebie dobrze wróży, może przed ciążą też miałaś upławy i trzeba je podleczyć
Odnośnie ciebie, to twoja ginekolog ma rację, musisz pędzić, jak będzie choćby kapka krwi, lub jęsli te twoje upławy będą trwać dość długo, bo tego też właściwie być nie powinno, ale u ciebie dobrze wróży, może przed ciążą też miałaś upławy i trzeba je podleczyć
reklama
hooba
lutówka 2009 i 2012
Larkaa ja też słyszałam że ciąża jest dobra na torbiele, tylko że nie wiem czy można je tak po prostu zostawić bez żadnych leków. Ja mam jedną dużą. Jakieś dwa miesiące temu miała 4 cm x 4cm i trochę się boję że może powodować jakieś zagrożenie. Zobaczymy co mi powie gin .