reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

no hej dziewczyny alez sie tu dzialo jak mnie nie bylo ale dobrze tylko juz nie wirem na co odpisywac;))) macie tak wczesnie wizyty na usg a moj glupi lekarz kazal mi przyjsc na sama wizyte po 20 wrzesnia i wtedu umowi mnie na usg dopiero kolo 30 a to nie sprawiedliwe wlasnie zaczelam 18 tydz... czekam i czekam i czas jak no zlosc za swolno plynie co do ruchow malenstwa to jak czytam co piszecie to powoli nabieram pewnosci ze to co mi juz od dobrych paru dni sie przytrafia to chyba rzeczywiscie nasza kruszynka ;))))))))):-) bylam wczoraj z moim skarbem na zakupkach bo juz w n9ic nie wchodzilam bluzy i bluzki poszly gladko duzo ich teraz takich dluzszych ale jak przyszlo do szukania spodni to okazalo sie ze albo jeans albo dreski takie szmatki ktore nadaja sie tylko do chodzenia po domu przy poirzadkach;((( objechalismy pol miasta w kazdym sklep[ie to samo i nawet mojemu mezczyznie chyba zrobilo sie mnie zal bo ulkadnie lazil ze mna po sklepach itp doradzal i ani razu nie zamarudzil co jest wprost cudem ;) w kazdym razie po tym wszystkim bylismy wykonczeni i glodni a co jest najlepsze- jakies dobre zarelko;) dzis za to rozpoczynam akcje odnowy biologicznej ;) bo troszke sie azapuscilam;) farbowanie smarowanie nawilzanie oj bede miala co robic po pracy sprzataniu i obiadku;) acha dziewczyny mam pytanko czy ktoras z was brala nystatyne? bo lekarz mi przepisal po braniu antybiotyku zebym tam na dole stanu zapalnego nie dostala ale tak jakos uprzedzienie mam nie chce zeby znow skonczylo sie jak kiedys

reklama
Justyna ja byłam wczoraj u doktorka i mam sporawe upłay i dostałam nystatynę, mam ją stosować wieczorem. Moja siostra przez całą ciąże ją stosowała i nic złego się nie stało. Na ulotce nie ma przeciwskazań dla kobiet w ciąży, a lekarz nie przepisałby czegoś co szkodzi.

moze i tak ale dla kogos kto stracil pierwsze dziecko i przez lekarza prawie sie przekrecil to wiara w mozliwosci lekarskie jest juz troszke ograniczona ale dziex bede spokojniejsza

A to racja, czasem lekarze nie wiem skąd się urywają, nie wiem kto im dał dyplom. Dlatego jak coś nowego w moim przypadku się dzieje to telefon do siostry, ona przechodziła to rok temu. Jak narazie ciąże nasze są bardzo podobne:-), nawet w tym samym miesiącu urodzimy, chyba że mój dzidzior będzie się spieszył:-).

fajnie masz sie kogo poradzic;))) no ja mam teraz ograniczone zaufanie do lekarza bo w poprzedniej ciazy gdy przyszly moje wqniki i bylo cos nie tak z moczem itp to w ogole mnie nie zbadal tylko stwierdzil to ja przeopisze pani globulki i tyle a pare dni pozniej juz bylam w szpitalu i dowiedzialam sie ze ponad dwa tyg nosze martwe w sobie i gdyby nie to ze zaczelam krwawic to by nikt nic nie wiedzial a do kolejnej wizyty u lekarza to moglo mi pojsc zakazenie na caly organizm i mopglam sie przekrecic do tamtego lekarza nigdy wiecej juz nie poszlam a do tego gdzie jestem teraz mam juz ograniczone zaufanie

Hejka:)
Nystatyna pomaga zwalczyć grzybicę powstałą na skutek brania antybiotyku. To nie nystatyna a grzybica i różnorakie zapalenia mogą doprowadzić do uszkodzenia czegoś w środku, a tym do obumarcia płodu.Czasami płód od samego początku nie rozwija sie tak jak powinien. Tak więć moim zdaniem nystatyna powinna ci pomóc a nie zaszkodzić.

Oj jak ja nie lubie czytac o roznych nieszczesciach :-(, pozniej doszukuje sie u siebie wszelakich nieprawidlowosci i humor zepsuty przez kilka dni :-(

Dzis snil mi sie malenki chlopczyk ;-) Moze to jakis znak, i tak wszyscy w rodzinie wroza mi syna, wiec moze akurat sie sprawdzi. Albo bedzie niespodzianka i wyskoczy coreczka :-)

Mi to akurat nie robi zadnej roznicy, po prostu ciesze sie ze poprzednie usg wyszlo mi prawidlowo i wszystko jest w najwiekszym porzadku. Tylko jak mam za duzo czasu, to przychodza czarne mysli, dlatego staram sie caly czas czyms zajac, zeby nie myslec o bzdurach.

W koncu za miesiac zostane zona, a za niecale 6 miesiecy szczesliwa mama, wiec nie wypada mi sie ciagle dolowac.

o nie zle mysli niedopuszczalne;))) linmit na nie wyczerpany;))) za duzo szczescia i radosci z powodu drugiego serduszka w sobie zeby sie dolowac i podejrzewam nie za wiele czasu skoro tak rychlo slub;))) pozdrowionka

Witam wszystkie dziewczyny:-)

Mój synuś już wrócił z wakacji ....zaczął nową szkołę i wszystko jest super:-D
Ja się czuje bardzo dobrze..tylko czasami jak jestem długo na nogach to plecki mi dokuczają:dry:
16-stego lecę z rodzinką do Hiszpanii i nie mogę się doczekać słonecznych wakacji.....
bo u mnie jak zwykle pada!!!! (jak i całe lato):wściekła/y:
Spodnie ciążowe sprawiłam sobie dwa tyg.temu i jestem zadowolona..choć w stare spodnie wchodzę ...tylko gorzej jak muszę usiąść;-) wtedy sie rozpinam:-p
Dziś mam wolne od pracy więc mogę coś poklikać...
Pozdrowienia i buziaki:-D:-D:-D

reklama
ach cudowne wakavcje z checia bym pojechala gdzies daleko ale nie ma narazie opcji moj ukochany urlopu nie dostanie wiec skazana jestem siedziec na miejscu nie wiem co bedzi jak skoncze staz (9wrzesnia) i bede siedziec w domu do lutego kiedu urodzi sie malenstwo i bede miala zajecie to do tego czasu to padne z nudow;))) ale co zrobic nie mam innego wyjsvcia niz sobie radzic;)

Do góry