reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

reklama
Cześć Kochane!!!!Stęskniłam się za Wami :)Podróż poślubna była cudowna, Teneryfa jest piękna -mimo, że przereklamowana jak dla mnie ;)Jestem zdrowa jak ryba, mały w brzuchu też, a wiem to bo CZUJĘ JEGO RUCHY!!!!!Jestem poprostu w szoku, od paru dni tak mam, szczególnie jak długo leżę to po jakimś czasie się zaczyna parada, czuję je i same z siebie i jak przyłożę rękę do brzucha.Na początku sobie myśle "kurde co to?nie za szybko?", ale wziełam moją książke i pisze jak byk IM CHUDSZE KOBIETY TYM SZYBCIEJ CZUJĄ RUCHYchuderlaki od 14 (lub te przy 2 dziecku)niechuderlaki nawet od 22 czasemWięc siedzę spokojna i podziwiam (mój suwaczek trochę przekłamuje bo jestem prawie w 16 tygodniu).Chuda dalej jestem jak patyk, ale wyskoczył brzuszek, mój mąż dziś na mnie nakrzyczał, że już nie wypada mi chodzić w obcisłych sukienkach. Wział mnie za rękę i dostałam nową szeroką na promocji z Orseya :)cdn....

Pozatym, nasz dzidzior tak sobie myślę "kurczę, niezniszczalny jest", bo przeżyłam kilka chwil grozy. Nie dlatego że coś mnie bolało tylko że strachu, że coś może zaboleć.
pierwsze co to podróż w jedną stronę prawie 15 godzinna, loty samolotem, jeżdzenie autem 6 godzin po naszych polskich dziurawych drogach. Myślałam sobie "boże to moje dziecię tam wytrzęsie i jeszcze łożysko sie odklei". Raz na wycieczce na Teneryfe była zmiana planów - bez wiedzy turystów i pieprzony hiszpański kurduplowaty kierowca w drogę powrotną z Loro Parku zabrał nas nie autostradą tylko przez góry gdzie w ciągu godziny wjeżdza się na górę 1300 m n.m.p., serpentynki, hamowanie, skręty - płakałam w tym autokarze jak głupia. Gdybym wiedziała, nie wsiadłabym z nim, a tym bardziej że autokar był dwupiętrowy.
jedzenie było okropne, warzyw zero, owoców prawie w ogóle, same grubasy z UK i boczki z jajkami, fasolką, tostami i hamburgerami. Po 1,5 tygodnia płakałam tam jak miałam cos jeść.Kupowałam drogie sery ze sklepu, które i tak były wstętne, jajka śmierdziały, szok.Dobrze że witaminy miałam, wieczorami ze stołowki brałam jakieś gruszki, jabłka, melony, pomidory to chociaż trochę tego było...ryby wciskałam w siebie a były ochydne, nie takie jak u nas tylko jakieś śmierdzące, czerwone i gówniane. Ale żarłam to - dla lulka i tyle. Nie piłam nie pałiłam, ale popijałam kawe z lodami raz dziennie :)Spacerowałam, pływałam w basenie - zero infekcji. cdn....

Ogólnie nie polecam Waqm Teneryfy - jest przereklamowana. Jest tam pięknie, ale np na krecie jest stokroć ładniej i co ważna TANIEJ.
No i jaki plus, cała wyspa jest bezcłówką. Nakupiliśmy perfum dla siebie i całej rodziny. Ja za nowe Gucci II 75 ml dałam 55 euro, za Amor Amor Cascharela 2x30ml 34 euro,noa perfle 45 euro, a dla faceta słuchajcie Hugo Boss 100 ml- 29 euro, to jest niecałe 100 zł!!!! Szok :) Jak sobie całe życie żałowałam na perfumy bo mi szkoda pieniędzy było to teraz nie żałowałam sobie i cała rodzina teraz będzie pięknie pachnieć.
oprócz tego dorwałam Outlet Benetona -kupiłam 10 ciuszków dla dziecka za 75 zł na polskie. Wiem, że za szybko ale kurde jak można się powstrzymać widziac śpioszki Benetona za 1,5 euro :D u nas w polsce to za 75 zł to ja sobie mogę 3 ubranka kupić a nie 10 :)
Widziałam piramidy (rewelacja), byliśmy w Loro parkuna pokazach Orek, delfinów i fok (miiiiiistrzzzzz), widzieliśmy smocze drzewo, i wulkan Teide, ale tylko z daleka, bo mamusiom w ciaży nie wolno wjeżdzać wyżej niż 2100 m n.m.p.. Jak wyżej niż 1300 nie wjechałam :)Wróciłam blada, faktor 50 w użyciu był cały czas, korzystałam z basenu tylko pod parasolem, chodziłam spać o 22 i oglądałam olimpiadę :)kurczę mam wam tyle do opowiedzenia, ale nie wiem sama co pisać, może później pokaże jakieś fotki na topiku z tego ślubu i wakacji:)Koooocham Was wariatki muaaaaaaaa :*

cześć dziewczyny

Ja w pierwsze ciąży ruchy poczułam koło 20 tyg a też byłam szczupła bo przy wzroście 170 ważyłam niecałe 60 kg a teraz to pewnie jeszcze troszkę potrwa zanim poczuję trochę już waga nie ta:-p;-)

-j- witaj i rozgość się

Dziewczyny cieszę się z waszych dobrych wiadomości od lekarza oby tak do końca.

ewelinka
czasem lepiej wziąć tabletkę (oczywiście dozwoloną dla kobiet w ciąży) niż przetrzymywać ból bo to też nie jest zdrowe dla dziecka

jezyk no to miałaś idealną wagę, ja przy tym wzroście 47 kg :) moja mama ze mną w ciaży też chudzin była, podobno od 4 miesiąca dawałam jej w kość :) bomba :)

larkaa dobrze że już wróciliście i że wszystko jest ok :> no i czekamy oczywiście na fotki :-) ze ślubu i z wakacji! ja też jestem drobnej budowy, też jestem szczupła i też już czuję dzidzię :-D
chociaż u lekarza nie byłam od przeszło miesiąca i nie będę u niego na pewno przez 2 tygodnie to jestem spokojniejsza bo wiem, że kilka razy dziennie bulga mi w brzuszku :-)
-j- witamy :-) mam nadzieję że będziesz się udzielać w naszych ploteczkach. Czasem jest zabawnie hehe
asus ja jestem świadoma, że źle się dzieje z moim ciśnieniem... ale póki nie ma dramatu to czekam grzecznie aż mój gin wróci z urlopu.
Martussa82 nie chwal się brzuchem tylko go pokaż :D

a ja dzisiaj odebrałam wyniki badań krwi. Mam o wiele lepsze wyniki niż ostatnio! i już jestem spokojna z moją toksoplasmą, bo wynik bardzo spadł, co oznacza, że dawno temu przebyłam chorobę i już nic mi nie grozi! A reszta wyników wzorowa z małymi niedociągnięciami, ale wszystko i tak wygląda lepiej niż poprzednio więc się cieszę!

larkaa też wtedy byłam zadowolona ze swojej wagi teraz trochę mniej ale po porodzie i po karmieniu cycem mam zamiar wziąć się za siebie.

ardzesh to super że wyniki sie poprawiły:-)

laarka wow, ile wspomień. Dziwne bo jak ja byłam na Teneryfie jakieś 7 lat temu było fantastyczni9e i cudownie!!! Głównie te widoki. Dziewczyny z tymi ruchami to... wydaje mi się że to dużo za wcześnie. Ja nie należę do osób nawet szczupłych, non stop coś bulgocze w brzuchu ale jestem na 100% pewna że to jelita. Zauważcie że jelita chowaja się za macicę w ciąży, i łatwo można pomylić. Nie wiem jak wy, ale ja póki nie osiągne 20 tygodnia każde bulgnięcie traktuję jak rewolucje jelitowe. Tak myślę, bo wydaje mi się że jak wy czujecie to ja też bym czuła. I myślę że nie ma co robić segregacji wagowej. Moja ginka zna moje bmi sprzed ciąży i teraz i powiedziała że do 20 tygodnia to raczej jelita.

reklama
Antar, to naprawdę możliwe, że można czuć ruchy szybciej niż napisałaś. W pierwszej ciąży poczułam je w 16t.c. i wiem, że to nie były jelita, bo jelita nie mogą dawać uczucia "łaskotania" od wewnątrz. Sama zobaczysz :) i wierzę, że nastąpi to szybciej niż się spodziewasz, zresztą tego Ci życzę.

Do góry