reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Cześć dziewczyny :happy:. Na początku witam nowe mamy :-).
Ja nad ruchami na razie się nie zastanawiam bo u mnie to dopiero 14 tydzień więc mam jeszcze czas. Ale pewnie niedługo będę wyczekiwać i wsłuchiwać się w swój brzuchol, aby coś poczuć:happy:. Jeśli chodzi o mnie to nie wyglądam jeszcze jakbym była w ciąży i jak chodzę po sklepach ciążowych to ludzie dziwnie na mnie patrzą :baffled:. No i wczoraj zrobiłam kolejny zakup :laugh2:... rożek dla dzidziusia :-D.

reklama
Hej!
lil_maja witaj u nas na forum:laugh2:
Emkamek powiedz jak tam u Ciebie z opieką lekarską? Też będziesz miała tylko jedno usg? Chodzisz do polskiego GP czy irlandczyka(i)? I tak w ogóle to witaj po wakacjach...;-)
Maran-atha super, że maluszek rośnie i jest wszystko OK!
Larka gratuluje bąbelkowania :-D i wszystkim innym które czują...:tak:
Ja jeszcze czekam :-p

Mnie kurczaki pobolewają plecy, szczególnie w okolicy kości ogonowej..to samo miałam w tamtej ciąży:dry:
Paznokcie znów zaczynają mi rosnąć jak dzikie i są twarde jak stal:tak: fajosko!
A jak tam u was kobitki cera..poprawiło sie już?
Buziole:happy:

Lajfik i mnie tez kręgosłup pobolewa, i też w tej niższej okolicy <krzyż i kość ogonowa>. zastanawialam się czy można się smarować np. fastum czy tam czymś podobnym, ale ostatecznie sie boje bo i nie pytałam lekarza o to a jak miało by zaszkodzić Niusiowi to wole nie ryzykować... Wszak zdrowie Maleństwa najważniejsze :)

lajfik- cera u mnie wraca do normy- nie wiem, czy to już po tych zawirowaniach hormonalnych, czy może cudowny wpływ kremy Bambino, którym się smaruję ochoczo już od ponad tygodnia- POLECAM:-D:-D

maran-atha- mnie też czasem boli w tych okolicach i chyba zaczynam rozumieć, co któraś z Was miała na myśli pisząc o "rozjeżdżaniu się tyłka" :-D:-D:-D:-D:-D

ardzesh - zdjęcia dziś rano sobie zrobiłam - wkrótce tu wrzucę, a co ;-)

ach- witam nowe Mateczki na naszym forum:-) Bociany będą musiały skrócić sobie urlop w ciepłych krajach chyba, bo jest nas coraz więcej:-D:-D:-D

Paaaaaaaaa, Lutóweczki

Lajfik i mnie tez kręgosłup pobolewa, i też w tej niższej okolicy <krzyż i kość ogonowa>. zastanawialam się czy można się smarować np. fastum czy tam czymś podobnym, ale ostatecznie sie boje bo i nie pytałam lekarza o to a jak miało by zaszkodzić Niusiowi to wole nie ryzykować... Wszak zdrowie Maleństwa najważniejsze :)

Ooo fastum to na pewno nie!!!!
Ja pytałam się farmaceutki jak byłam jeszcze w Polsce (oczywiście mówiłam że jestem w ciąży) i dała mi Traumeel s- firmy Heel to jest lek homeopatyczny i ja smaruje się nim:tak: Spróbuj, może Ci tez pomoże?

hej dziewczęta:) widzę, że nas przybywa:) super:) witam nowe mamusie lutowe..widzę, że też sporo z nas ma ten sam problem..tzn ból krzyża w okolicy kości ogonowej..ja też to mam..boli jak cholerka..szczególnie wieczorem jak już się położe do łóżka..w czwartek za tydzień idę do gina więc zapytam czy można coś z tym zrobic:) a co do paznokci to moje są straszne..cienkie i szybko się łamią...a do tego te skórki..masakra:)

08_21_2008_25_12_2007_48.png

Hejka :). Bóle krzyża i ja przechodziłam, pomogły wieczorne masaże.( Dupcia się rozeszła i przestało boleć):-DCo do wagi obydwie ciąże tyłam, a teraz chudnę:szok:. Powodem są chyba wymioty, choć badania w normie.
Ruchy też czuję:biggrin2::biggrin2::biggrin2:.

Dziewczyny a jak śpicie ? Chodzi mi o poduszki czy macie czy nie ? Bo jeśli tak to proponuję spróbować spać bez :tak: najwyżej mały jasiek . Mnie w poprzedniej ciąży pomogło dlatego polecam . Spróbujcie :tak:

reklama
Witam
Ja też śpię z jaśkiem pod kolanem :tak:ale często się budzę i leżę na plecach, a tak w ogóle to nie mogę się doczekać aż będę znów mogła spać na brzuchu :-)

Do góry