reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Cześć dziewczyny :happy:. Na początku witam nowe mamy :-).
Ja nad ruchami na razie się nie zastanawiam bo u mnie to dopiero 14 tydzień więc mam jeszcze czas. Ale pewnie niedługo będę wyczekiwać i wsłuchiwać się w swój brzuchol, aby coś poczuć:happy:. Jeśli chodzi o mnie to nie wyglądam jeszcze jakbym była w ciąży i jak chodzę po sklepach ciążowych to ludzie dziwnie na mnie patrzą :baffled:. No i wczoraj zrobiłam kolejny zakup :laugh2:... rożek dla dzidziusia :-D.

reklama
Hej!
lil_maja witaj u nas na forum:laugh2:
Emkamek powiedz jak tam u Ciebie z opieką lekarską? Też będziesz miała tylko jedno usg? Chodzisz do polskiego GP czy irlandczyka(i)? I tak w ogóle to witaj po wakacjach...;-)
Maran-atha super, że maluszek rośnie i jest wszystko OK!
Larka gratuluje bąbelkowania :-D i wszystkim innym które czują...:tak:
Ja jeszcze czekam :-p

Mnie kurczaki pobolewają plecy, szczególnie w okolicy kości ogonowej..to samo miałam w tamtej ciąży:dry:
Paznokcie znów zaczynają mi rosnąć jak dzikie i są twarde jak stal:tak: fajosko!
A jak tam u was kobitki cera..poprawiło sie już?
Buziole:happy:

Lajfik i mnie tez kręgosłup pobolewa, i też w tej niższej okolicy <krzyż i kość ogonowa>. zastanawialam się czy można się smarować np. fastum czy tam czymś podobnym, ale ostatecznie sie boje bo i nie pytałam lekarza o to a jak miało by zaszkodzić Niusiowi to wole nie ryzykować... Wszak zdrowie Maleństwa najważniejsze :)

lajfik- cera u mnie wraca do normy- nie wiem, czy to już po tych zawirowaniach hormonalnych, czy może cudowny wpływ kremy Bambino, którym się smaruję ochoczo już od ponad tygodnia- POLECAM:-D:-D

maran-atha- mnie też czasem boli w tych okolicach i chyba zaczynam rozumieć, co któraś z Was miała na myśli pisząc o "rozjeżdżaniu się tyłka" :-D:-D:-D:-D:-D

ardzesh - zdjęcia dziś rano sobie zrobiłam - wkrótce tu wrzucę, a co ;-)

ach- witam nowe Mateczki na naszym forum:-) Bociany będą musiały skrócić sobie urlop w ciepłych krajach chyba, bo jest nas coraz więcej:-D:-D:-D

Paaaaaaaaa, Lutóweczki

Lajfik i mnie tez kręgosłup pobolewa, i też w tej niższej okolicy <krzyż i kość ogonowa>. zastanawialam się czy można się smarować np. fastum czy tam czymś podobnym, ale ostatecznie sie boje bo i nie pytałam lekarza o to a jak miało by zaszkodzić Niusiowi to wole nie ryzykować... Wszak zdrowie Maleństwa najważniejsze :)

Ooo fastum to na pewno nie!!!!
Ja pytałam się farmaceutki jak byłam jeszcze w Polsce (oczywiście mówiłam że jestem w ciąży) i dała mi Traumeel s- firmy Heel to jest lek homeopatyczny i ja smaruje się nim:tak: Spróbuj, może Ci tez pomoże?

hej dziewczęta:) widzę, że nas przybywa:) super:) witam nowe mamusie lutowe..widzę, że też sporo z nas ma ten sam problem..tzn ból krzyża w okolicy kości ogonowej..ja też to mam..boli jak cholerka..szczególnie wieczorem jak już się położe do łóżka..w czwartek za tydzień idę do gina więc zapytam czy można coś z tym zrobic:) a co do paznokci to moje są straszne..cienkie i szybko się łamią...a do tego te skórki..masakra:)

08_21_2008_25_12_2007_48.png

Hejka :). Bóle krzyża i ja przechodziłam, pomogły wieczorne masaże.( Dupcia się rozeszła i przestało boleć):-DCo do wagi obydwie ciąże tyłam, a teraz chudnę:szok:. Powodem są chyba wymioty, choć badania w normie.
Ruchy też czuję:biggrin2::biggrin2::biggrin2:.

Dziewczyny a jak śpicie ? Chodzi mi o poduszki czy macie czy nie ? Bo jeśli tak to proponuję spróbować spać bez :tak: najwyżej mały jasiek . Mnie w poprzedniej ciąży pomogło dlatego polecam . Spróbujcie :tak:

reklama
Witam
Ja też śpię z jaśkiem pod kolanem :tak:ale często się budzę i leżę na plecach, a tak w ogóle to nie mogę się doczekać aż będę znów mogła spać na brzuchu :-)

Do góry