reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Ewelinka twoja ginka ma w 100% rację :tak:
Dentysta w ciąży jest bardzo ważny.. dlatego, że nasze maleństwa ciągną z nas wszystko co mozliwe... hehhe (fajnie brzmi):-D
Chodzi mi o pierwiastki i minerały potrzebne do ich rozwoju, szczególnie WAPŃ jest bardzo ważnym budulcem kości maluszka.... no i dlatego niektórym z nas szybko psują się ząbki, są przekrwione dziąsła itp.
Pijcie szklankę mleka dziennie lub jogurt i ciemnozielone warzywa mają dużo wapnia!
Mi w tamtej ciąży zęby szły bardzo!!!! A w tej juz byłam kilka razy u stomatologa aby sie upewnić czy wszystko ok? Ni i oczywiście coś tam mi znalazł:dry:
Dla nas są specjalne znieczulenia, więc nie ma się czego bać, że coś zaszkodzi maleństwu:-D Aaaa i polecam miękką szczoteczkę na okres ciąży:laugh2: ja mam ULTRA SOFT
Mówię o tym ponieważ ja mam dość słabe zęby, ale w ciąży to naprawdę trzeba o to zadbać:tak:
Powodzenia kochane brzuchatki:-D:-D:-D

Ja teraz przyrządzam sobie brokuły z młodymi ziemniaczkami ...pychaaaa!!!

reklama
Witajcie Kochane moje. Dziękuję za wszystkie słowa, które tu przeczytałam. To prawda, że czas leczy rany o ile nic nie zakłóci mu tego.... W zeszłym tygodniu w czwartek miałam zabieg. Dzień wcześniej okazało się, że serduszko w ogóle się nie wykształciło... W szpitalu potraktowali mnie masakrycznie... nawet nie chcę o tym myśleć... Tego samego dnia mnie wypuścili a w nocy z piątku na sobotę byłam już z powrotem z zakażeniem pozabiegowym... Trzymali mnie do wtorku a w piątek wieczorem jechałam znów, tym razem z krwotokiem. Co się okazało? Lekarz nie wyczyścił mnie dokładnie i potrzebny był kolejny zabieg. Wszystko toczyło się tak szybko i tak dramatycznie. Co się działo dowiedziałam się na drugi dzień od Rodziców tak naprawdę. Nikt nie przyznał się otwarcie, że nawalili i że to ich wina, ale ja to wiem.... Dziś rano wróciłam już do domu. Nic mnie nie boli, nawet nie krwawię już, tylko jakieś delikatne plamienie więc chcę teraz o tym wszystkim jak najszybciej zapomnieć... Będę do Was zaglądać. Buziaki dla Was i dla Waszych Dzidzi.

asiq83 ja też bardzo Ci współczuje. Niestety w szpitalach panuje jakaś znieczulica okropna :(( wracaj szybko do zdrówka i zaglądaj do nas :)

A ja postaram się teraz do Was częściej zaglądać i się udzielać więcej. Zobaczymy jak wyjdzie:zawstydzona/y:. Nie wiem czy też tak macie że mimo drugiego trymestru mdłości nie ustąpiły. Ja wymiotuję ze zdwojoną siłą ostatnio i ciągle męczy mnie zgaga :wściekła/y:. Ale na razie odpuściłam sobie martwienie się torbielą, niestety paskuda trzyma się dzielnie i pewnie jeszcze napsuje mi krwi, ale ja niestety nie jestem w stanie nic poradzić. Na szczęście moje dziecko niewiele sobie robi z tego że jest tam coś oprócz niego :-) i pięknie się rozwija. Dziś oglądałam małego na usg, słuchałam serduszka i widziałam siusiaka między nogami :rofl2::laugh2::laugh2:. Jak na razie jest to pewne na 80 % ale wierzę że tak już zostanie :tak::-D:tak:. Z tego też powodu zrobiłam dziś pierwszy zakup - body w łosie :-D:laugh2:. Ehhh co za dzień. Teraz czekam na męża aby mu oświadczyć tą nowinę :-D.

Dziewczyny, mam pytanie, jaki wymiar główki macie na USG?? Bo moja kruszynka ma dość dużą główkę w stosunku do reszty ciała, porównywałam z wymiarami z poprzedniej ciąży i wyszło, że teraz jest ponad 7mm różnicy. Jeśli to nie problem, to proszę abyście wpisały tydzień ciąży i wymiar główki (skrót BPD o ile pamiętam). Dzięki i pozdrawiam!

asiq83 - przeżyłaś prawdziwy koszmar :(
Teraz zajmij się przygotowaniami ślubnymi. Może to Cię trochę odciągnie od twoich problemów. Ja 30 sierpnia też mam weselisko więc myślami będę z Tobą. Życzę Wam udanej zabawy i mnóstwa pomyślności. I żeby niedługo Aniołek do Was powrócił :-)

ANIK78 - nie mam pojęcia jakie teraz wymiary ma moje maleństwo. Ale planuję w tym tygodniu pójść do lekarza na badania więc niedługo dam Ci znać. Ale jeśli lekarz nie powiedział nic na temat niepoprawnych wymiarów - to z pewnością wszystko musi być ok. Nie zamartwiaj się na zapas.

A jeśli chodzi o moją wizytę u dendysty... zbieram się z zamiarem zadzwonienia już jakieś pół roku! Albo nawet więcej. A u dentysty nie byłam od przeszło roku :<
A najgorsze jest to - że termin oczekiwania na wizyte to jakieś następne pół roku... ciekawe czy ciężarnej przyśpieszą termin :-)

asiq przykro mi że pomimo takiego nieszczęścia musiałaś jeszcze borykać się z bezdusznością ludzką ale powoli zacznie wszystko sie naprawiać

hooba to gratulujemy siusiaczka małego:-)

ewelinka ja jeszcze nie kupiłam żadnych ciuszków i [ewnie jeszcze długo nie kupię

A ja dzisiaj byłam z moimi świetlicowymi dziećmi na wycieczce w Zoo Safarii. dzieciaki były cudowne była to zróznicowana wiekowa grupa bo od 3 do 18 lat i kilka mamuś z nami jechało ale naprawdę spędziłam miły dzień zabrałam też mojego Kacperka. Troszkę się umęczyłam ale jestem szczęśliwa że wszystko potoczyło się tak jak chciałam:-)

asiq83 przeżyłaś wielką tragedię. To jest skandal jak potraktowali się w szpitalu. Niestety o takich rzeczach słyszy się niemalże na każdym kroku.
hooba gratuluję synusia :-)
ANIK78 nie mam pojęcia jaki wymiar główki ma teraz bejbik, może na następnym USG się dowiem.
Ewelinka ja już dwa razy była u dentysty odkąd jestem ciąży. Niestety pierwszy raz nie zdawałam sobie sprawy, że spodziewam się dziecka i dostałam zwykłe znieczulenie. Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam maleństwu. Po poprzedniej ciąży zęby w ogóle nie popsuły się mi, ale faktycznie piłam dużo mleka, z 1l dziennie. Teraz nie mogę się zmusić nawet do szklanki:-(
Miłego dnia:-)

Dziewczyny, mam pytanie, jaki wymiar główki macie na USG?? Bo moja kruszynka ma dość dużą główkę w stosunku do reszty ciała, porównywałam z wymiarami z poprzedniej ciąży i wyszło, że teraz jest ponad 7mm różnicy. Jeśli to nie problem, to proszę abyście wpisały tydzień ciąży i wymiar główki (skrót BPD o ile pamiętam). Dzięki i pozdrawiam!

hej

u mnie w 12 i 3 tc BPD było 18,3 mm

witam po przerwie
miałam awarię komputera i nie zaglądałam jakiś czas, potem długi weekend na działce bez internetu i tak wyszło.

u mnie spoko, wczoraj u gina byłam i nawet mnie nie badał....
wyniki mam dobre i nawet nie polecał witamin, tylko warzywka wcinać.
na usg idę prywatnie 9.09 i mam nadzieję, że zobaczę któż to pomieszkuje w moim brzuchu. z LUX-MEDu do którego chodzę mam skoerowanie na usg i pójdę w 22 tc.
a brzuch mam już niezły, dziś mi jakoś wywaliło go :szok::szok::szok: i zaczyna być widać że to ciąża. poza tym trochę mi kręgosłup dokucza czasami.

pozdrawiam Was wszystkie!!!!!!!!

reklama
Witam

Ja się rzadko odzywam bo w domu mam zakaz wchodzenia na forum, a z pracy mogę tylko dwa dni w tygodniu szybko wejść na forum. Ale od września będę cały tydzień pracować więc pewnie będę częściej :-)

Mnie w czwartek i piątek tak bolał brzuch że musiałam do szpitala jechać ale na szczęście to nie wyrostek, a ból nie wiadomo skąd...

Patrycja wieczorami tak fisiuje w brzuchu że aż się miło robi, tylko cały dzień chodzę i próbuję wyczuć ruchy a tu nic, tylko wieczór jak już nic nie robię.

Pozdrawiam

Do góry