reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

asus ja zauważyłam, że w weekendy zawsze są pustki..ale to chyba dobrze...świadczy to o tym, że dziewczyny się nie nudzą:)
a u mnie w końcu pojawiło się słoneczko:)aż chce się życ:)zaraz wyruszam na poranny spacerek:)buziaki i miłego dzionka:):tak:

08_18_2008_25_12_2007_48.png

reklama
Ewelinka może i dziewczyny się nie nudzą ale ja nudzę się bez dziewczyn ;-)
cath25 trzymam kciuki i za udaną wizytę i za owocne usg :tak:

czesc dziewczyny
jak ja Wam zazdroszcze sloneczka. u nas pochmurno i chyba zimno :baffled: az mi sie nie chce na dwor wychodzic ale obowiazki wzywaja i tzreba na spacerek z Zuzia wyjsc no i przy okazji chlebek kupic:sorry2: bo az mezus dzisiaj nie mial co jesc na sniadanie i wziac do pracy:-p mam nadzieje ze zly na mnie nie bedzie hihihi
co do zakuppow to mi tez od razu humor sie poprawia. przed weekendem kupilam juz sobie bluzki i sweterek na allegro ciazowe chociaz powiem szczerze ze jak na druga ciaze to moj brzuszek wyglada jak po dobrym obiedzie:rofl2:
ruchow dziecka jeszcze takze nie czuje ale mysle ze to jeszcze za wczesnie no i WCIAZ!!!! czekam na USG. pisze wciaz poniewaz juz mija 3 tyg odkad bylam u lekarza, ktory mial mnie umowic na usg w szpitalu :wściekła/y:i jeszcze nie dostalam zadnnego listu potwierdzajjacego moja wizyte. jestem zla na to strasznie bo nie moge sie juz doczekac aby zobaczyc malenstwo no i oczywiscie sprawdzic czy wszystko jest ok

pozdrawiam wszystkich i zycze milego dnia:tak:

Cath25 ale Ci zazdroszcze tej dzisiejszej wizyty :) a zwlaszcza mozliwosci poznania plci. Ja juz sie doczekac nie moge. Do gina ide za jakis tydzien, moze sie uda :) Daj znac co i jak po wizycie.

A ja tak zaczelam czytac o ruchach i teraz co sie spokojnie poloze, to probuje sie wsluchac czy aby na pewno nic mi tam nie puka w brzuchu, ale na razie cicho sza.

Aaaa...i jeszcze jedno pytanie. Czy ktoras z Was uzywala pasa ciazowego? Jest tego sporo na allegro i sie zastanawiam czy warto.

Ostatnia edycja:
Hej :-D
U nas pogoda bez zmian:wściekła/y: czyli deszczowo jak codziennie:dry:!!!
Fajnie , że chociaż niektóre z was mają słoneczko:tak:
Ja tak sobie myślę, że pierwsze ruchy pojawią się około 17-18 tyg. a u dziewczyn które jeszcze nie rodziły o parę tyg.później;-) :tak:
Cierpliwości kochane na pewno już niedługo serwer będzie przegrzany od naszym postów na temat "kopniaczków" hihihi
Zuzia24 pewnie w tym tyg. dostaniesz liścik ..trzymam kciuki;-)
Catch25..życzę Ci abyś ujrzała kto u Ciebie mieszka:-D
jezyk dzięki za ciepłe słowa:happy:
Milenka... oby twój remont szybko się skończył i będziesz mogła z nami klikać:-)

Ja z kolei następną wizytę mam na 21 października i to bez usg! Jak już wspominałam, oni tutaj robią tylko jedno... jeżeli z ciążą jest wszystko OK:-)
Ale się nie zamartwiam bo nie widzę powodu..skoro zdecydowałam się na ciąże tutaj to muszę przyjąć ICH opiekę zdrowotną, krzywdy mi nie zrobią:-D na pewno!
Zresztą we wrześniu jadę na tyg. wakacje i po powrocie pójdę na prywatne usg do polskiej kliniki i może zobaczę kto u mnie pomieszkuje:-D:-D:-D
Oooo rozpisałam się troszkę...
Trzymajcie się kochane brzuchatki i miłego dzionka!!!

lajfik to widze ze jestesmy w podobnej sytuacji i masz racje - zdecydowalysmy sie tutaj rodzic to musimy przyjac ich zasady leczenie:sorry2:
yawla tez sie zastanawiam nad tymi pasami i czy to naprawde jest praktyczne-chociaz nie mysle abym kupowala jakies zwykle spodnie wieksze po to tylko abym mogla pas zalozyc bo wole kupic ciazowe od razu a po urodzeniu w tych za duzych spodniach tez raczej nie bede chodzila bo mam nadzieje ze schudne :-p no ale z checia wyslucham takze innych opinii na ten temat, moze ktoras nasza podwoja juz mama uzywala w poprzedniej ciazy???

Witam serdecznie :-)

W Katowicach po burzowym weekendzie piękna pogoda :-)
co de weekendu- ja odpoczywałam od komputera, i z nudów wymyśliłam sobie, ze stare pudełka po butach ładnie okleję starymi kawałkami jakiegoś ładnego materiału i będę mieć urocze skrytki na różności. i szczerze się przyznam-mój Małżon nie mógł się nadziwić, że umiem zrobić coś tak ładnie i starannie :-D:-D:-D prawie jak z Ikei ;-) tylko koszt mniejszy... muszę poszukać innych pudełek... :-D:-D

i główka mnie boli od wczoraj, łykam po pół Apapu by jakoś egzystować...
a w ogóle odczuwam czasem jakby mi sie kości łonowe rozjeżdżały- ból taki króciutki, takie kuj w kostkach i po wszystkim- powinno tak być?? bo nie wiem, czy nie spanikuję i nie zadzwonię do lekarza....:szok: Czyżby junior się tak rozpychał?? która ma podobne doświadczenia??

Milenka-witaj, dobrze, ze wszystko z Wami dobrze :-)

aaa... mój brzuch nadal jak po dużym obiadku, nie wygląda na czwarty miesiąc... poczekam... :-):-)

miłego dnia wszystkim

A ja właśnie wróciłam od fryzjera...kolejny sprawdzony sposób na poprawe humoru:)extra fryzurka = uśmiech na buźce:) no i kupiłam kolejne body dla dzidziusia aż trzy pary:) hehe przechodząc obok sklepu dziecięcego..nie mogę się powstrzymac żeby nie wejśc;)a jak już wejdę to muszę coś kupic;) a i byłam się zapisac do stomatologa..czy wy też dostałyście takie polecenie od swojego ginka?? tak szczerze mówiąc to nigdy nie byłam u dentysty..i jestem przerażona:eek: ok miłego popołudnia:)

Ewelinka milo poczytac jak szalejesz :) a moze jakies zdjecia tych body? Ale nie wiem czy w tym watku czy wzorem innych miesiecy powinnysmy miec oddzielny watek, taki zakupowy.

Ja osobiscie najpierw musze sie doszkolic co jest co, tzn. do czego sa body, kaftaniki, pajacyki. Az wstyd sie przyznac, ale po prostu wczesniej mnie to nie interesowalo.

Mi chyba zaczynaja sie apetyty, bo wlasnie fasolka szparagowa sie gotuje i bedzie z buleczka, a w lodowce czeka tunczyk i go do salatki z ryzem wrzuce, bo nie wytrzymam :) a no i chetka na slodycze wrocila, jak dotad od wszystkiego slodkiego mnie odrzucalo.

cath25 juz po wizycie? czekamy na wiesci.

reklama
myślę, że zakupowy wątek byłby ok:) a co do fotek to dopóki mój mąż nie wróci to żadnej nie wstawie:( mężulek zabrał mi aparat i nie mam czym fotek pstrykac:( ale do listopada już niedługo:)

Do góry