reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Hej kobitki!
U mnie coś szybkiego to :
-Paczka tortelini np. ze szpinakiem ( tortelini gotować 1min.)
-puszka tuńczyka
-sos np.pomidorowo-tuńczykowy lub coś podobnego
-na górę starty ser i papryka słodka w proszku
Do piekarnika na 20 min. i gotowe Pychaaaa!
Bez zapiekania zajmuje jakieś 7 minut:)))

P.S do tego może być szybka sałatka z pomidorków i cebulki:)
Smacznego!
Buziole

reklama
Nie wiem jak wy, ale ja już drugą noc z rzędu mam nieprzespaną :-(
Budzę się na siusiu, później budzi mnie paskudny komar bzyczący koło ucha i atakujący 50 tysięcy razy i do tego te grzmoty i błyskawice przez całą noc. No i jeszcze ten grad jak wali o parapet. Przy otwartym oknie spać sie nie da, bo za głośno a jak się zamknie okno to duszno, że oddychać się nie da :<
A wczoraj miałam chyba pierwszy raz - cały dzień humorków. Dosłownie wszystko mnie wkurzało. Nie będę opisywać co takiego działało mi na nerwy, bo to śmiechu warte a miejsca na opisywanie zabrakłoby na jednej stronie ;-)Przemilczę to. hehe
Ostatnio czytałam o waszych sposobach na poprawę humoru -i dzisiaj to wykorzystałam. Zamiast na słoneczny spacerek poszłam na burzowe zakupy. Na poczatku ciąży postanowiłam, że najpierw będę robić zakupy dla siebie (ciążowe) a dopiero później - jak poznam płeć dziecka - to zacznę kupować dla niego ciuszki.
No cóż! Płci jeszcze nie znam, a ja już mam 6 ciuszków dla malca :-D Na pocieszenie mam tylko wieści - że są w kolorach unisex :-)

A mój mąż po wczorajszym chyba ma mnie dość - bo uciekł do pracy (chociaż ma dzisiaj wolne).

ardzesh to chyba rzeczywiście dałaś wczoraj mężowi w kośc:)heheh:) no a co do zakupów to naprawdę mają lecznicze działanie..szkoda tylko, że lekarze nie wystawiają na nie recept z jakąś mega zniżką:)hehhe:)pomyślcie o ile wtedy kobiety byłyby szczęśliwsze:)Buziaki:)

08_15_2008_25_12_2007_48.png

Witam serdecznie i u mnie też lejjjjje... od rana strasznie pada... U mnie brzuszka rownież nie widać, ale widocznie jeszcze u mnie za wczesnie, za to strasznie boli mnie kręgosłup, wlaściwie krzyż :( no doskwiera mi to i tyle... ;( nie wiem może są jakieś na to ćwiczenia?? no i nie wiem czy można jakies kremy czy też maści na ten ból stosować?? Wszak w ciąży to wszystkiego sie obawiam, by tylko nie zaszkodzić Malutkiemu Niusiowi
pozdrawiam Was wszystkie i przytulam do serca wszystkie Maleństwa :)

yawla jak poczujesz pierwsze ruchy dziecka to teoretycznie powinnaś się uspokoić i tak się dzieję ale jak np. zbyt długo dzidziuś się nie rusza ( bo np. śpi) to zaczynasz lekko szturchać brzuszek żeby się chociaż na chwilkę poruszył, albo zastanawiasz się czy czy nie za rzadko kopie lub tego typu historie:-)

Mi się wydaję a raczej ja tak mam że już od momentu kiedy dowiesz się że masz dzieciątko w brzuszko do póżnych nawet dorosłych lat dziecka drżysz o nie każdego dnia i jest to normalny zdrowy objaw rodziców a matek szczególnie.

ewelinka oj tak recepta ze zniżką na zakupy to jest coś czego pragnę:-D

maran- atha mnie też pobolewa kręgosłup prawie cały czas jak się położę płasko na plecach to brzuszek mnie znowu boli. jeśli masz tyłozgięcie to pomogą ci leżenie na brzuchu żeby troszkę odciążyć kręgosłup

Hej Dziewczyny!

Juz sie usprawiedliwiam :tak: Otóz, od prawie 2 tygodni trwa u mnie remont i nie mam dostepu do komputera :-( Mysle, ze za jakis tydzien juz sie sytuacja ustabilizuje, jesli pogonie troszke mojego Mareczka, bo spanie na materacu mi sie znudzilo :wściekła/y:

Pozdrawiam wszystkie mamusie i brzuszki;-) i obiecuje nadrobic straty, jak tylko remont dobiegnie końca.

No ja mało pisze....ale czytam regularnie :)
Milenka obyś sie mogla wyspać w łóżku niebawem!

Ja nie czuję jeszcze motylków ale pewnie niebawem ...;-)
Moja koleżanka Kasia_Irlandka moderatorka wątku Mamy z Iralndii zaprasza ciężaróweczki z IRL do ich wąteczku na obczyźnie :)

lajfik no pewnie że zostań z nami nie damy ci uciec

milenka fajnie że się odezwałaś bo już martwiłyśmy się o Ciebie życzę szybkiego skończenia remontu

Dziewczyny ja też nie czuję żadnych ruchów ani motylkowych ani innych i wydaje mi się że na to jeszcze za wcześnie

reklama
Hej!!!!
Na szczęcie już po weekendzie. Pierwszy raz ucieszyłam się z poniedziałkowego poranka!!! Lało i lało i grzmiało, brrrr.... końca tych burz nie było widać. A dziś..jak miło było wstać skoro świt- słonko i temperaturka przyjemna:-):-)
Wieczorkiem pędzę do lekarza. Niby nic się działo, wszystko przebiega ok a i tak jakiś niepokój mam przed każdą wizytą, ehhh przewrażliwiona jestem i tyle. Dzisiaj będziemy mieć usg, zobaczymy czy Maluszek dobrze się rozwija..a nóż wyjawi swoją tajemnicę, czy to Maluszek czy Maluszka;-);-);-).
Trzymajcie się, Dziewczynki!!!!
Miłego dnia!!!!

Do góry